- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
W500
csendes tag
Szia!
Én most a KDE 4.2 Beta-t használom, jelen pillanatban. De az a helyzet, hogy a 4.1 annyira használhatatlan számomra, mert pl. én szeretnék ilyesmit, hogy oldalon elhelyezett panel, a gyors használat érdekében, és ez nagyon macerás a KDE4.1, bármelyik verziójában. Ezért 4.2, ez meg folyamatosan csinálja a hülyeségeket. PL. újraindítás után eltűnik a K menü, e-helyett van egy quick access, vagy éppen semmi, attól függ, éppen milyen kedve, van, ilyet a gnome bármelyik verziója soha nem csinált. Most feltettem egy yakuake-t, szóvan nem izgat, annyira, de az nagyon zavar, hogy nincsenek billentyűzetkombinációk, pl hibernálás, asztalváltás stb. Szóval barátkozom, de lehet, hogy megúnom, és KDE megy a levesbe, és jön vissza a GNOME.
W500
-
W500
csendes tag
válasz
sonykor
üzenetére
Szia!
A helyzet, hogy a cég ezt favorizálja, nem rossz, nem szidom, mert tudo, hogy új koncepció, és tudom, hogy beta, azt is, hogy a KDE nem oprendszer, de vannak dolgok, amik, nekem alapok, mint pl, a gyorbillentyűk, (hibernálás, asztalváltás egyszerűen egér nélkül, érthető és nem idegen kifejezések, mint (kmix, stb).)
Na most indítottam újra a gépem, már megint eltűnt ez a köcsög Kmenü, és helyette, kaptam egy quick acces menüt. nagyszerű!na ez a baj vele pl.
-
W500
csendes tag
Szia!
A szétcsúszikazt jelenti itt, hogy beállítok egy új panelt, pl. oldalra, és a követkető indításkor eltűnik, de úgy, hogy a K menű is eltűnik az alsó panelról.
Szóval használhatatlanná válik. Ha nem nyúlok hozzá, akkor megy, szóval maradt a yakuake, azzal használhatóbb.
Amúgy nem lenne rossz a KDE, ha nem mindennek más neve lenne, mint egy bármilyen oprendszerben. Gondolok itt arra, hogy a hang alatt minden van, csak pl. ilyen nem, hogy ikon kiválasztás, ha letörlöd a főpanelt alul, akkor varázslat visszatenni, vagy törlöd a .KDE könyvtárat, amit Te ajánlottál. A nekem egy nem szar gépem van egy ThinkPad T61 lehet mondani, hogy kompatibilis volt mindennel amit rátelepítettem:
Fedora Core
Mandrake 2008
OpenSUSE11
Ubuntu 8.04
Windows XP
Windows VistaMindennel működnek a nyorsbillentyűk, és nem kell varázsolni hozzá. Szóval, ha egy ThinkPad-el nem kompatibilis akkor mivel az???
Persze ez nem azt jelenti, hogy a KDE4.1, 4.2 beta-ban van a hiba, de tény, hogy KDE-ben semmi nem működik, ami szerintem így 2008-ban szokatlan, nekem . Szóval lehet, hogy nem ennek a csodálatos KDE-nek a hibája, mindenesetre nagyon szokatlan, és akkor még finoman is fogalmaztam, ezzel kapcsolatban. Nem baj, hogy ezt kell használnom, de az már igen, újra kell tanulnom a KDE-t, mert nekem teljesen logikátlan az egész, és használhatatlan is, ami megint nem a KDE hibája, csak, ha 8 oprendszerben hasonlóan kell beállítani valamit, akkor itt miért gyökeresen máshogy, szóval......Menüben én is megtaláltam, csak azért használok linuxot, hogy ne kelljen kattingatni, össze vissza...
Köszönöm a segítséget, próbálkozom tovább, ha rájövök, akkor leírom.....
-
W500
csendes tag
Sziasztok!
1. Meg szeretném kérdezni, hogy KDE4,2 beta alatt, meg eleve Kubuntu 8.10 alatt hogyan tudom hibernálni a rendszert? Billengyűzet kombinációval.
2. Kubuntu 8.10 ben hogyan lehet képernyő között váltani billentyázetparancsal, a ctrl + F8 nagyon macerás, kicsit kényelmetlen, számomra nem megordás, inkább nyűg, eleve milyen parancs az amihez egeret kell használni. Szóval valami olyasmire gondolok, itt mint az Ubuntu alatt az egér scroll vagy a ctrl + alt + nyilak billyentyűkombináció, vagy hasonló.
3. Ha bármit beállítok ebben a "csodálatos" KDE4,2-ben szétcsúszik az egész a következő indításkor, ez a beta-nak köszönhető, vagy eleve ne is várjak többet tőle.Előre is köszönöm a válaszokat.
W500
-
-
W500
csendes tag
Sziasztok!
Kubuntu 8.10.
Lenne egy idegesítő problémád, figyelmetlenül letöröltem a KDE4-ben az alsó panelt. ami telepítéskor ott van. Semmilyen módon nem tudom visszatenni olyan formában mint volt. Most tértem át KDE-re, eddig GNOME-ot használtam, de a cég ahol dolgozom a KDE-t favorizálja.
A kérdéseim:
1. Nem jelenik meg a létrehozott panelen az ablakok megnyitásakor az ablak panel képe, és ez idegesít egy kicsit. alapvetően, hogyan tudom visszatenni az alappanelt, ami eredetileg telepítve volt?
2. nem tudom visszatenni a hangvezérlés ikonját.
3. Létezik-e, valamilyen módszer az ablakok közötti váltásra, mert a ctrl + 8 elég macerás, mondjuk, mint az Ubuntuban a ctrl+alt+nyilak. vagy az egér scroll.Csak egy vélemény a KDE4 elég nehezen használható, nagyon jól néz ki, meg egy két helyen még funkcionális is, de ennyi, ha nem ez lenne az előírás, akkor használná a fene. Iszonyat logíkátlan a beállító rendszere az egésznek, használhatatlan elnevezések, a beállításokban sok minden van, ami kicsit haszontalan, fontos dolgok meg sehol, szóval nagyon nem tetszik ez a KDE4, de ez van. Sok fórumot átrágtam, de megoldás nem nagyon született a számomra.
Köszönöm a segítséget.
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mini-ITX
- Bluetooth hangszórók
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs