- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
God Vazzeg #2673 üzenetére
Állítólag a 12.04.1-ben van a pecse. Remélem érkezik hamarosan, mert baromira idegölő
-
floatr
veterán
válasz
God Vazzeg #2666 üzenetére
Nekem még mindig elugrálnak az ablakok, ha a másik desktop szélén hagyom őket, elnavigálok, és rákattintok az ikonjukra. Szal azé még lenne mit javítani
-
floatr
veterán
Jajajajaj
sudo sh amd-driver-installer-12-6-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/precise
sudo dpkg -i *.debTom ez így nem fair a kezdők számára, bár a bubi felkínálja a saját változatát, ami nem bukik meg a frissítésekkor. A next-next-finish meg régebben csak marhaságot csinált, gyanítom h most sincs ez máképpen.
-
floatr
veterán
Az ati driver egy futtatható cucc. Meg lehet hívni paraméterekkel, hogy készítsen disztró specifikus csomagokat, és ha abból telepíted, akkor semmi hasonló gondod nem lesz. Ha viszont paraméterek nélkül indítod, kapsz egy setup wizard-ot, ami next-next-finish alapon egy automatikus telepítést csinál, ami nem szerette a DKMS-t, így a frissítéseknél padlózott a driver (főleg kernel, de néha x frissítéskor is)
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
Óh máj gúdnessz. Egy kernelfrissítés megoldotta a virtualbox module leállási problémáját. Azért mégiscsak dolgozik valaki a bubin
Menet közben volt egy kis humán tapasztalatom is, gondoltam megosztom
Az asztali gépen kubi oneiric volt. Sajnos a videókari kondenzátorai szépen sorra elhaláloztak, és jobbnak láttam cserélni egy újabbra. Szó, a rendszer persze kétségbeesett próbálkozások ellenére sem röffent be persze, bárhogyan is próbáltam újrarakni a drivereket, pedig nvidia kari volt az eredeti is. Nyilván nem értek hozzá kellőképpen, de ez azért kind of szánalmas így 2012-ben, hogy problémát tudott okozni. Mindegy, már úgyis lógott a levegőben a verziófrissítés, hát beleugrottam, de némi aknamunkaképpen a unity-s verziót telepítettem, mivel a kde valamiért épphogy döcögős volt, meg gondoltam a hazai júzerek sem azt nézik, hogy kde/gnome/unity, hanem csak használják. És akkor jött a meglepi: a sokat szidott, ekézett unity jobban bejön nekik, mint a zsírság kde.
Én mondjuk annyira nem lepődtem meg, mert nekem van erről egy véleményem, de mindez azért lehet érdekes vagy meglepő, mert a sokszor mantrázott érvek a kde4 mellett, és a unity ellenében épp a winxp-ről átszoktatott laikus júzereknél ezek szerint nem működnek. -
floatr
veterán
Nem is értem ezt az egészet. Mindig is voltak kisebb gikszerek a vbox használatával, de azokat viszonylag gyorsan javították. Most pl olyanba futottam bele, hogy a vm xp leállítása után hanyatt esett, mert elvesztette a kapcsolatot a médiával, és újra kellett regisztrálni.
-
floatr
veterán
Hát én bármit hegesztettem, csak a szopás van vele leállításkor.
Most annyit csináltam, hogy nem az oracle repojából, hanem a bubiéból pakoltam vissza az oneiric-re, és azzal nincsen ilyen gond. Vszeg a csillagok együttálása hozza ki belőle az állatot, de azért elég gyanús, hogy két teljesen eltérő gépen, eltérő verziókkal ugyanezt produkálja. -
floatr
veterán
Adott két gép, amire a virtualbox 4.1.12 és 18 verziója került (oneiric, és precise) az oracle repojából. Minden megy, kivéve a rendszer leállítása. Egészen pontosan a VM-ek leállnak, viszont a host leállítása ott elakad, hogy a vbox kernel modul nem áll le, és csak force-olni lehet a host rendszer leállítását.
Valaki nem tudja h ennek mi lehet a gyógyszere? Emlékeim szerint októberben egy oneiricre normálisan felment az akkori vbox, de gőzöm sincsen melyik lehetett.
-
floatr
veterán
Mert folyamatosan azt mondták, hogy linkeljél már valami hibajegyet ahelyett, hogy a túláramot akartad megszakérteni.
(#316) PuMbA ezek nekem driver problémáknak tűnnek első blikkre. Minden egyes kiadás alkalmával ez van a meghajtókkal, hogy félig se működnek. Most vagyok először meglepve, hogy az aktuális ipari fglrx megy normálisan.
-
floatr
veterán
válasz
#92942848 #128 üzenetére
No azé...
Én másfél órán keresztül szopogattam az egeret, mert dvd image-et írtam ki a pendrive-ra. "Sose volt mééég ennyire duuurva."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest