Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
dbius
veterán
Hagyd a kártyán a vinyót(kat) és bootolj ubuntu live-cd-ről, hátha úgy feláll a rendszer. Ha így lenne, akkor a partíciószerkesztőt indítsd el és nézd meg, hogy melyik vinyót hol látja (dev/sd0, stb...) Továbbra is mondom, hogy szerintem itt lesz a bibi, mert megkeverednek...
-
dbius
veterán
Ha erre az új kártyára rá vannak dugva a vinyók és úgy bootolsz, azt megnézted, hogy a vinyók boot sorrendje nem változott-e meg?? (Szerk:biosban)
Ezen kívűl még azt tudom elképzelni, hogy a
/boot/grub/device.map
fájl tartalmát lehet módosítani kellene, mert megkeveredtek az eredeti felálláshoz képest.
Nálam ez a tartalma:
(hd0) /dev/sda
(hd1) /dev/sdb
(hd2) /dev/sdcHogy jobban értsd, mit akarok mondani. Esetemet alapul véve látod ezt a felállást, azaz a hd0 eszköz nem más, mint a /dev/sda vinyóm.
Azonban ha rárakod az új kártyára a vinyókat, lehet, hogy ez a sorrend felborul, és nem ez lesz a vinyók sorrendje, ezért nem tudja elindítani a grubot.
Egy kérdés közben: Grub nem ír ki valamilyen errort, amikor elakad?? Mert az sokat segítene. (nem olvastam túlzottan vissza, hogy ilyesmiket írtál-e már)
-
-
De miért nem jó úgy, hogy az alaplapon van a HDD? Nyilván a rendszer bootoláskor ott keresi, mert telepítéskor ott volt. Biztosan meg lehet egyébként oldani újratelepítés nélkül is, szerintem akörül keresgélj, hogy amikor a kártyán van a lemez, milyen device nevet kap...
-
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240, 100% Akksi
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest