Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
Akinek Q30 van, megnézné nekem, hogy kábellel PC-re dugva működik a mikrofon?
Úgy rémlik, hogy pl Oneodio-nál csak wireless módban megy a mic.
üdv
-
-Maci-
addikt
válasz werszomjas #6901 üzenetére
Exklúzíve a Te kedvedért bekapcsoltam a laptopot és hátra küldtem az Asszonyt a telefonjával.
Az eredmény:
-USB C - re dugva nem csinál semmit. Be sem kapcsol, nem használható.
-Töltőre dugva szintén semmi (mondjuk ezt nem értem...)
-3.5 Jack -re dugva működik minden. Mikrofon isSzerk.
Mondjuk 5 perc töltéssel 4 óra zene hallgatást ígér. Azért azt az 5 percet ki lehet bírni.
[ Szerkesztve ]
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Keresek fülest ilyen kritériumokkal:
Mindenképp Xbox series X kompatibilis legyen.
Használnám néha film nézéshez mikor zavarnák mást a hanggal.
Pc-n is használnám online játék csevegés
Levehető mikrofon ne zavarjon ha pl tévén használom.
Nem számít ha nem Bluetooth-os csak ne legyen fix kábel.
Ár max 50 de jobb lenne max 30-40 közötti.
Jack jó lenne ki tudja mikor kell mihez.WoT:jimmbo
-
Bolcsesz
friss újonc
Akik mostanában rendeltek a soundcore oldaláról. Kell vámot fizetni vagy ez Eu-n belülről érkezik ?
-
Highground
aktív tag
Sziasztok! Tudtok mondani egy olcsó, normális minőségű BT wireless over-ear fülest? Az olcsó jelen esetben a 15k körülit jelenti Köszönöm!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
dannyl
addikt
Még mindig van emagon, szerintem kiváló ár érte, ha valaki bevállalja a fehér-piros kombót: [OneOdio S1]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Azt olvastam az Active Noise Cancellation fejhallgatóknak csak akkor működik az ANC ha a telefonihoz (is) kapcsolódnak. A gyártónak a telefonra telepített alkalmazása számítja ki hogyan kell kioltani a környezeti zajt?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
-Maci-
addikt
válasz tknof1871 #6912 üzenetére
Hát én full kezdő amatőr vagyok a témában. De az én olvasatomban az "ACTIVE" azt jelenti, hogy maga a fejes szűri a zajt.
Mondjuk én nem is hallottam még olyat, hogy a telefont hasznalná! Annak mi érteleme? Azért is veszek vezeték nélküli fülest, mert nem egy helyben vagyok, mozgok. Nincs a kezemben a telefon. De ha nálam is van: teló a táskában, fejes a fejemen. Más zajt kapnak. Szóval mi értelme?
Én most vettem egy nem is drága fejest, abban több mikrofon is van, amik a zajt érzékelik.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
csendes
őstag
válasz tknof1871 #6912 üzenetére
Szerintem félreértésről van szó, keveredik a CVC és az ANC. A CVC (clear voice capture) valóban szoftveres megoldás, de ez arra jó, hogy mások jobban hallják, amit a mikrofonba mondasz. Az ANC (active noise canceling) ezzel szemben hardveresen működik, persze bizonyos beállítások (Normal/Transparency/Off) appról is vezérelhetők lehetnek.[link]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
A Bose QC35 és 45 között hangzásban mekkora különbség van? Érdemi változás / upgrade történt az újban?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Goxi
tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
- Sennheiser HD 350BT vagy Edifier W820NB?
- a FEJhallgató ugye nincsen a 14 napon belül visszaküldhető termékek tiltólistáján? A fülhallgató ott van érthető okból, testnyíllással közvetlenül érintkezik. De a Fejest nem vágom.
Köszi. -
MadKet
tag
Tegnap meg is érkezett a Soundcore Life Q30-asom úgy, hogy hétvégén rendeltem és eredetileg nov 24-re ígérték, úgyhogy elég korrekt gyorsan megjött
Túl sok időm egyelőre nem volt tesztelni, de nagyon prémium hatást kelt, kényelmes, könnyen párosítható és az app is elég könnyen használható telefonon.
Hangzással kapcsolatban elsőre kicsit fura:
1. PC-n teszteltem jack-en csatlakoztatva, egy Superlux HD681 EVO -hoz hasonlítva. Persze az félig nyitott, úgyhogy erre azért számítottam. A Q30-nál többnek érzem a mélyeket illetve mintha tompább lenne az énekhang vagy a beszéd. EQ-t nem bántottam az appon, egyelőre default-on van. Illetve gondolom ha kicsit bejáródik akkor is másképp szól majd.
(sajna az alaplapom nem tudja a bluetooth-t, ugyhogy majd utána kell járnom mi kell hozzá hogy tudjam wireless használni)2. Androidos telóval megint másabb, ott sokkal "élénkebbnek" és nem olyan tompának tűnt minden, de kb csak negyed órát tudtam tesztelni.
3. Androidos tv-hez könnyen kapcsolódott, a hangerő első blikkre is bőven erősebb/jobb mint az agybadugós Edifier X5-el amivel eddig használtam.
Amint lesz több időm tesztelni és bejáratni még írok tapasztalatot, de mivel nem vagyok annyira jártas a témában, inkább csak laikusként Összességében így elsőre jó vételnek tűnik, nagyon jó kis cucc.
-
-Maci-
addikt
Hú, hát én nagyon el vagyok ájulva tőle.
Én sem vagyok vájt fülű és ez azelső fejhallgatóm (a pántos headset-et nem számolom).
Nekem nagyon tetszik a hagzása, én sem állítottam még át a hangszíneket. Egyébként a az alapokon kívül tudsz kézzel is beállítani hangszínt.
Szerintem nagyon jó a zajszűrése és atom király, hogy egy külön gomb van neki a fejhallgatón. Mint kiderült erre nekem szükségem van. Más bellítás kell ha egyedül ülök csendben, más mikor úgy kell vele beszélne, hogy mindenki itt karattyol körülöttem az irodában.
Az akksiban bíztam, hogy azért egy napot kibír bekapcsolva. Nos, múlt csütörtökön jött meg a cucc, gyorsan feltöltöttem és azóta most áll 60%-on
Jó, nem végig zene, de standby napi 12 óra, telefonálások, és közepes mennyiségű zene. Szóval nem hajtottam szét, de azért használtam.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
Adirotor
tag
Látom megy a kínai fejesek értékelése. Ezért jöttem én is, review-t írni.
Elősztori:
Elmentem meghallgatni az Audio Technica M50xBT2-t és hát enyhén szólva nem voltam tőle elájulva.
Egyrészt vittem a AudioTechnica m40x vezetékes fejhallgatómat egy jack-lightning átalakítóval (ugye az átalakító alapból ront a minőségen), hogy legyen mihez hasonlítani és az egy dolog, hogy az átalakítóval felszerelt m40x után rendesen rossz érzés volt hallgatni a BT2-t, de azt, hogy elektronikus zenén mid range-n botrányos mód szórt, szinte szenvedett a BT2, azt nem láttam jönni. Bass és high tartományban okés volt.
Ezek után gondoltam hallgatok itt a többiekre és megrendelem a régebbi M50xBT verziót. Viszont csak 90k-ért volt ugyhogy megvártam az emag black fridayt, hátha le tudok valami jót akasztani.Összesen kb 20 óra tajékozódás után összeírtam egy listát amit érdemes lehet kipróbálni.
40k-ra volt leértékelve az EdifierW860N fejes. Megvettem, ma jött meg.Kényelem -» 10/9
- egy picit lehetne nagyobb a párna, de egyébként nagyon finoman öleli körül a fületAlkatrészek -» 10/6.5
- nem a beyerdynamic rakta össze nyilván, a tesztek silány minőségről írtak, de annyira nem vészes, mint amire számítottam
- szerintem vigyázni kell rá, mert sérülékenynek néz ki
- az illesztésnek már most van hangja,ha hozzáér az ember, de kibírom, hogy ne piszkáljam, nem arra valóBT kapcsolat
- eddig semmi baja, de nyilvan túl korai erről review-t írniHANGZÁS (ANC nélküli) -» 10/9
- nem, nem az árához képest írom a 9 pontot hanem overall a BT fejhallgatókhoz
- 12.00 körül értem vele haza és azóta a kötelező töltésen kívül nem bírom levenni a fejemről -» az első ami felvétel után feltűnik, hogy mennyire kiegyensúlyozott minden frekvenciatartományban
- psytrancet, dubstepet, technot hallgattam és csillognak a magasak, püföl a mély,
- mid tartományban megkockáztatom, hogy leveri még az m40x-et is (az m50xBT2-ről nem is beszélve)ANC -» 10/4
- ez gyenge, főleg a mid (meg kicsit a bass) bánja a bekapcsolását, elég élvezhetetlen a kikapcsolt verzióhoz képest
- a magasak mintha picit szebbek is lennének ezzel, de valószínű csak azért mert jobban hallani a mid "bukása" miatt
- aki ANC miatt venne BT fejhallgatót annak nem ajánlomAzt kell mondjam, hogy életem legjobb elektronikai termék vétele eddig (remélem a kialakítás, connectivity se rontja el majd ezt a véleményt).
-
Imy
veterán
Tegnap megjöttek a rendelt Oneodio fejhallgatók.
Normál rendeléssel (ingyenes posta) 13 nap alatt ideért, egész jó. (12.10-i rendelés)Pro-C:
Jó minőség, összerakott, szép hangzás, 13 500Ft-ért ajándék
Tartozék: töltő kábel, és egy 3,5-ös kábel mikrofonnal, hordozózsákA70:
A párnája jobb, mint a Pro-C-nek, ránézésre is minőségibb
Minőségibb érzés a szín (piros-feketében rendeltem)
15 000 Ft-ért nagyon jó vétel, hangzásban én nem hallok különbséget a Pro-C-hez képest
Tartozék: töltő kábel, egy 3,5-ös kábel mikrofonnal, 3,5-6,3 kábel, piros, hordozózsákHolnap, azaz pénteken Black Friday.
Rendelj a következő linken: [link]
ONLY25 kupont használva 25 % kedvezményt adnak. -
csendes
őstag
Jó bármilyen BT adapter4.0-tól, vannak olcsón Windows-hoz [link]
Amire hivatkozol az egyrészt USB-C-s, másrészt, ha a fejhallgató nem tudja az aptX HD-t, illetve LL-t, akkor felesleges, mert sima aptX-et a Windows már operációs rendszer szinten támogat.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy JBL BT510 bluetooth fülesem és játék alatt késik a hang. Mitől lehet?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz csendes #6928 üzenetére
Vettem inkább vezetékest Abból van ajánlott? Jbl 500 ast rendeltem az ugyanilyen mint a bt verziós
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
MadKet
tag
Egyébként nekem is tetszik, ami szokatlan az csak az hogy a Superlux egy félig zárt füles, és a Q30 sokkal jobban bezárja a teret nekem. De remélhetőleg csak megszokás kérdése ? Vagy rendelek hozzá ha van valami alternatív fülpárnákat ami nem zár ennyire, nyilván akkor a hang is megváltozik valamennyire.
A zajszűrés valszines nekem csak ritkán lesz használatban, mert főleg itthon lesz csak rajtam, gépezéshez meg filmnézéshez, persze aztán ki tudja, ha nagyon rákapok akkor lehet többet viszem magammal
-
qltsar
veterán
Használom játékra, de csakis kizárólag vezetékesen. Egyszer véletlenül elfelejtettem, hogy BT-n vagyok és indítottam egy FPS játékot. Határozottan alkalmatlan.
Egy másik alkalommal kipróbáltam Heroes III-ra, de még ott is zavart a késés , szerencsére videóknál kompenzál a rendszer.
Q35-höz mikrofonos TRRS kábelt adtak szerencsére, plusz működik az EQ is, így simán megy játékkal szerencsére. Q30aknál, kivéve a legrégebbieknél a DAC kikapcsol vezetékes mód esetén, ezért küldtem vissza anno egyet a gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Menni fog, de nem a legjobb minőségben erre készülj fel - de ez az összes BT eszközre elmondható. Amint bekapcsol a mikrofon, a minőség lebutul, tippre 22kHz-re és mono-ra.
Én ezt úgy bypasselem, hogy csak headphone üzemmódban van engedélyezve az összes BT fülesem / fejesem, és vagy laptop, vagy külső mikrofonnal használom meetingeknél.
[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
Aha, sejtettem PC-re ott a Superluxom, az is teljesen okés, akkor lehet nem erőltetem az adaptert
Kiprobáltam egyébként vezetékkel PC-n, akkor azért lehetett hogy határozottan "gyengébbnek" tűnt a hangja, a DAC kikapcsolás miatt? Ennek egyébként így kell működnie vagy az csak hibás darab volt?
-
qltsar
veterán
Hát, vagy az van, hogy az adott meetingre használt softwareben kiválasztod a headphone-t a headset helyett, mint output, mondjuk a laptop internal mic-et ,meg mint input, akkor működik.
Vagy az, hogy Control Panel -> Sound -> Playback és Recording résznél (mindkét fülön) letiltod a Headset - Hands-free verzióját az eszközödnek.
Vagy Control Panel -> Devices & Printers -> Itt megkeresed a BT eszközt, -> Services -> kiveszed a pipát a HandsFree Telephony elől.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Mindegyikre igaz, attól a pillanattól kezdve, hogy a mikrofonos része aktíválódik. Bár LDAC-val nem egészen értem, hogy miért nem lehet jobb minőséget kipasszírozni, de nem működik sajnos.
"Mondjuk ha a hangminőség csak a mikrofon bekapcsolásakor romlik le, az nem lenne olyan nagy gond nekem" - Ha úgy van beállítva az eszköz, hogy a headsetet használja meeting közben, teljesen mindegy, hogy nem beszélsz, át fog rá kapcsolni, persze meg lehet szokni, a mono része abszolút nem zavaró, de a minőségromlás már annál inkább. Annak idején manuálisan állítgattam minden konferencia előtt, ahol tudtam, hogy nem beszélek, de rájöttem, hogy a laptopban jobb a mikrofon plusz a hangminőségem is jobb, ha nem a fülesé(i)t használom.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Hát ez elég szomorú... Ezek szerint a bluetooth fülesek alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra és meetingekre, ha aktiválva van a mikrofon.
MObilnál egy kicsit más a helyzet, hiszen ott ugye csak akkor aktiválódik a mikrofon, ha egy alkalmazás használja őket. PC-nél meg marad ez a ki- bekapcsolósdi, vagy maradok a kábeles megoldásnál. -
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, skullcandy venue -nak felső szivacsot hol tudok venni?
Jobb és bal szivacsot vettem aliexpress-ről viszont felső szivacsot egyszerűen nem találok -
senior tag
Azért nem lehet, mert az LDAC (csakúgy, mint SBC, AAC, aptx stb.) kodek szóba sem jön - ez a BT audio profil esetében érhető el (már amelyiket a gyártó implementálja). Ha a mikrofon aktív, a kb. 30 éves BT headset profil lép életbe, ennek az audio kodekje nagyjából GSM szintjén mozog hangminőségben, tehát fos, ahogy írod is.
-
qltsar
veterán
Hát ez elég szomorú... Ezek szerint a bluetooth fülesek alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra és meetingekre, ha aktiválva van a mikrofon. Ez így eléggé kisarkított. Abszolút alkalmasak zenehallgatásra, átlag felhasználónak bőven elég az AAC által nyújtott 256 (valaki szerint 264 vagy 320) kbps-es átvitel, és nem fogja érdekelni, hogy rosszabb minőségben hallja a partnert a túloldalt, ha meetingen van, meg lehet szokni, de részemről, ha van alternatív megoldás akkor használom.
PC-nél meg marad ez a ki- bekapcsolósdi, vagy maradok a kábeles megoldásnál. - Nem! A rendszer automatikusan vált Windows és Android és iOS esetében a Headphone és Headset módok között, többivel sajnos nincs tapasztalatom. Illete, ha nem "kibekapcsolósdizol" akkor egyszer beállítod az adott programban, és onnéttól meg fogja jegyezni az audiobeállítási preferenciáidat..
Ráadásul Android biztosan, Windows / Linux pedig támogatja a külső eszközökön keresztüli LDAC codec-et, amivel 990kbps átvitel, amivel már HD tartalmakat tudsz fogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ok, kösz szépen, most már kezd világosodni.
Vagyis PC-nél is csak akkor csökken az átvitel (=minőség), ha egy alkalmazás (Skype, Zoom, stb.) használja mikrofont, ha ezek nem mennek, akkor elvileg minden OK?De ha majd megjön a Q30, akkor majd próbálgatom. Amúgy korábban a webkamerám (Microsoft HD-3000) mikrofonját használtam, aztán pár hete lett egy Jabra (Evolva 20) headsetem, ennek nagyon jó a mikrofonja, de sajnos zenére használhtatatlan a hangja, másrészt megőríjt ez a sok kábel körülöttem. :-) Így gondoltam jó lesz ez a Q30, de hát majd kiderül pár nap múlva.
-
qltsar
veterán
Vagyis PC-nél is csak akkor csökken az átvitel (=minőség), ha egy alkalmazás (Skype, Zoom, stb.) használja mikrofont, ha ezek nem mennek, akkor elvileg minden OK? Igen.
De ha majd megjön a Q30, akkor majd próbálgatom. Amúgy korábban a webkamerám (Microsoft HD-3000) mikrofonját használtam. Javaslom használni a mikrofonját, és headphoneként a Q30-at, így rendben lesz a minőség, kivéve, ha a hallgatóid nem értenek , akkor muszáj lesz Q30-ra váltanod headset módba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi hangfal építés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest