Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- CPU-im eddig
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miklós315
aktív tag
válasz BE4GLE #27060 üzenetére
"A kereszténységet is leírtam ezzel."
Nem. Írtam is, hogy miért nem, de figyelmen kívül hagytad."A keresztény hit variációk a Jézusba vetett hitet várják el. Máskülönben csúnya következmények lesznek stb. Lásd könyv."
"Kétezer éve történt a keresztre feszítés. Tök értelmetlen az egész, ha az utókor számára csak egy könyv marad."
2023 van. kétezer évvel ezelőtt megélt dolgokat követelsz újra-/megélni?
Most élünk, nem korábban vagy később. Nekünk a "könyv" maradt (ami egy esetlegesség: nem kérte/parancsolta Isten/Krisztus, hogy bárki könyvet írjon... nem is tiltotta), mint tanúságtétel. Ez az utódok sorsa (mások, az elődök közvetlen tapasztalása már csak beszámoló formájában marad ránk, az akkor-ott megélt dolgokról). Más közvetlen tapasztalatok meg nekünk jut(hat)nak. ehhez képest túl korán/túl későn élnek mások, akiknek meg ez nem jut.
A következményekről Krisztus szóban tanított, figyelmeztetett. Nem "a könyv mondja", hanem Krisztus tanította. Fennmaradt."Mindegy, hogy tollba mondatja az öreg, vagy abban reménykedik, hogy valaki magától leírja."
Nem mindegy.
Ezért se mosd össze - e tárgy szerint - a kereszténységet és az iszlámot (vagy mást). Különböznek.""Lehet bennük igazság, de nem bizonyítható, stb., ezért elutasítom."
Ez az én álláspontom. Jézus lehetett akár létező személy is."
Kételkedsz a történeti/történészi/tudományos/közvélekedési konszenzusban?""Miért lenne irreleváns? A hit maga is irreleváns? Miért?"
Az "igazságot" hangoztatni úgy, hogy közben az igazságtartalom se nem cáfolható se nem bizonyítható, ostobaság."
A mindennapok igazolják azt a tk. erkölcsi, életmódbeli igazságot, amit tanít.
1.) Amikor a tanítással szemben tettek/tesznek valamit a hívők (ölnek, erőszakolnak, lopnak, hazudnak, stb.), akkor rendre megjelenik az elítélés részetekről is (rossznak tituláljátok).
Vagy pusztán az ellentmondásra hivatkozva ítélkeztek, de önmagában nem tekintitek rossznak az aktust (legyen bár az ölés, lopás, hazugság, stb.).
Az egész relativista zsákutcához, káoszhoz, végül a nihilhez ("halálhoz": tömegesen a kultúra/civilizáció, alsóbb szinten az egyén kiüresedése, önfeladása, eltűnése) vezet.
2.) Az egész woke vs. konzervatív hadakozás e mentén érhető tetten. Önfenntartás vagy önfeladás. Mélyebben pedig fontos, hogy az eszközök, értékek nem az önzés-kizsákmányolás (pusztítás), hanem az egyenlőség-tolerancia (párhuzamos életkeretek, nem pedig alávetés kényszerítése) mentén érvényesüljenek."Bizonyítsd, hogy Jézus feltámadt!"
Adatok (bizonyítékok: közvetve beszámolók, közvetlenül tapasztalások) rendelkezésre állnak. Én bizonyítottnak vélem (sokan mások is), mások meg nem. És most?"Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 10
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest