Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz emvy #29388 üzenetére

Megnéztem, Gnome alatt tényleg csak egész számok használhatóak, ez tényleg nem túl szerencsés. De Ubi alatt rugalmasabb a dolog. Windows alatt meg számomra használhatatlan a fentebbiek miatt, a Surface-en kényszerből 150%-on használtam, hogy ne folyjon ki a szemem, de úgy meg csúnya és nem túl konzisztens volt. Mondjuk a 10-est letisztultsággal amúgy sem lehet vádolni a kb. három-négy különböző dizájnelv keverése miatt.

• Dave™

nagyúr

válasz emvy #29388 üzenetére

Gnome ugyan nincs előttem, de ezen azért meglepődnék ha így lenne, majd megnézem. Ubiban 12%-onként lehet állítani, meg külön a betűméretet. Windows alatt meg ha jól rémlik 25%-onként, és nem csak a legacy appokkal van gond, a tálcaikonok közül több homályos lesz (amiket külön nem is lehet méretezni, amit nem értek miért olyan bonyolult feladat), a státuszikonok dettó, több szöveg kilóg a helyéről akár a fájlkezelőben is ami rendszer app stb. Az UWP alkalmazásokkal nincs gond, kb. ennyit jelent a Windows hiDPI támogatása, kár hogy az UWP alkalmazások többsége alig használható bármire is és nem úgy tűnik, hogy közel lenne az áttörés (legalábbis ezt tapasztaltam egy éve, mikor váltottam). A Surface-en (ami azért viszonylag hiDPI 10,6"-en FullHD mellett elég bénán festett a Windows 10, az Ubuntut meg úgy méretezem ahogy akarom. Szerintem nagyon messze van a Windows a rendes, használható hiDPI támogatástól, és máshonnan is ezt olvasom úton-útfélen. Az UWP tudna ezen változtatni, kár hogy a rendszer felülete nem igazodik hozzá rendesen, meg hogy a produktív szoftverek messzire elkerülik az UWP "platformot".

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés