Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz MrChris #1097 üzenetére

Nem tudom a 4:2:2 honnan jött, de itt ugye 4:4:4 lesz. 1:4-hez downscale van és ugye a chroma felbontás az éppen 1:4-es 4:2:0-nál, vagyis ebből 1:1-es felbontás lesz skálázás után ami 4:4:4-nek felel meg.

Nézegettem egy videót, DR-ben egymás mellett 1080p timeline-on - bilineáris szűrő kikapcsolva - a 4K nyersanyagot és a leskálázott változatot egymás mellett, ugyanazt a képkockát. A kiátlagolt köztes értékű 10 bitnek is van nyoma itt-ott (pixel szinten - pl ami homogén 8 biten, ott megjelenik pár extra pixelnyi árnyalat), meg a grading-et is jobban bírja egy hangyányit (kevésbé artifact-ol feltekert gammánál). A vonalélesség is nagyon szép így. Szebb, mint a DR sajátja.
    DR-es viszonylatban úgy a "sharper" és "smoother" + AA között van vhol félúton. Én azt mondanám, hogy jobb minőségben skálázik az ffmpeg, mint a DR. Viszont nem annyival, hogy ezért megérje nekem transzkódolni.
    Meg így elveszik a cropping lehetősége is, vagyis se stabilizálás, de zoom, semmit nem lehet csinálni vele egy 1080p timeline-on. Ezt max arra a néhány gimbalos felvételre lehetne alkalmazni, ahol nincs crop csak grade.

A videón amit linkeltél még online megtekintésnél is egyértelműen jobban bírja a grade-et a skálázott 10 bit.
    Ha ezt egy 6bit+FRC monitoron kiszúrom, akkor lehet benne vmi. :)

Új hozzászólás Aktív témák