Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MasterDeeJay

veterán

LOGOUT blog (1)

válasz emvy #42 üzenetére

Hiaba van sok RAM-od, ha lassu az egesz. Nekem nagyon reg volt mar dual 2660V2-m desktopon, azutan a Ryzen 2700X is egy raketa volt...

Ezt fordítsuk meg, hiába van gyors procid ha sok ram kell adott feladathoz. Önmagában a ram valóban nem gyorsít, azaz fileműveletekhez és gyorsítótárnak ér azért valamit.
    Ezért írtam hogy játékra nincs sok értelme, nem nagyon van játék aminél szükség lenne 64-128...vagy több ramra.

Sok pcie-t mostanában AI-ra is fel lehet jól használni. Azaz pl Tesla P40 24Gb-os kártyába már azért egész használható modellek is elférnek és töredékébe kerül egy nagyobb kártyához képest, de lehet többet is rakni a gépbe aztán párhuzamosan dolgoztatni.
    Nálam sokáig volt úgy hogy egy nagy kártya amin játszottam, közben háttérben meg képeket gyártattam a másik videókártyával. Ekkor jön jól a sok mag, sok ram és sok sáv.

De továbbmegyek egy poénos dologra, chat AI játékon belül. Ott is vagy felhős fizetőset választok (filléres amúgy tehát nem feltétlenül kell hardver) vagy sajátot localba.
    Skyrim magyar ChatGPT minden NPC-re
    Ezt már jópár játékra meg lehet csinálni. (legutóbb cyberpunkra álíltottam be ilyet)
    Conversational AI NPCs with Large Language Models (ChatGPT)
    Kísérletező kedvűeknek localba többféle modellel lehet próbálkozni, akár nem cenzurázottal is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés