Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz BoB #17465 üzenetére

Oldalsávot lehet KDE-re is csinálni, meg dokkot is.

Az integrált menüsor az ablak címsorába dologra nem emlékszem, csak arra, hogy a képernyő legtetején volt a tálcán a menüsor, amivel engem a világból ki lehetett kergetni, sose találtam a menüket, de más is szóvá tette, úgyhogy ezt ki is vették a 14.04-től kezdve. Meg az is nagy buziság, hogy az ablakgombok bal oldalon vannak, persze áthekkelhető, de külön progit kell hozzá beszerezni, amit csesztek alapból beletenni a rendszerbe, aztán a felhasználó keresgesse mindenféle fórumokon eldugva. Sok teázgató angol f*szk4l4p trenddizájner ott a Canonicalnél, lövetném bele az összeset a legközelebbi folyóba.

Meg azért nézzük már meg, hogy Unityre milyen gáz témák vannak, ilyen Ambience szintű ocsmányságok, míg KDE-re milyen szépek. Hol van Unity alatt aktív sarok, vetett árnyék, teljes Aero-hatás? Hol van rendes Start Menü-szerűség, amiben mindenféle gépelgetés nélkül kényelmesen lehet kattintással indítani bármelyik alkalmazást? Hol lehet rendesen testre szabni a kinézetet, külön hackprogram és extra gányolás nélkül? Akinek a Unity kell, az meg is érdemli. Ráadásul, ha valami pehelysúlyú felület lenne, arra azt mondanám, hogy valamit valamiért, de a KDE-vel vetekszik ilyen téren, csak tudnám, hogy mire fel. Egy normálisan megtémázott Openbox vagy LXDE felület is normálisabban néz ki, használhatóbb, na meg 10-ed annyit sem eszik.

Tényleg nem akarom bántani a Unityt, de a Win8.x/Metro/ModernUI felület után a legszarabb, amit valaha csináltak. Nem az, hogy nem tetszik, hanem szemrángatóan idegesítő, és 0 értéket látok benne. Az awesome, Xfce, GNOME 3 sem tetszik személy szerint, de legalább használható, azokról el tudom fogadni, hogy valakinek tetszik, mert nem egyforma az ízlésünk, de hogy a Unityn mit lehet enni, azt soha nem fogom megérteni. Nekem olyan ez, mint a technó, azt sem értettem, hogy órákon át csak a tucc-tucc-bumm-bumm-böff-böff megy benne a végtelen monotonságig, és az emberek annyira odavoltak érte évtizedekig, mert még egy Balázs Pali vagy Lagzi Lajcsi simán nem tetszik, de azoknál még azt mondom, hogy jó, valakinek biztosan tetszik.

Egyébként meg meg lehet nézni, hogy a Linux userök hány százaléka használ Unityt. Elképesztően alacsony szám. Meg az is szép mutató, hogy mikor bevezették, akkor milyen sok ember reklamált, és rengetegen elhagyták az Ubuntut, akkor kezdett feljönni a Linux Mint. Persze, vannak azért olyanok is, akiket megragad a Unity Mac-es feelingje, de nincsenek valami sokan, meg egy KDE sokkal jobban Mac-esíthető, ha valaki arra indul be.

• Nkboy

senior tag

válasz BoB #17465 üzenetére

- az integrált menüsor az ablak címsorába. Nem is értem miért nincs ez még KDE -nél.

De van ez kell hozzá: plasma-widget-menubar

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés