Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
spammer
üzenetére
Szerintem fals feltételezés, hogy a root biztonságosabb.
Nem tudom mire érted, és nem tudom hol írtam ilyent.rendszert érintő műveleteket ne csináljon magától még véletlenül sem.
Miért?
Mennyivel jobb, biztonságosabb, használhatóbb, ha átlépek rendszergazdának és onnan telepítem? Ugyanúgy nem tudom miket fog telepíteni, és az miért lesz jó vagy rossz nekem. Felesleges macera. Elhiszem, hogy egy szerver üzemeltetőnek nem tetszik, és tudni szeretné mi megy fel, és meghatározza hogy az mikor legyen, de otthoni desktop felhasználásról beszélünk.
Nem emlékszem mióta használok Windows-t, eddig nem okozott gondot az automata frissítési rendszere. Igaz olvastam frissítés okozta hibákról, de ez ugyanúgy előfordulhat linux alatt is, ha csak kézzel frissítgetem a rendszert amikor eszembe jut. -
cigam
titán
válasz
spammer
üzenetére
Köszi a hozzászólásokat!
Nem adom hozzá, mert minek. Egy user, ne próbáljon emelt jogosultsággal futtatni semmit. Se a böngészéshez, se semmihez nem kell, egy átlagos napi használatot feltételezve. Biztonsági szempontból is jobb, ha nem tud turkálni, még véletlenül sem. Ezért is csak "felhasználó" a besorolása.
A felhasználó váltás mindegy, hogy a grafikus felületen, vagy terminálban történik, hasonló eredményeket hoz frissítés szempontjából.
Az viszont szintén koncepcionális hiba, hogy felhasználóként használva nem telepít frissítéseket. Még csak nem is szól, hogy itt van egy csomó új verzió, frisstsél!. Pedig megtehetné. Ha ennyire nem akarják hogy frissítéseket telepítsen(ezt mi is indokolja?!), akkor az áruházból miért enged programot telepíteni? Csak megkérdi a rendszergazda jelszavát, és már fent is van. Mennyivel lenne bonyolultabb, hogy a frissítés is így működjön? De jó, ne tegye. Akkor indulásakor/kikapcsoláskor miért nem telepíti amit kell?! -
cigam
titán
válasz
üzenetére
A 2. felhasználó amit már a Beállításokban készítesz, nem kerül be a sudoers csoportba/fájlba(?), nincs joga emelt szinten futtatni a programokat. Ha ilyesmit akarok, vagy át kell lépnem a másik felhasználó fiókjába (amit telepítéskor hozott létre)
Akkor nem lehet beállítani úgy mint a Windows-ba, hogy automatice letölti és telepíti a frissítéseket?
-
cigam
titán
Az ilyen 0.napi sebezhetőségek javítását milyen hamar adja ki az Ubuntu?
Hol lehet megnézni hogy ez települt-e már vagy még nem? -
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
tomtyi
Természetesen A Fájlok alkalmazásban látom, bele tudok lépni.Köszi a tippet! Az egyéni hely segített. Oda kapcsolva mutatta mit hova írt a Windows-beállítások-ból kiolvasva.
A mappa nevénél kell megadni a megosztás nevet is:
/megosztás_neve/mappaneve -
cigam
titán
A beállításokban található Biztonsági mentés hogyan működik? A Windows-megosztást választva hogyan kell beírni a paramétereket? Pl. a kiszolgáló-nál kell \\, vagy // kell a gépnév elé? ott meg megadni a megoszás nevet is? Hol/hogyan adom meg a jelszót?
Átpergettem a súgót, ami F1-re jött elő, de nem találtam válaszokat.
-
cigam
titán
válasz
Toby888
üzenetére
Csak olyan ötleteim vannak ami kitörli a grub-ot, de még a Windows(ok) indítását is lehetetlenné teszi.
Tippem szerint a W10 belerondított a W7-be(annak a partíciójára is másolt(felülírt?) fájlokat). Ezt nem veszed észre, mert a W10 felvette a W7-et, és menübe felajánlja hogy berántja.
Pl. ha törölnéd a W7 partícióját, sanszos, hogy a W10-et se tudnád betölteni. Ezért a grub hozzá se szagol.
Nem véletlenül ajánlják, hogy W10 telepítéskor ne legyen más lemez csatlakoztatva, mert belepetézik.
Szóval érteni vélem a problémádat, de fogalmam nincs van-e rá megoldás.Ill. Egy beugrott: MBR-be tedd vissza a W10 verzióját (indításkor kérj recovery opciót, parancssort, és ott BOOTREC /FIXMBR
Ezután az easybcd-vel a W10 boot menüjéhez hozzáadod az ubuntut. Lesz 3 boot opciód, de nem grub-al.
-
cigam
titán
válasz
Toby888
üzenetére
Hűha. Ennyire nem ismerem, de egy tipp: Cseréld le az UUID-t az sda2-re, és legyen ez:
insmod ntfs
set root='hd0,msdos2'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos2 --hint-efi=hd0,msdos2 --hint-baremetal=ahci0,msdos2 E6EECC19EECBE043
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root E6EECC19EECBE043
fi
parttool ${root} hidden-
drivemap -s (hd0) ${root}
chainloader +1 -
cigam
titán
válasz
Toby888
üzenetére
Na akkor megvan:
sda1 W10 töltő
sda2 W7
sda3 W10
sda5 F:
sda6 /
sda7 swapAnnyit kell csinálnod, hogy a grub customizer-ben jobklikk a W10-en, szerkesztés.
Kimásolod az egészet, létrehozol egy új bejegyzést, és belemásolod. Ezután módosítani kell a bejegyzést, hogy ne a W10 töltőre mutasson, hanem a Win7-re(sda2). Lesz egy olyan sor, hogy
set root='hd0,msdos1'
ezt kell átírnod erre:
set root='hd0,msdos2' -
cigam
titán
válasz
Toby888
üzenetére
Atya gatya....
Ez a W10 rendszertöltő:
sda1 ntfs Rendszer számára fenntartottTippem szerint ezen van a W10
sda2 ntfsEz a W7? Vagy az a másik merevlemezen van?
sda3 ntfsEz vmi adat partíció?
├─sda5 ntfsA 2. merevelemez csak adatpartíció, vagy azon van a W7?
db
└─sdb1 ntfs 01D129F6C2F784F0Esetleg Windows alól készíts egy képet a lemezkezelőről, és írd bele, hogy melyik partíció mi csuda.
-
cigam
titán
válasz
Toby888
üzenetére
Nem értjük egymást. Linux alatt nyiss egy terminált, és írd be a
lsblk -f
parancsot. A kimenetét másold be ide. Ha az alapján be tudod azonosítani, akkor jó lenne, ha odaírnád azt is hogy melyik partíción melyik rendszer van telepítve. a C: meg D: az csak betüjel, nem azonosítja sem a merevlemezt, sem a partíciót. + nem derül ki belőle, hogy melyikre mi van telepítve. -
cigam
titán
Én úgy tudom az opera motorja a webkit, de midegy is, a lényeg a flash verziószáma. Az Adobe 11.2-ig adta ki linuxra, manapság meg már a 20-as verziónál tart. Nekem egy flash alapú videómegfigyelő rendzeren aka-do-zotta lej-átszás. A vége az lett hogy Chrome a google-től. Nekem sem a szívem csücske, de a beépített flash 20-as és pöc röff játsza a videót.
Nem feltétlen a böngésző lett lassabb, vagy erőforrás igényesebb, hanem az oldalak teltek meg olyan tartalmakkal, amiknek a feldolgozásához, megjelenítéséhez kraft kell. -
cigam
titán
válasz
Toby888
üzenetére
Nyitsz egy terminált, beleírod ezt a 3 parancsot
sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizerMinden parancs(sor) végén nyomj egy ENTER-t (Tehát soronként másold be ne egyszerre az egészet!)
Ez fel teszi a grub-customizer programit, amivel grafikus felületen kattintgatva tudod beállítani a GRUB-ot. -
cigam
titán
válasz
róland
üzenetére
4 HDD-vel mindig van üres tartalék lemez a RAID5 tömbben, és 2 HDD-nyi a felhasználható tárolóhely.

Egy tápegységhiba meg mind a 4-et kilövi a mennyországba. Egy véletlen könyvtár törlés is nagy károkat tud okozni. Lényeg a lényeg: ami nincs 3 helyre elmentve az nem létezik.
-
cigam
titán
Esetleg a GlobusPreview segíthet.
-
cigam
titán
Így visszaolvasa én se érteném meg
Mert ahhoz, hogy A és B között felépüljön a kapcsolat ...
Asszem ideje lefeküdni, mielött jobban belebonyolódom. Maradjunk annyiban, hogy alacsonyszintű kommunikációra való. Az ide küldött csomagokat, az alhálózat minden gépe megkapja, ezért kapta a "broadcast" nevet.Attól, hogy nem adtad, meg, attól még automatikusan a legmagasabb címen (.255) folyik ez a kommunikáció. Hiszen szabvány rögzíti ezt is.
-
cigam
titán
válasz
stigma
üzenetére
Erre a címre küldött "üzenet"et a(z al)hálózat minden gépe megkapja. Általában pont-pont kapcsolat épül fel, pl. A gépről másolok B-re. De van amikor szükség van egy üzenetre, amit minden gép megkap.
Pl. ARP Kikiabálok, melyik gépnek az a címe, hogy 192.168.0.56? Erre válaszul a 192.168.0.56 című gép megadja az Ethernet címét.Persze ez így most furán hangzik, de van benne logika

-
cigam
titán
válasz
spammer
üzenetére
Jól hangzik, de most álljak neki fordítgatni? Next, next oké, oszt jónapot. Már a chrome is közel járt ahhoz , hogy kiverje a biztosítékot.
Jól értem, a chrome-ból kell kioperálni a flash plugint(/opt/google/chrome/PepperFlash/libpepflashplayer.so ), és ez vmi illesztő bisz-basz ami beröffenti firefox alól is?
Ez is olyan zseniális megoldás, mint a pipelight? Nem keveset kell vele trükközni, aztán a végén mégse megy a horizon.tv
-
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
Köszi! Ezt értem. Viszont a libappindicator1 libindicator7 "kérdésre" melyik a jó válasz?
Hosszabb-rövidebb tekerés után ugyan ide jutok vissza:
- Ok: Abbahagyja az egészett
- Javít: Darál, jelszót kér, darál, aztán megint megkérdi: Ok vagy Javít2016_se_lesz a linux desktop éve...

-
cigam
titán
Van egy videó rendszer, ami flash alapú kijátszót igényel. Firefox-al el is indul, de ak-adozv-a j-át-szale a live stream-et. Mivel windows alatt nem volt gond (v20), a v11-es flash a gyanúsítottam. Mint kiderült az adobe ..szik frissíteni, egyedül a chrome beépített v20-a lehet a megoldás. De!
Mikor a 64bites .deb csomagot telepítené a csomagkezelő egy furcsa kérdést tett fel:
Mi helyes válasz?
Mit ért nem megbízható csomag alatt?
A chrome miért nincs gyárilag a szoftvareközpontban?
14LTS ha ez számít. -
cigam
titán
-
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
Mi abban a logika, hogy a GUI nyelvet magyarra állítom, és ez nem rántja magával a bill. kiosztást?
Tudom, bennem van a hiba, már sokadszor.cubix
Köszi a tippet! Azért használom a yumi-t, mert egy pendrive-ra ki tud pakolni rengeteg rendszert. (A beépített listája szerint ubuntu is szereti, de ezek szerint mégse) -
cigam
titán
Kiderült, hogy én vagyok a hunyó(pontosabban a yumi multi boot program). Ha lemezre írom ki, akkor valóban magyar. Bár a bill. kiosztás angol marad...
lev258
Igen, már megkaptam a beosztásom:User error, erre nem tudok mit mondani. ... Már több mint 34000 felhasználó töltötte le a magyar ISO fájlokat, senkinek nem volt még problémája vele, de nyilván szar.Tehát hivatalos. Én vagyok a hülye, mert a magyar nyelv kiválasztása után, furcsállom az angol bill. kiosztást.
-
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
Nézted a belinkelt fotót?!
gery2123
Nem (csak) telepítésről volt szó, hanem a live rendszerről (is). Ez a változat pedig azt ígérte, hogy csak az alapértelmezetten használt nyelv tekintetében tér el az Ubuntu hivatalos telepítőjétől...a magyar nyelvi csomagok integrálása lehetővé teszi, hogy már telepítés előtt, a Live rendszer is teljes egészében magyarul szóljon a felhasználókhoz. -
cigam
titán
Az a problémám, hogy én úgy értelmeztem, hogy ez a verzió végig magyarul kommunikál velem. Mindenféle internet kapcsolat nélkül, alapból magyar a felület a live rendszeren (és gondolom telepítéskor is).
Ehez képest:
Szóval mi ezen a "magyar"? (Természetesen ha lehetne hozzászólni, a honlapon tettem volna fel a kérdést, ahogy feltettem az IRC csatornájukon is, de nem válaszolt senki.)
-
cigam
titán
Letöltöttem a "magyar" ubuntu-t. De ez ugyanolyan angol mint az eredeti. Kezdve a boot menü-től a live rendszer alapértelmezett nyelvéig.
Nem értem. -
cigam
titán
nézném a horizon.tv-t, de silverlight-os. Feltettem a pipelight, a pipelight-plugin --list-enabled parancs kimenete: silverlight5.1Vagyis úgy tűnik mindent jól csináltam, ennek ellenére a ff-ban nem jelenik meg, és nem működik.Ja hogy még a wine is kéne...
-
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
118GB-os Windows alól az SSD-m, így ezzel számolok:
- Az SSD elejére egy efi particiót teszek (mekkora legyen? 1GB?)
- utána egy SWAP-et, 16GB méretben (hogy a RAM méretével egyező legyen)
- 20%-os provision mellett maraad 80GB, ez lesz a / ext4-gyel.Továbbra sem értem, hogy hol lesz a Windows.
Ha 120-as az SSD, akkor 1+16+80=97GB-ot szánsz a linuxra úgy, hogy 20%-ot "parlagon" hagysz. Akkor mekkora hely marad a Windowsnak?ubyegon2
Most nézem milyen árakon adják. Ez tényleg nagy kérés
-
cigam
titán
válasz
Dhampir
üzenetére
Ezért is írtma, hogy a főoldalon levő kocekára kattintva:

Az http://ubuntu.hu/ubuntu1404 oldalra visz a link.
-
cigam
titán
Azért elötte megkérdeztem volna, hogy milyen pendrive-ra ...
---
Mikor települ, és létrehozom az első user-t, be lehet pipálni, hogy a saját könyvtárat titkosítsa. De miért nincs ott amikor a Felhasználói fiókokban adom hozzá a 2. 3.,... user-t?
-
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Egyrészt egy magyar nyelvű link szimpatikusabb lett volna. Másrészt nem ez volt a kérdésem

Közben leesett hogy az Windows-os "játék" kérdésemre írtad a választ. De ha törli az egész lemezt gyalulja a Windows-t is. Ezért felesleges a Windows-os hókusz pókusz.
-
cigam
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
- Automatikusan partícionáltatok az "Erase the disk and install Ubuntu" opció segítségével. (Ez beállítja a helyes partíció eltolást, TRIM-et. 650MB-os efi partíciót ?)
Ezzel törlöd az egész lemezt, Windows-ostul, mindenestül. Akkor miért "játszol"a Windows-al? Ha pedig egymás mellé akarod telepíteni, akkor nehogy ezt válaszd!
Ja, és ha Windows mellé telepíted, akkor a Windows-ban még ki kell kapcsolni a BitLocker-t, mert nem szereti ha más, pl. a grub rántja be.
---Windows 10 is "szenved" ettől az fastboot adatvesztés mizériától? ntsf-3g még mindég nem tudja detektálni?
-
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
UEFI nincs, régi BIOS van (Dell D630) Mivel TPM is van benne, úgy olvastam, hogy ez csak fordítva fog működni. Visszarakom a Windows-os MBR-t, és annak a menüjébe hegesztem be a Linux indítását. Nem tudom mi változott 2011 óta, de tippem szerint ebből a szempontból nem sok.
Majd küldök füstjeleket, hogy mi lett
-
cigam
titán
W10 mellé tettem fel a 14.04-et. A telepítő nem ismerte fel, és az uptodate rendszeren futtatott os-prober is csak annyit ismer fel, hogy /dev/sda1 : Windows Recovery Enviroment (loader) : Windows : chain. Erről már telepítéskor készült 1 bejegyzés.
Titkosított (Bitlocker) rendszert nem tud beröffenteni?
-
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
Van, de azon belül rengeteg projekthez lehet csatlakozni. Van olyan amelyikhez van natív kliens, pl. a seti@, és van pár projekt pl. atlas@ amit egy virtuális gépen keresztül futtat.
Ennek pl. az az előnye hogy az adott project fejlesztőinek nem n+1 platformra kell fejleszteni, hanem egyetlen virtuális gépre. -
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
Tudom hogy az éppen futó verzió pik-pak feltehető, de ragaszkodom a régihez. A boinc virtualbox kliense ezen röffen be hibamentesen. Az aktuális (4.3.x) verzióval nem találja az összhangot: Waiting to run (Wating: Detection of VM Hypervisor failed.
Nem véletlen, hogy a Windows-os kliens mellé is a 4.2.16-ot csomagolják, és nem a legfrissebb kiadást. -
cigam
titán
Felteszem a 14.04-es lts-t, de a virtualbox-ból a 4.2.16-os verziójú kellene. Hogyan tudom feltenni? Addig kb eljutok, hogy a virtualbox.org-ról letöltöm a megfelelő csomagot(12.04-hez való), de ebbe nincs benne a jelenlegi kernelhez való modul. Azt hogyan tudom beszerezni/lefordítani?
-
cigam
titán
Futtatnám a boinc atlas project-et de úgy tűnik nem komálja a legfrissebb 4.3.10-es. Fórumon írták, hogy próbáljam ki a 4.2.16-al.
Hogyan tudom downgradelni?
-
cigam
titán
mytv.telenor.hu mekkora eséllyel röffenthető be? Mivel silverlight, ez így egy kakuktojás.
-
cigam
titán
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Ez a conky nem akar összejönni, össze-vissza villodzik. Futok egy kört kubuntu-val. Az alapból tele van aggatva ilyen csicsamicsa widgettel.
ku,lu,edu...buntu-k mennyire "official" kiadások, és mennyire külsősök faragványai?
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
Persze, de mint írtam nem a vbox készítette a lemezképet, hanem egy éles rendszerről készült mentés .vhd fájlba, és ezt adtam oda a vbox-nak. Ezért is írtam, hogy fogalmam nincs ezt statikusnak vagy dinamikusnak számít-e.
Ezt a könyvtár áthelyezés hdd-re ajánlásokat sose értettem. Miért vesz vki ssd-t, ha az előnyét adó gyorsaságot sutba dobva, mindenféle fájlokat/könyvtárakat átpakolja a lassú hdd-re?
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
Ha jól tippelek nem fix méretű, egy beregisztrát W7 mentés készült disk2vhd-vel. Nem defrag félelmeim vannak, hanem
- egyik rendszer sem szereti a szük helyeket, mondhatni klausztrofóbiásak
- mivel SSD-n van, jó hatással van a wear leveling-re (bár sanszos hogy házon belül megoldja, hisz csak 60GB-os, de az ördög nem alszik, pláne titkosított lemez esetén) -
cigam
titán
Köszi! Találtam is egy leírást.
Addig eljutok, hogy terminálból elindítva beröffen, de ezt az autostart-os részt:
Now open Startup Applications > click Add > New Dialog box will open click on Browse > Now (Press Ctrl+H) see following screenshot.Már nem értem. Nem találtam autostart mappát/alkalmazást.
-
cigam
titán
Létezik olyan alkalmatosság, ami pl. a felső panelen mutatja a lemez foglaltságot? Mint kiderült egy linux+vbox-ban futatott windows zabálja a helyet. Mivel SSD, és csak 60GB-os, nem árt odafigyelni, hogy 10-20% maradjon szabad. Esetleg vmi más módszer?
-
cigam
titán
Eltüntettem a másolási ablakot. Az indítómenü-n látszik hogy dolgozik, mert a fájlkezelő ikonján megjelenik egy "progressbar", de maga az ablak nincs sehol. Hiba próbálom előhívni a jobklikkre megjelenő "Másolási ablak megjelenítése" menüpontra kattintva. Látszólag semmi nem történik.
-
cigam
titán
válasz
rybank
üzenetére
Értem, köszi!
Közben belefutottam a következő problémába: W7 rendszert lementettem vhd-be. Viszont a Virtualboxban végtelen ciklusba fut a boot Kiírja hogy a windows betölti a fájlokat, alul húzza a fehér csíkot, aztán újraindul.
Az a baja, hogy ebbe az 1 vhd fájlban van a 100MB-os rendszertöltő, és a "normal" C: partíció?
Hogyan készíthetnék egy VirtualBox alatt is működő lemezképet?Hopsz, engedéjeztem az io apci-t, és beröffent

-
cigam
titán
GTK+ vagy Qt? Feltettem volna az Avidemux-ot, de mi alapján döntsem el melyik verzió a jó nekem?
-
cigam
titán
Találtam egy cikket a ramdisk használatáról. Nem túl friss, de aktuális? A technika leirása még csak-csak rendben, de valóban érezhető gyorsulást kapok ezért a maceráért? Van vmi (magyar) teszt ami a gyakorlatban, mérésekkel is igazolja, hogy megéri azt az 1-2GB-ot? Még úgy is hogy SSD-ről fut a rendszer?
---
Az utsó LTS még nem támogatta a lemez titkosítást, de a truecrypt tuti rászuszakolható. Hogyan? Erről se találtam (magyar) cikket.
-
cigam
titán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Én is erre gondoltam, hogy amikor formázom a partíciót, valahol beklikkelem a titkosítást, de nem találtam ilyen opciót. Bár amikor létrehozom az admint, van egy pipa a titkosításra, nemtudom ez az? De mi lesz a többi "standard" user titkosításával? Mert a létrehozásukkor már nem kérdez rá a titkosításra.
Nincs "belakva", simán újrahúzom, de mire figyeljek?
-
cigam
titán
Hogyan lehet (utólag) titkosítani a partíciót? Vagy csak a /home könyvtárat? Gondolok itt arra, hogy ha ellopják a notit, ne tudjanak mazsolázni az adataimban (online jelszavak, képek, videók, doksik),...
-
cigam
titán
Hiányolja a kde-config-ot. Rákeresve azt tanácsolják, hogy ez a megoldás:
sudo apt-get install kdelibs5-dev
Ez (állítólag) felteszi a kde-config-ot. Esetleg egy Kubuntu-ban alapból fent van. Sanszos, hogy a program KDE felületet/környezetet igényel a futásához. Nemtudom mennyire viseli jól ezt a rendszer.Wine helyett próbáld meg VirtualBox-ban.
-
cigam
titán
Ezen a linken található leírás pontos? Nekem az F10-re nem hozza be a felső panelben az aktuális program menüsorát.
Hibás a leírás? Kinek kell szólni, hogy javítsa?
Nálam van vmi elkefélve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tudom mire érted, és nem tudom hol írtam ilyent.

)
A lényeg ugyanaz csak pepitában.