Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7201) kutyek válasza insyde5 (#7199) üzenetére


kutyek
senior tag

A "Networking" részben, a "HD audio" kapcsoló után jönnek a vonatkozó Bluetooth beállítások (Samsung / android 13). Az 5. opció az LDAC Playback quality, itt lehet kényszeríteni a legjobb minőségű beállítást (mert ennek hiányában a rendszer dönti el jelerősség / vételi viszonyok alapján, és tipikusan nem a magas minőséget fogja választani).

(#7202) kutyek válasza magmakocka (#7200) üzenetére


kutyek
senior tag

USB Audio Player Pro. Fizetős app, de van belőle 20 perces próba verzió. Szerintem a legjobb hangú lejátszó, külső USB DAC hiányában is ez szólt nekem a legjobban. Beállítható, hogy Bluetooth output esetén is high-res audio drivert használjon.

(#7203) insyde5 válasza kutyek (#7201) üzenetére


insyde5
aktív tag

A simultán mód miatt nem volt látható a lehetőség. Amint kikapcsoltam egyből megjelent az LDAC OFF, és már csak be kelett kapcsolni.

(#7204) magmakocka válasza kutyek (#7202) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Kipróbáltam. Én nem éreztem a Samsung Music és ezen alkalmazás között semmit sem, pedig bekapcsoltam az app-ban, hogy a bl output-t használja. Ugyan úgy szólt. Mondjuk, most felvéve a két fejhallgatómat, tök durva, hogy a sajátom mennyivel halkabb (régebbi), mint a mostani. A basszus tényleg jobb és a részletesség is.

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7205) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Grado GW100

Napokban találtam az egyik népszerű aukciós oldalon korrekt áron egy Grado GW100-ast. Azonnal lecsaptam rá, mert elég ritka a választék nyitott BT fejhallgatókból. Ezen kívül az Audio-Technica ATH-HL7BT, a Koss Porta Pro Wireless, esetleg a Hifiman Deva BT a dedikált BT adapterével felelhet meg a feltételeknek, de ezeken kívül nem tudtam évek alatt összegyűjteni több nyitott BT fejest. Korábbi verzió lehet, mert még micro USB csatlakozója van, a V2-n tudomásom szerint már USB C.

Külső/kényelem:
A két "antennát" leszámítva gyakorlatilag műanyag. Cserébe pille könnyű. Nem szorít. 58-59cm-es fejem van, tehát nem kicsi, de alaphelyzettől nem kell sokat állítani rajta, tehát "nagyfejűekre" is jó. Beállítani egyébként fokozatmentesen és pontosan lehet. Supraaural (on ear) kialakítása ellenére sokáig el lehet viselni, de pontosan kell a fülre rakni, mert azonnal "büntet", ha nem jó helyen van. Ettől függetlenül van itthon kényelmesebb fejhallgatóm is. A fejpánt és a kanylók közötti kis vezetékek miatt azért kicsit aggódok, nem a legtartósabbnak tűnik ez a fajta megoldás.

Hangzás:
Azonnal érződik rajta, a nyitottsága, de nem csak fizikailag (minden ki-be hallatszik), hanem a hangzásában is. Nagy tér, de azért nem orbitális. Viszont nem a "kifelé hangos" nyitottak közé tartozik. A mai "divatnak" megfelelően mély kiemelése van, de nem túlzóan. V hangzást érzek, de nem a magashoz dob hozzá (a mély kiemelésen túl), hanem egy cseppet a közepekből vesz el. Elég mélyre lemegy egyébként, sub-bass is élvezhető. Kénytelen vagyok vezetékes fejhallgatóhoz hasonlítani, nagyjából hasonló karakter, mint egy Fidelio X2HR, csak nem akkora magas kiemeléssel, és valamivel kisebb térrel.
Laptop/PC-ről hallgatva sincs "vödör" hangja, de próbáltam Loxjie D10-ről is Ifi Zen Dac V2-ről is. A D10 talán a magasakhoz ad egy kis pluszt, az Ifi a térhez. Ami közös mindben, hogy bluetooth üzemmódban mindegyiknél (Ifinél csak hangyányit, de) részletesebben szól minden tartományban, viszont BT üzemmódban a részleteken felül a basshoz mennyiségben még ad egy kicsit. Még ekkor se érünk el (és bocs a vezetékes, ráadásul zárt hasonlatért ismét) Sony MDR-1A-s mélységekig, de azért a semlegestől már eltávolodtunk.

BT:
Ellentmondásos infóim vannak, hogy a nálam lévő verzió 4.2, vagy 5.0 aptx. A V2 verzió biztos utóbbi. Gyakorlati szempontból számolok be inkább. 5-6m-re már szakadozik a kapcsolat. Tehát nem kell a WC-re menni, ha nem akarsz "lemaradni" a film valamelyik részéről. (Tudom, vissza lehet tekerni, stb, stb.). De ennél még az OneOdio A30-asom is többet tud. Azzal még elmegyek a konyhába innivalóért vagy nasiért szakadás nélkül. Eddig TV-re (Philips), kínai telefonra és tabletre, illetve Acer laptopra is tudtam könnyen csatlakoztatni, ha nem is azonnal, de pár másodperc alatt legkésőbb mind felismerte.
Elméletileg 15-16 órát kell bírnia. Ezt nagyjából tudja így használtan is. Én nagyjából 3 munkanapon keresztül "nyúztam", meg ma reggel, ahogy írom a tesztet. (Pedig a dobozból kivétel után nem töltöttem.) Most kezdett sikítani a "hölgy", hogy "battery low".

Konklúzió:
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy az új (ok, az már újabb verizó) ár töredékéért sikerült hozzá jutnom. Nem tudok elképzelni olyan szitut (leszámítha ha rám szakad a bank), hogy ezért a fejhallgatóért 100ezer HUF felett adjak. Másik fejpárnát még keresek hozzá, és be is számolok róla a későbbiekben. Még nem döntöttem el, hogy sima textil vagy hibrid párna legyen. Az biztos, hogy műbőr/bőr nem lesz, mert azokkal már túl sötét lenne.
Köszönöm, hogy elolvastad! :B

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#7206) ace666


ace666
tag

Sziasztok,

Otthoni munkához keresek valami vállalható BT headsetet, mikrofonnal.
Eddig Jabra modelleket használtam, de most váltani kell... nem voltam ezekkel maradéktalanul megelégedve, hiába frissítgettem, sokszor nehezen kapcsolódtak, a szoftveres oldalukkal nem nagyon barátkoztam meg.

Az elvárás csupán a stabil működés, és az elfogadható hangminőség irodai célokra.
Gaming, zenehallgatás nem szempont.

1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?

Otthoni munkavégzés, Teams és hasonló telefonálásra
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-25ezer HUF, de akár kevesebb is
(3) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Mindegyik jó lehet, de ha fülre ülő, akkor ne nyomjon már 15 perc után
(4) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Fontos a száj elé hajtható mikrofon
(5) Milyen hangzást vársz?
A vonal másik végén értsenek, illetve én is a telefon partnert. Botfülű vagyok, nekem a Kossuth rádió is jól szól egy Sokolon...
(6) Milyen csatlakozású legyen?
BT
(7) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Valami szolidabb, talán Fekete, de nem ez a fő szempont

Köszi
:R

*** Alfa 155 ***

(#7207) Tapló


Tapló
csendes tag

Sziasztok, remélem tudtok segíteni. Olcsó (mihez képest) VEZETÉK NÉLKÜLI fejhallgatót keresnék játékhoz. El vagyok keseredve, mert kb 15 ezer környékén ami tök jónak tűnik, annak 1 hibája van, a mikrofon, sőt több fajtának is ez a hibája. Pedig az is fontos lenne, hogy a kollégák jól halljanak a túloldalon :-) Ennél sokkal többet meg nem akartam rá szánni, persze ha nincs ennyiért, akkor megyünk felfelé. (tehát nem a 15ezren van a hangsúly! :)))

Nem kívánok semmiféle csillogást, villogást, se 3D hangot, elég a stereo is. Tehát alap, de az jó. Meg azért ne legyen érezhető a hang csúszása se.

Vagy érdemes külön vezetékes mikrofont venni, pl valami monitorra rakhatót? Vagy ilyesmi?
Tudtok valamit? Köszönöm!

(#7208) Gzula[HUN] válasza Tapló (#7207) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Én ERRE a Sonyra ugornék. Ugyanaz az eladó, akitől a GW100-ast (kettővel fenti hozzászólás) vásároltam.

Ha mégse bíznál a vetrában. A megjelölt árkategóriában jó ár/érték arányt az OneOdio meg Blitzwolf fejesekkel tudsz elérni. Ha nagyon szorít a keret, akkor (ahogy a másik fórumban is írtam) aliról rendelnék egy OneOdio Pro-C-t, és rendelnék hozzá egy ILYEN párnát. Kiegyenlítettebb lesz tőle az egyébként elég határozott V hangja, és nyáron se fog bele főni a füled. Süket szoba viszont nem lesz tőle. Ha ragaszkodnál a bőrhöz, akkor meg a OneOdio Pro-50-es memóriahabos protein bőr párnáját érdemes hozzá rendelni az eredeti oldalról, vagy olcsóbban (más néven) INNEN. Utóbbi gyárinál Pro-C párnánál sokkal jobb párna, ráadául jobban is néz ki vele a fejes.
Párna cseréhez segítség.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#7209) Tapló válasza Gzula[HUN] (#7208) üzenetére


Tapló
csendes tag

Köszönöm!

Mondjuk elsősorban PC-hez csatlakoznék, tehát lehet jobb lenne nem bluetooth, vagy csak egy BT adapter kell a gépbe, ha nincs? (játéknál nem okoz gondot?)

(#7210) Gzula[HUN] válasza Tapló (#7209) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Vezetékessel "kisebb eséllyel" lesz csúszás. Abból én HyperX Cloud Alpha-t vennék, most ITT kifejezetten jó áron van. (Azt nem tudom, hogy a bolt mennyire megbízható). Ha belefér a keretbe, akkor vagy valamelyik Hyperx Cloudot nézném, vagy valamelyi Steelseries-t. Utóbbi esetén pont arra a fórumra kell vissza irányítsalak, ahonnan jöttél. Ha szűkös a keret, akkor OneOdio Pro-G, és a párnára ugyanaz vonatkozik, mint amit ITT írtam.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#7211) magmakocka


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Lehet off amit írok, maximum eligazítotok! Köszi! :))

Szóval, most jelenleg egy Sony WH 1000XM3-t használok. (4.5.2)
Hogyan tudnám PC-n használni? Egy MSI B350 PC Mate alaplapom van. Van rákötve egy hangfal, azonban azt is szeretném használni.
A hangfal egy Genius sw-2.1 700, melyen van headphone jack, de rohadt halk úgy a fejhallgató. Az előlapira dugva a fejhallgatót, nem a legjobb, valamikor van hang, valamikor nincsen. Lehet kontaktos, sok por, vagy bármi miatt, de nem is szeretném úgy használni...

Mit javasoltok? Van most egy BT egység a gépben, melynek: (Ez kihajtja?)
HCI értéke: 3.3164
LMP értéke: 3.3164

Nagyon "kezdő vagyok még ebben", így lehet sok segítség kellene. Lehet jobb BT adapter kellene? Vagy van-e valamilyen jack-s megoldás? Sajnos az alaplapon lévő Realtek-s cucc, szerintem nem a legjobb, régi, elavult, vagy nem tudom... (Nézegettem ilyen Fiio lejátszót vagy mit, de lehet drága, s nem éri meg)

A BT-t azért is utálom, mert sajnos buszozás közben, miközben rázkódik a busz, LDAC alatt, ha kényszerítve van a 990kbps, akkor ahogyan rázkódik a busz, úgy rázkódik a zene is...

Kicsit elvesztem, hogy akkor hogyan kössem össze, hogy tudnám használni... Arról nem beszélve, hogy nem a legjobb minden LDAC alatt...

Haveromnál voltam, neki WHXB910N-s Sony van, s egy Onkyo-ba dugtuk bele. (4,4mm) (az onkyo is méri a rákötött eszköz impedanciáját)
Valahogyan, az övé dobozosabb, nem tiszta, de van basszus, míg az enyém, szép tiszta, de kevés vagy alig van benne basszus. Amúgy, ez fel sem tűnt.
Kicsit elszonytolodtam. Azonban EQ-va, volt basszus. Ha +10dB-t ráraktunk, valamint asszem Treble-ből elvettünk.(Ugye Direct és EQ között váltottunk, de meglestük Pure Bass-al is)

[ Szerkesztve ]

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7212) kutyek válasza magmakocka (#7211) üzenetére


kutyek
senior tag

Nyugodtan használhatod a PC Bluetooth csatolójával. A Windows csak SBC és "sima" aptx (HD, LL és adaptív nem) kodeket támogat gyárilag, de LDAC-hoz valaki linkelt korábban fizetős alternatív drivert. Én PC-n kizárólag Teams hívásokhoz használom, nem játszom / hallgatok zenét, úgyhogy ez nem érint. Ha jobb minőség a cél, akkor marad a fizetős driver vagy valamilyen LDAC-képes USB-s BT adapter (az LDAC-osok nem olcsók, az olcsók pedig pont annyit tudnak, mint az alaplapi).
Mobil használat: állandó kompromisszum a minőség / BT jelerősség (/ látencia) tekintetében. Nyilván az LDAC 990 kbps a legérzékenyebb ebből a szempontból, könnyen szakadozik. Más kérdés, hogy ilyen helyzetben (pl. tömegközlekedés) úgysincs értelme túl magas minőséget megcélozni.
Re: EQ. _Szerintem_ minden fül/fejhallgató igényel EQ-t, egyszerűen azért, mert a hangzás kialakításában az egyéni geometriai jellegzetességeknek, különbségeknek lényeges szerepe van. Nem kell feltétlenül külső EQ app, érdemes a Sony saját appjában is kipróbálni az EQ/basszus beállításokat...

(#7213) Zaji


Zaji
őstag

Sziasztok,

Még nem vettem BT fejhallgatót, de most már megvárom a Sony WH-CH720N -t. Remélem tényleg 52 000 -ről indul.

[ Szerkesztve ]

(#7214) Zaji válasza Zaji (#7213) üzenetére


Zaji
őstag

Mégsem, mert nem támogatja az LDAC-t. :(

(#7215) csendes válasza magmakocka (#7211) üzenetére


csendes
őstag

Nincs olyan, hogy "kihajtja" a BT adapter, az operációs rendszertől függ, hogy mit támogat. Windows 11-re az SBC és aptX mellett van AAC is, Linux-ra a megfelelő csomag telepítésével van LDAC codec is.
Az teljesen normális, hogy 990 kbps LDAC szakadozik, viszont a telefonon be tudod állítani, hogy max. 660 kbps vagy 330 kbps legyen.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7216) csendes válasza Zaji (#7214) üzenetére


csendes
őstag

Az LDAC kis komplexitású codec, ami azt jelenti, hogy azonos bitráta mellett gyengébb a minősége miint az aptX-nek vagy AAC-nek, viszont a 990kbps megbízhatóan csak BT transzmitterrel vagy DAC-cal megy és nyilván maga az audio steam minősége is fontos (nem elég, hogy FLAC, hanem 48 kHz 24 bit vagy jobb) és ehhez még persze jönnek a fejhallgató paraméterei [link] .
Szóval a gyakorlatban ritkán lehet kihasználni, illetve érzékelni az LDAC nagyobb bitrátáját.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7217) magmakocka válasza kutyek (#7212) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

És, ha nem szeretnék BT-t használni? A gond csak annyi, hogy az alaplapomon a jack foglalt. Az-az nincsen semmilyen szabad slot. Telefonon is inkább kábelesen használnám. Régen is úgy használtam fejhallgatókat. Sokkal jobb volt. Nem értem miért nincsen a telefonokban jack...

Tudsz esetleg valamit ajánlani, amive összeköthetem a telefont és a pc-t is? Van az alaplapon is Type-C, ha érdekel.

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7218) magmakocka válasza csendes (#7215) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Ha ennyire hulladék minden oldalról a BT támogatottság, akkor az emberek hogyan használják a fejhallgatójukat? Se androidon, se PC-n nincsen rendes támogatottság. (Android oldalról csak a gyártótól függ, pl samsung......)

Vagy mindenki ilyen 300e Ft-s lejátszóval mászkál, ahol problémamentesen hallgathatja a zenéit? (Hozzáteszem, azokon is van jack. :P)

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7219) Zaji válasza magmakocka (#7217) üzenetére


Zaji
őstag

Ez érdekes lehet Neked.

(#7220) csendes válasza magmakocka (#7218) üzenetére


csendes
őstag

Miért lenne hulladék?
Android-ra kiváló, mondhatni teljeskörű a BT audio támogatás. macOS/iOS vonalon SBC és AAC támogatott, az viszont kiválóan. Windows 10 SBC és aptX codec-et támogat alapból, Windows 11 AAC-t is és ehhez még lehet további codec-eket telepíteni, ahogy korábban írták. Linux-on a codec-ek támogatása megoldott, a párosítással lehetnek kisebb kényelmetlenségek.
Más kérdés, hogy a BT audio jelenleg játékhoz nem ajánlott, részben mert a késleltetés zavaró, illetve a kétirányú, full duplex profilok minősége (HFP, HSP) gyenge.
Semmiképpen sem ajánlanék 300 ezer Ft-os BT fejhallgatókat, a Momentum 4 és az XM5 is kevesebb mint a felébe kerül [link]
Fontos, hogy a teljes audiorendszert átgondolja valaki, mielőtt a fejhallgatót kiválasztja. Például. Apple Music-iPhone-hoz egy jó AAC-s fejhallgató kell, egy XM5-ös fejhallgatóhoz egy jobb Androidos mobileszköz célszerű, erős rádióadóval, LDAC támogatással, ingyenesen letölthető gyenge minőségű audiostream-ek mellé egy olcsó androidos telefonnal meg kb. elég egy olcsó BT fajhallgató SBC támogatással. A legfontosabb, hogy kényelmes legyen.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7221) kutyek válasza magmakocka (#7217) üzenetére


kutyek
senior tag

Ha nem szeretnél BT-t használni, akkor nem a WH-1000XM3 a te eszközöd. Ha általában véve jack-kábeles megoldást szeretnél, akkor ne a BT fejhallgatók között keresgélj.
Ha a jack hiánya (a telefonon) a probléma, akkor kismillió olcsó USB-jack "adapter" (DAC dongle) közül választhatsz (pl. Samsung is ad ilyet), hozzá egy olcsó kábeles fejes (pl. Sony MDR-7506), és töredék költséggel ugyanolyan vagy jobb hangot kapsz, mint egy minőségi BT eszközzel, ráadásul az adaptert PC-n is használhatod, így időlegesen kapsz egy "extra" jack aljzatot. Ha az átdugdosás macerás, az alaplapi jack aljzat megosztásához használhatsz Y-adaptert is, bár ez nem biztos, hogy jól fog szólni, ha mindkét csatlakoztatott eszköz egyszerre megy...

[ Szerkesztve ]

(#7222) Zaji válasza kutyek (#7221) üzenetére


Zaji
őstag

"Samsung is ad ilyet"

Erre gondolsz?

(#7223) magmakocka válasza csendes (#7220) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Mert ebben a nyomorult S20 FE-ben nincsen aptX HD (volt, csak régebbi Android verzióban........) és LDAC alatt használhatatlan, sima aptX alatt viszont minden príma. (utazás esetében).

Nekem nincsen almás termékem, szóval az-az én esetemben nem számít. Azonban én már rendelkezem fejhallgatóval, pontosabban a Sony WH 1000 XM3-al. Másik barátomnál is kipróbáltam, egy hosszabb Jack-el. Jó volt úgy a hang. :)

Szóval, engem nem zavar a kábel, nem érdekel a BT, leginkább azért, mert bizonytalan, ráadásul a wifi router nyílt egyenesen a BT adapter mellett van, szóval lehet bekavarhat ez az egész... Majd kipróbálom ezzel az A2DP szoftverrel, ha nem szaggat, akkor használom úgy, de android oldalról nem a legjobb. Ha lenne aptxHD azt mondanám nem zavar, de mondhatni a sima aptX-el kb ugyanazt érem el, mint a Sony MDR XB650BT-vel, mert azzal is csak ezt tudtam hallgatni. (A fejes csak ezt tudta max).

Jelenleg egy S20 FE eszközzel rendelkezem. (Snapdragon variáns, szóval szerencsére van aptX, amúgy ha nem az lenne, akkor rosszabb lenne a helyzetem... :() Nagyon megszívtam a Samsunggal...
Rendelkezem TIDAL Hifi előfizetéssel, nem Spotify-n hallgatok zenét, s nem is MP3 formátumban. :P

Ezért kértem segítséget, mit ajánlotok. Kicsit elszontyolodtam, hogy a telefonom nem tudja kihajtani az LDAC-t... Gépen meg nem tudom használni, mert nincsen szabad jack.

Gondoltam, ajánlotok egy eszközt, amit lehet telefon és gép esetében is használni. Tudom, hogy BT téren elvileg nem lenne gond, de ez az én esetemben nem játszik. Azért is választottam ezt a fejhallgatót, mert tetszett az, hogy jack-el is össze lehet kötni. Lehet BT elleni pártinak tűnök, de ez olyan, mint a wifi... Én jobban szeretem az UTP-t, mintsem a Wifi-t. Pont emiatt.

Na, nem off-ni szeretnék. És nem is panaszkodni. Igen, tudom, hogy sok mindent lehet rosszul választottam meg. Én csak egy jobb élményt szeretnék átélni egy MDR XB650BT-hez képest. Ami részben megvan. Másoknál tök jól átjött, csak egyedül nálam vannak problémák...

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7224) magmakocka válasza Zaji (#7222) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Jó rövid. Gondolom a minősége is olyan, mint a Type-C kábeleknek...

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7225) LurkerSheik


LurkerSheik
senior tag

Sziasztok fejhallgatót keresek.
Van egy 1more bt fülesem, airpods pro2-m napi használatban, technics rp-dj 1200 melóhoz illetve egy ingyen samsungtól kapott buds 2 pro-m.

Nos a buds 2 pro-t csak kiprobáltam ps5-höz, de airpods mellett igazából nincs értelme, ezért őt eladom és abból 30-40k körül lenne egy fejhallgató a PS5-höz, QN90A tv-hez csatlakoztatva vezeték nélkül. Fülhallgatóval nem olyan egy game.

Alkalomadtán zenehallgatás PC-ről BT-n keresztül is menne, itthoni használat.
Illetve olyat keresek ami a fülem körül van nem csak rajta (over ear?).
A Sony 3D pulse fejhallgatója mit képvisel?

Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||

(#7226) kutyek válasza Zaji (#7222) üzenetére


kutyek
senior tag

Igen. Apple-nek is van hasonló, meg noname-től blitzwolfon át a dragonfly-ig sokszáz hasonló termék. Android esetén érdemes gyártó-azonos megoldást választani, mivel az USB audio támogatás androidon elég kaotikus. Amúgy mindegyik egyformán jó (vagy rossz), kis teljesítmény-igényű fülesekkel tipikusan rendben van a hangzás.

(#7227) Zaji válasza kutyek (#7226) üzenetére


Zaji
őstag

Samsung S23+ -ban vajon milyen DAC van?

[ Szerkesztve ]

(#7228) kutyek válasza Zaji (#7227) üzenetére


kutyek
senior tag

az a qualcomm audio komponens (codec-nek hívják sok helyen), amit a snapdragon SoC-be integráltak. Másrészt kb. mindegy, mivel ezeken a telefonokon már semmilyen analóg audio output nincs (tehát a "DAC" kizárólag a telefon saját hangszóróin hallható audiót állítja elő, itt viszont nyilván a hangszórók adják a szűk keresztmetszetet).

[ Szerkesztve ]

(#7229) Zaji válasza kutyek (#7228) üzenetére


Zaji
őstag

USB jack átalakító után is analóg jel van, nem?

(#7230) kutyek válasza magmakocka (#7223) üzenetére


kutyek
senior tag

Bocs, de szerintem túlgondolod. Nem arról van szó, hogy az LDAC 990kbps mindenképp a BEST, minden más meg szükségképp rosszabb. Tömegközlekedés során nem fogod hallani még az SBC vs Wire különbséget sem, mivel a környezeti zajszint eleve igen magas. Ami azt illeti, lehet, hogy SBC-vel jársz ilyenkor a legjobban, mert a legkevésbé fog szakadozni, cserébe a környezeti viszonyok (zaj) miatt nem hallani, hogy amúgy rosszabb minőségű.
Szóval olyan nincs, hogy a Samsung "nem hajtja ki az LDAC" kapcsolatot, ez nonszensz. Lehet gyengébb az antennája / BT jelerőssége, de ez megint olyasmi, ami tucatnyi egyéb környezeti tényezőtől is függ: hányan használnak körülötted BT eszközöket, azok milyen jelerősséggel forgalmaznak éppen, milyenek a visszaverődésl / geometriai viszonyok stb.
Buszon / metrón hallgass SBC-t vagy sima aptx-et, otthon a nyugiban LDAC 990kbps-ot. Nem csak önmagában az fogja meghatározni a minőséget, hogy éppen milyen kodeket használsz.
Amúgy meg olyan univerzális eszközt, amilyet keresel, ajánlottam már: drótos fejhallgató + jack adapter, PC-hez és androidhoz is jó, és mindig a lehető legjobb minőséget kapod.

(#7231) kutyek válasza Zaji (#7229) üzenetére


kutyek
senior tag

Persze, de abban van egy DAC, akkor azt használod, nem a készülék belső D/A konverterét. Lényegében minden ilyen eszköz egy (pici) külső USB DAC.

(#7232) magmakocka válasza kutyek (#7230) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Rendben van, marad a BT, akkor. :)

Megnéztem, a Windows csak ilyen Generic Bluetooth Radio-nak ismeri fel ezt a vezérlőt. A hang beállításoknál nincsen aptX támogatottság, mert ilyen kapcsoló sajnos nem is jelenik meg rajta. Mit tudnék kezdeni? Elvileg valamilyen "omega" adapter ez. (hw azonosító: USB\VID_0A12&PID_0001&REV_3164)

Ehhez még illesztőprogramot sem találtam, de elvileg valamilyen Cambridge Silicon Radio Ltd.-s.

Lehet kevés lenne ehhez az adapterem? (még úgy 4 éve vettem)

[ Szerkesztve ]

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7233) csendes válasza kutyek (#7226) üzenetére


csendes
őstag

Egy olcsó DAC rosszul fog szólni és még lassú is, semmi értelme.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7234) csendes válasza magmakocka (#7232) üzenetére


csendes
őstag

Lehet, hogy négy éve vetted valamelyik webshopban, de előtte már jó pár éve ott porosodott a raktárban. BT 2.0-s adapter, szerintem egyszerűbb, ha beruházol 1000 Ft-ot és veszel egy normálisat. [link]

[ Szerkesztve ]

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7235) magmakocka válasza csendes (#7234) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

És az ilyen butaság?

https://www.av-online.hu/hifi/lotoo-paw-s1-usb-dac-teszt_3100/1
https://www.av-online.hu/hifi/ibasso-dc06-usb-dac-teszt_3795/2

Csak egy ötlet.

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7236) magmakocka válasza csendes (#7234) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Amúgy, megnézve az eszközt semmilyen információ sincsen arról, hogy maga az eszköz tudja az aptX-t legalább. A gyártó honlapján én drivert sem találok, valamint nincsen róla leírás

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7237) kutyek válasza csendes (#7233) üzenetére


kutyek
senior tag

Eltér a véleményünk. A lassút nem is értem(?), a minőség nyilván akkor OK, ha kis impedanciájú fülest / fejest használ az ember. Egy ilyen USB dongle nem atomfizika, ha nem hulladék a cucc (=normális brand), mindegyik képes 96k/24 jó minőségű (SINAD > 95 dB) lejátszására. Mondom, ha a teljesítmény-igény viszonylag alacsony, ellenkező esetben úgyis fejhallgató-erősítő szükséges.
Más kérdés, hogy ha nekem kellene jack csatlakozót "pótolnom", én sem ebbe az irányba mennék, hanem inkább FiiO Btr3/5/... vagy hasonló megoldást keresnék (ami nálam pl. LC-BT2 nyakpántos BT adapter lett, amivel az MMCX wired füleseimet gond nélkül tudom a továbbiakban kábel nélkül használni).

[ Szerkesztve ]

(#7238) csendes válasza magmakocka (#7236) üzenetére


csendes
őstag

Nem tud semmiféle codec-et, mivel ez egy BT adapter. A codec-et az operációs rendszernek kell biztosítani.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7239) kutyek válasza magmakocka (#7235) üzenetére


kutyek
senior tag

Én is pont ilyesmit javasoltam, mondjuk ezeket éppen drágállom. Ez itt pl. olcsó de tisztességes minőségű adapter. Mondjuk mikrofont ilyenekkel általában nem lehet használni, BT adapterekkel viszont tipikusan igen.

(#7240) csendes válasza kutyek (#7237) üzenetére


csendes
őstag

Igen, a BT DAC-nak jobb a minősége, mivel van saját akkuja és cél eszköz. Csak akkor már a BT codec miatt romlott le a minőség.
A lassú: [link] és a mintavételezéshez kapcsolódó magyarázat: [link]: Persze 16 bit és 44.1 kHz elég kell hogy legyen (majdnem) mindenre [link], de akkor meg minek az egész külső DAC, ezt tudja egy PC alaplapi hangkártya, illetve, ha valakinek a mobilra is kell az analóg audió kimenet, akkor egy alsókategóriás mobil is. Megvesz valaki egy felsőkategóriás mobilt, és utána veszi észre, hogy jé ezen nincs is jack, pedig kellene?

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7241) magmakocka válasza csendes (#7238) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Ezt én értem, de Windows 11 alatt nincsen aptX, arról nem beszélve, hogy elvileg a BT Adapternek kellene támogatnia. A gyártó weblapján kellene lennie ilyesminek. Én kerestem windows részéről, hogyan lehet felteni, de mindenhol azt találtam, hogy az adapter driverének kellene tudnia. Az én adapteremmel használva, csak 16bit és 48khz volt elérhető. De a fejhallgatóm esetében se aptX, se aptX LL, se aptX Adaptive nem elérhető

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7242) magmakocka válasza kutyek (#7239) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Nem nagyon fontos számomra a BT. Mármint azon belül a mikrofon. Általában gépen is sajátot használok, valamint telefonon a beépítettet. :)

A linkelt kábelt viszont nem értem. Ha itt van ez, akkor minek azok a DAC-k? Gépem USB-C portjába dugva is látná? Elhiszem hogy olcsó, de nem tudom hogy jól járok-e vele. Szerintem a készülékemmel nem kompatibilis, mert a listán nincsen rajta. Tudom, hogy minden ilyen készülékben van egy mini dac.

Kezdek tényleg összezavarodni... A jövőben más fejhallgatóval is szeretném használni. Haverom ajánlotta ezeket a DAC-kat, amiket fentebb linkeltem.

Amúgy alaplapom audioja: Realtek ALC892

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7243) kutyek válasza csendes (#7240) üzenetére


kutyek
senior tag

Így van. Mondjuk nekem is S20 FE van, és tudtam, hogy nincs rajta jack (az S9-en még volt), de hirtelen kellett telefont cserélni, ezért szívtam én is a fogam. Amúgy igen, 44k/16 mindenre is elég (audiofil minőségre is), kivéve profi felhasználás (stúdió, MüPa, profi mozitermek, ilyesmi). Úgyhogy igen, szerintem is sokszor csak ennyi, hogy "jé, ezen nincs is jack, pedig kellene"...

EDIT: a PC alaplapi hangkártya a tetemes mennyiségű elektronikus zaj miatt sokszor nem tud 16 bitnek megfelelő dinamikát sem, illetve a gyenge analóg fokozat miatt magas torzítást produkál. Még a nem alaplapi, de belső hangkártyákat is gyakran érinti ez a probléma, zenéléshez mindenki külsőt használ (én is).

[ Szerkesztve ]

(#7244) kutyek válasza magmakocka (#7242) üzenetére


kutyek
senior tag

Ebben is van egy DAC. Maga a DAC chip kicsi, általában a körítés (táp, kimenő fokozat) foglalja a helyet. Nyilván ezek saját táp híján erősen limitált teljesítményűek, de a tipikus 16-32 Ohm impedanciájú füleseket jól meghajtják. Szóval ez ugyanolyan kütyü, mint amit te is linkeltél, csak ez nem olyan drága.
Viszont ha mindenképp marad nálad a Sony WH-1000XM3, akkor én BT alapon keresném az optimális használatot, mert passzívan nem szól jól (szerintem), macerás és sérülékeny a kábele. Szóval ennek éppen a BT a lényege, ha végül kábellel használod, én eladnám, és vennék egy olcsóbb, jobb minőségű / hangú zsinóros darabot. Ahhoz aztán valószínűleg én is csak akkor vennék ilyen egyszerű / olcsó DAC dongle-t, ha mindenképp mobilhoz kell, amúgy inkább valami asztali DAC (rendes táppal, hangerő-szabályzóval).

(#7245) magmakocka válasza kutyek (#7244) üzenetére


magmakocka
aktív tag
LOGOUT blog

Itt most arra is gondoltam, hogy a későbbiekben akár komolyabb fejhallgató is úton lesz, csak még nem most. :P

Persze, ez is működhet, amit fentebb linkeltél kábel, de ez PC esetében, nem hinném. Máshol elvileg ezt ajánlották: https://www.sennheiser-hearing.com/hu-HU/p/bt-t100-refurbished/cl81hqastqzhv0buo7tanoog8/

Vagy ezt: Hiby R2 II

Annyi, hogy a BT 100 esetében nem tudom hova dugni, mivel nincsen optikai része a gépemnek, csak jack...

Vagy ezt: https://ifi-audio.com/products/zen-air-dac/

Androidon marad az, ami... Jó a BT, azt már elengedtem. :P (úgy is van aptX)

[ Szerkesztve ]

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#7246) Zsöti90


Zsöti90
tag

Sziasztok!

SteelSeries Arctic 1 Wireless vagy HP HyperX Cloud Stinger Core 7.1? Csak játékra lenne lényeges és drágább nem játszik.

(#7247) csendes válasza magmakocka (#7241) üzenetére


csendes
őstag

Windows 10-hez van aptX támogatás, Windows 11-hez amennyire tudni lehet egyelőre SBC és AAC támogatott, az aptX-en dolgoznak, illetve bizonyos esetekben a BT hardver gyártó biztosít aptX BT codec-et. Az egyszerű BT adapterek semmiféle codec-et nem támogatnak, azt azoperációs rendszer BT stack-nek kell támogatnia. A BT audio transzmitterek, DAC-ok a hardverbe építve rendelkezhetnek többféle codec támogatással, ezt célszerű előre ellenőrizni; ezek sokkal többe kerülnek egy egyszerű BT adapternél.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#7248) Crucio


Crucio
aktív tag

Azt nem tudja valaki, hogy a Sony WH-XB900N headsetnél hogy lehet az alapértelmezett hangmódot átállítani?
Alapértelmezettként a noise cancelling megy, aztán jön az ambient sound és a végén a sima normális mód. Na nekem az kéne, hogy se a noise cancelling se az ambient sound ne menjen, mert ezek nagyon rontják az üzemidejét és hogy alapértelmezettként csak sima normális bt fejhallgatóként működjön.

(#7249) kutyek válasza Crucio (#7248) üzenetére


kutyek
senior tag

Nem hiszem, hogy lehet :( WH-1000XM3 ugyanez a probléma, jó lenne ha ki/bekapcsoláskor emlékezne az üzemmódra, de nem így van - minden alkalommal át kell nyomogatni...

[ Szerkesztve ]

(#7250) Crucio válasza kutyek (#7249) üzenetére


Crucio
aktív tag

Na én ez utóbbit felejtem el rendszeresen :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.