Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Szerintem, ha fullra le van csupaszítva a gép plusz bios elem is ki van véve, akkor nem kellene sehol megmaradnia. De ez csak erősen szerintem. Valami speciális eszközt olvastam egy cikkben, amivel kigyomlálható.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Chiller
őstag
Azért, mert nem az OS (linux, windows, stb) kernel szintjére ér el, hanem a prociban lévő kis operációs rendszeréig.
Ennek a neve Intel Management Engine (intel prociknál) vagy Platform Security Processor (AMD prociknál).
Gyakorlatilag már a procikban is van egy kis számítógép (már régóta). Ahhoz meg kb. fekete doboz, egyszerű juzer sosem fér hozzá.Formázgathatod ahogy akarod a C meghajtót, meg tolhatod a live OS-t pendriveról, ha a prociban megmarad és nem is tudsz róla. Sőt még alaplap csere vagy bios mókolás sem ér abszolút semmit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iqos cigaretta
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Intel Core i9 9900K
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa
- ryzen 5 1600x six core am4