- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spammer #24115 üzenetére
Szerintem fals feltételezés, hogy a root biztonságosabb.
Nem tudom mire érted, és nem tudom hol írtam ilyent.
rendszert érintő műveleteket ne csináljon magától még véletlenül sem.
Miért?
Mennyivel jobb, biztonságosabb, használhatóbb, ha átlépek rendszergazdának és onnan telepítem? Ugyanúgy nem tudom miket fog telepíteni, és az miért lesz jó vagy rossz nekem. Felesleges macera. Elhiszem, hogy egy szerver üzemeltetőnek nem tetszik, és tudni szeretné mi megy fel, és meghatározza hogy az mikor legyen, de otthoni desktop felhasználásról beszélünk.
Nem emlékszem mióta használok Windows-t, eddig nem okozott gondot az automata frissítési rendszere. Igaz olvastam frissítés okozta hibákról, de ez ugyanúgy előfordulhat linux alatt is, ha csak kézzel frissítgetem a rendszert amikor eszembe jut. -
válasz
spammer #24115 üzenetére
+1. Sokan az ördög találmányának tekintik a sudot pl. a su - helyett, pedig sokkal normálisabb megoldás - ha az Apple-nek is megfelelt akkor azért az még ha minimálisan is de jelent valamit - s mint ahogy te is írtad jobban szabályozható és ez itt a lényeg.
Direktben rootként tevékenykedni igencsak felelőtlen dolog, a biztonsági kockázatokról nem is szólva!
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest