Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
body007
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Igen azt szeretném. Igazából nekem linux alatt az IGP doszt elég. De mostanság, h gyerekek is járnak erre, kénytelen vagyok bekapcsolni a win-t ott meg az kevés, (persze mert fúlhádéba kell nekik blekopszolni...) Ezért hagytam benne a 4850-et, de ha nem használom minek fűtsön?
Valami olyan megoldás kellene nekem, h linux alatt IGP (egy kimenet) win alatt VGA (egy másik kimenet) egy kijelzőn (azon választható) 2 bemeneten. -
body007
addikt
Valaki próbálkozott már ATI hybrid graphics-al? Mikor 2 VGA van a gépben egy diszkrét és egy IGP (alaplapi) Érdemes megpróbálni vagy hagyjam a francba?
-
body007
addikt
-
body007
addikt
válasz
ZCoyote
üzenetére
az én samba konfigomból ki tudod hámozni:
[global]
netbios name = LGM-Szerver
server string = samba-server
workgroup = lgm_network
security = user
hosts allow = 127. 192.168.0. 10.8.0.0/24
interfaces = 127.0.0.1/8 192.168.0.0/24 10.8.0.1
remote announce = 192.168.0.255
remote browse sync = 192.168.0.255
printcap name = /etc/printcap
cups options = raw
log file = /var/log/samba/samba.log
max log size = 1000
username level = 8
password level = 8
unix password sync = yes
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
local master = yes
domain master = yes
preferred master = yes
os level = 99
logon drive = m:
logon home = \\%L\homes\%u
logon path = \\%L\profiles\%u
logon script = %G.bat
name resolve order = wins lmhosts bcast
wins server = yes
dns proxy = no
client use spnego = no
client signing = no
client schannel = no
server schannel = no
allow trusted domains = no
obey pam restrictions = yes
enable spoolss = yes
follow symlinks = no
update encrypted = yes
passwd chat timeout = 120
username map = /etc/samba/smbusers
passwd program = /usr/bin/passwd '%u'
passwd chat = *New*password* %n\n *ReType*new*password* %n\n *passwd*changed*\n
add user script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -c 'Samba User Account' -s /dev/null '%u'
add user to group script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -c 'Samba User Account' -s /dev/null -g '%g' '%u'
add group script = /usr/sbin/groupadd '%g'
delete user script = /usr/sbin/userdel '%u'
delete user from group script = /usr/sbin/userdel '%u' '%g'
delete group script = /usr/sbin/groupdel '%g'
add machine script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -g sambamachines -c 'Samba Machine Account' -s /dev/null -M '%u'
machine password timeout = 120
idmap uid = 16777216-33554431
idmap gid = 16777216-33554431
template shell = /dev/null
winbind use default domain = yes
winbind separator = @
winbind cache time = 360
winbind trusted domains only = yes
winbind nested groups = no
winbind nss info = no
...
[Iroda]
path = /media/data/Iroda
comment = Iroda
valid users = szerver LGMadmin MN NG KB @szerver
valid users = @puser @user
write list = szerver LGMadmin MN NG KB @szerver
write list = @puser @user
admin users = @szerver @puser szerver LGMadmin
writeable = yes
share modes = no
locking = no
read only = no
available = yes
browseable = yes
writable = no
guest ok = no
public = no
printable = no
share modes = no
locking = no
create mask = 777
directory mode = 0775itt látszik szépen, h ki láthatja a könyvtárat
-
body007
addikt
-
body007
addikt
Tudtok olyan calander progit ami a google calander-el együtt tud működni? Szinkronizálásra gondolok.
-
body007
addikt
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Azt javasolnám, h telepíts egy tiszta 10.10-et és arra rakd fel az fgrlx-et (menü fent- zárt meghajtók). Egyébként mire használod a gépet? Mert ha semmi 3d akkor simán maradhat a nyílt drv

jah, és ha minden frankó, kendek bácsi rendszermentő progiával ne feledj menteni

-
body007
addikt
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Milyen rendszer? Milyen vga?
-
body007
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Miért nem próbálod meg úgy ahogy írtam? Szedd le amit eddig feltettél, recovery console: sudo apt-get autoremove gdm és tedd fel úgy ahogy lentebb írtam. Szerintem annyi a baja, h a gdm csomaggal nem került fel minden ami a helyes működéshez kell.
gdm vs. ubuntu-desktop
Ha fentvan utána kézzel le is szedheted ami nem kell, bár nem foglal így se sokat. -
body007
addikt
Hátha valaki ki tud ebből hámozni valamit:
body@body-linux:~$ dmesg | tail
[ 203.774424] ata3.00: SB600 AHCI: limiting to 255 sectors per cmd
[ 203.774426] ata3.00: configured for UDMA/133
[ 203.792009] PM: resume of devices complete after 4568.976 msecs
[ 203.792148] PM: resume devices took 4.570 seconds
[ 203.792245] PM: Finishing wakeup.
[ 203.792246] Restarting tasks ... done.
[ 203.794653] [drm:drm_mode_getfb] *ERROR* invalid framebuffer id
[ 203.821897] r8169 0000:02:00.0: eth0: link up
[ 204.261478] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0
[ 204.328550] EXT4-fs (sda5): re-mounted. Opts: commit=0Ezt akkor dobja miután "magától" felkel a gép.
-
body007
addikt
válasz
Rebirth II.
üzenetére
winamp: gnome-media player
tcmd: nautilus vagy mc
IRC: XChat
torrent: vuze
codec nem kell, mplayer vagy vlc mindent visz
nero: brasero vagy gnome baker de van nero is linux-ra(#31455) ArGab: ezért kell Kendek bácsi rendszermentő kütyüjét használni. Ha valami megy faszán elmented, ha beüt a krach meg visszaállítod

-
body007
addikt
válasz
_Sanci_
üzenetére
Olyan, h driver (a vindózos értelemben) linux-on nincs. Modulok vannak, azokat meg nem telepíteni kell "csak" betölteni. Ezt a betöltést boot közben szokta a kernel megejteni. Esetleg kézzel is megcsinálhatod. A lényeg a lényegben, h ha nem valami baszott különleges (ritka) hangkártyád van, akkor a kernel neked már 100, h betöltötte a modult, csak nincs rendesen beállítva.
Klikk a hangszóró ikonra (bal fent óra környékén), hangbeállítások, itt nézd meg a hardver fület (értelemszerűen válaszd ki a megfelelő hangkártyát és a használatának a módját (input/output/duplex/5.1/...) majd állítsd be a kimenet fülön is a dolgokat. Ha a hardver fülön nem lát hangkártyát, na akkor van baj (nem ismerte fel a kártyát -> nem töltötte be a modult) -
body007
addikt
Hehe, ez ugyanaz (majdnem) mint az én problémám
Nekem az megszűnt ami neked van (nem tudom már miért), most "csak" altatásból ébred fel magától... Én bios-t load defaut-oltam, kipróbáltam router nélkül (gondoltam az kavar) és más verzákkal is de semmi. Nincs is több ötletem. -
body007
addikt
A compiz nekem se akaródzik rendesen menni. Ha bekapcsolom eltűnnek az ablakkeretek, nem lehet desktop-ot váltani... Mindegy, majd meghegesztik, addig metacity (csak kár, h nem lehet nagyítani...)
-
body007
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Ez így tiszta, de nekem nem kellenek bele a függőségek csak maga a "fő" programok nevei amik épp a rendszeren vannak. Pont, h nem akarom mindet visszatenni (ahhoz kellenek ügye a függőségek) csak egy lista kell, h mi is van a rendszeren. Mint ha bemennék a menübe és onnan kimásolgatnám/kiírogatnám a telepített progik neveit. Szóval inkább a gnome-menu listájára lenne szükségem

-
body007
addikt
Van arra egyszerű lehetőség, h a telepített programok listáját elmentsem? (nem a csomagokét)
-
body007
addikt
Tessék itten "szavazni", h elérjük az 1%-ot

-
body007
addikt
próbaként: xorg-edgers tároló, frissítés, restart
-
body007
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Ja arról a sz.rról van szó, de mégis van különbség böngész és böngésző közt... Mivel a króm beépítve tartalmazza, ezért ő simán viszi a jútyúbot és a flash gaméket, érdekes módon a felhős alkalmazások alatt (nálam) elvérzik.
Ott az FF. Majdnemhogy normálisan viszi a flasht, de mégis vanhogy nem lehet kattintani a gombokra... (felhőben profi)
Na az opera ennek a kettőnek a keveréke... (a negatív értelemben) Hozzáteszem, h a legjobb böngésző lenne a "kis" hibái nélkül
-
body007
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Azt meg nem tudom mennyire vágod, h a chrome a legjobb a flash tartalmak "lejátszásában" Nekem gyengém a flash játékok, ahol a 4 magos 3 Ghz-s procim forog FF alatt, ott a króm vígan tétlenkedik, míg a gugli által kiadott felhős alkalmazások alatt a C megfekszik addig az FF -el simán tudok dolgozni több órát - szóval ez paradoxon...
Linux-on igen vegyes a kép.
Hozzáteszem, h mióta eszemet tudom operát használtam, de fél éve rá kellett döbbenjek, h 1 kalap akármi az egész... (linux-on) -
body007
addikt
válasz
szeva000
üzenetére
Élőszőr is grat a friss rendszeredhez

Online filmet nézni (sajnos) az operával Linuxon nem nagyon érdemes. FF-el (a megfelelő plugin-okkal) már sima ügy. Sajnos az opera nem nagyon ad a linuxra
Egyszerüen csak telepíteni kell a megfelelő bővítményeket és simán fog vinni mindent (az FF)Semennyire nem néztem utána, de elég sok eredményt dobott a 2 szó: APC 2200VA + linux
-
body007
addikt
Na csak rá jöttem miért kell fel a gépen alvásból, egyből miután elmegy aludni (nem, nem azért mert inszomniás
) Szóval ha nincs bedugva az utp kábel (routerből jön) akkor alszik szépen. Ebben az az érdekes, h bios-hoz nem nyúltam (ott lehetne bekapcsolni ügye a wake on lan-t, de ki van kapcsolva). Live rendszer is ugyanígy viselkedik, ezek szerint nem a rendszerem a ludas. Router-be van ilyen fícsőr? Vagy hol nézzek szét?
Végső soron (ilyen esetbe), melyik hw elemet kell felaprítanom kisbaltával?
-
body007
addikt
Érdekes bug: Akár altatom, akár kikapcsolom a gépet, az pár mp. múlva bekapcsol. Látott már valaki ilyet?

-
body007
addikt
válasz
Becks87
üzenetére
Én még 8.04-et akartam raid5-re rakni, de nem jött össze. Felment rá csak a grub-ot nem tudta felírni. Végül betettem egy + vinyót a rendszernek, az adatok meg a tömbre kerültek.
Otthon raid0-ba használtam sokáig, ott se tudtam feltenni rá a grub-ot, pendrive-ra került a /boot.Itt témáznak a vezérlődről
-
-
body007
addikt
Ez lehet hülye kérdés, de olyat lehet, h újraindítás nélkül másik kernel-t betölteni?

-
body007
addikt
Hmmm...
Természetesen vannak, de ezért nem kell le perkálj súlyos 10-eseket, a progik túlnyomó többsége ingyenes, nem kell szívatni magad vírus/trója/akármikkel, van egy segítőkész közösség akik szívesen segítenek, és persze nem támogatod (már azzal is, h használod a természetesen lopot vindózod) a világ legnagyobb ... cégét.
Az, h t Te nem értesz valamihez, még nem azt jelenti, h nem is lehet megoldani

-
body007
addikt
-
-
body007
addikt
Hogy tudom a 32 bit-es flash-t a 64 bit-es rendszeremre varázsolni?
-
body007
addikt
Na csak nem hagy nyugodni ez a opera téma. Terminálból nézve a dolgot ilyen hibákat dob, majd kilép és visszakapom a promt-ot:
Error: Couldn't find per display information
opera: Plug-in 18340 is not responding. It will be closed.
opera: Define environment variable OPERA_KEEP_BLOCKED_PLUGIN to keep blocked plug-ins.
(<unknown>:17506): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `object->ref_count > 0' failed
(<unknown>:17506): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `object->ref_count > 0' failedValami plugin nem válaszol, és bezárja. Utána blokkolja, majd nem tudom mit csinál
Mit kezdjek vele? -
body007
addikt
Ps3 vinyót nem szeretné meglátni a rendszer. Vagyis fdisk látja de ismeretlen particiónak mondja (mint a gparted). Valaki próbált már adatot leszedi ps3 vinyóról?
-
body007
addikt
Ez mekkora
A gugli króm alapértelmezett keresője (w7-en) a bing, há besz.rok 
Jah, és, h a bajba kell átteni guglira?
-
body007
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Ez már fent van, de hihetetlenül kaka így is. Pl.: Nem lehet belekattintani a szövegbox-ba, h írjak, nem lehet görgetni a lapot csak a görgetősávval (vagy csak a görgővel, amilyen kedve van), írok és fogja magát kilép, már majdnem kalapácsot vágtam a tv-be

(#29793) hackeeeee: Olyan fícsőr, h az egér jobb gombjának nyomvatartásával és megrántásával balra: visszalép egy lapot, jobbra: előre lép, le: új gyorshívót hoz elő, bal gomb nyomvatart plusz jobb gomb: elmentett jelszót beilleszti (nem is kell belekattintani a beviteli helyre), stb... Szóval nagyon jó dolog

-
body007
addikt
Nem igazán ide tartozik, de muszáj vagyok lecserélni az operát, annyira bugos egy sz.r, h nem tudom használni
Ügye 2 lehetőségem van: FF vs. Chrome. Melyiket ajánljátok inkább? Ami kell (vagyis amiért operáztam): gyorsindító, egérmozdulatok, flash tiltás, jelszókezelő, beállítható legyen, h milyen nagyítással induljanak a lapok, hirtelen ennyi 
-
body007
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
Melyik verzió a wifi-d? v1 / v2? A v2-t nem biztos, h be tudod üzemelni. Haver azért kénytelen win-t használni mert nem tudja normálisan belőni. (ndiswrapper-el életre lehet kelteni de nagyon gyengén fogja a jelet vagy sehogy...)Egyébként csak xp-n sikerült normális jelet fognia, w7-en is szar. Hétvégén úgy néz ki áthozza a gépét, megpróbáljuk meghegeszteni, majd beszámolok az eredményről

-
body007
addikt
A swap-hoz még: mennyi memóriád van? 2 GB felett már szinte felesleges. A "jelszóbeírósdit" kikapcsolni/csökkenteni nem lehet (egyébként is a géped/téged véd), de miután belőtted a rendszert nem is fogsz vele találkozni
Nekem akkor kell beírnom mikor felkel a gép meg ha frissítés érkezik 
-
body007
addikt
az se sok, terminálba: pppoeconf majd enter > enter > enter (jó vindózos szokás szerint
, majd user/pass páros és már megy is.Vagy grafikusan, Internet és hálózatok -
body007
addikt
Hogy ne kelljen mindig járkálnod: TeamViewer

-
body007
addikt
Szeretnék csinálni egy titkosított részt a /home alatt (mondjuk egy könyvtárat, igazából egy filet, virtuális hd-t). Ezt, h tudom megcsinálni?
-
body007
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
A videó hálistennek nem ricceg, de egyébként szerintem ez a 2 jelenség ugyanaz. Emlékszem régebben nekem is csinálta videó lejátszásnál. Most megnéztem egy 720p és egy 1080p-s anyagot, riccenésmentes
Egyébként le is szedném, fontosabb a videó mint a háromdé 
Jah, a gyorsítást nehogy azt hidd, h sokkal jobb, ha nem kimondottan 3d-zel észre se veszed
-
body007
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Közben már megcsináltam, kb. ahogy írtad. Először kivettem a tárolót > recovery mode > xserver-xorg --purge kapcsolóval eltávolítás (kicsit néztem, h leszedte az ubuntu-desktop csomagot is
) > majd vissza és már 7.5-ös az xorg-om. Ez az új fglrx egész meggyőző sebességgel kapar, de ezt az ablak mozgás közbeni "ricegést" miért nem bírják megcsinálni? 
-
body007
addikt
Hogy tudnék visszább állni xorg verzióval? Most 7.9 devel van fent nekem meg max. 7.5 kéne az fglrx-hez (az meg a vmware 3d-hez). Annyi xorg-os csomag van fent, h teljesen belegabalyodtam, h ki kivel van

-
body007
addikt
Valaki keresett megoldást több kijelző beállítására, véletlen találtam valami, lehet segít: Bluetile 0.5.2 (Tiling Window Manager) Released, Finally Supports Configuration [Ubuntu PPA]
-
body007
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Az marha egyszerűen konfigolható, ha felteszed meglátod, a hivatalos oldala túl van bonyolítva
Nézegettem a win-es oldalt amit linkeltél, azokat a dolgokat nagyjából tudja de ha elmondod mit szeretnél, lehet ki lehet egészíteni más progikkal (dock/akármi)(#29298) attis71 jobb gomb a megosztani kivánt mappán és megosztás (ez gnome-on így van xface-n nem vágom)
-
body007
addikt
válasz
weinmaker
üzenetére
Nem átsiklás, csak (gondolom) nem sokan használják 2 kijelzővel a rendszert. De majd erre téved valaki aki mégis

#29288) Psychonaut: pl. screenlets, egyszerűen szoftverközpontból telepítheted
-
body007
addikt
válasz
szimla65
üzenetére
how to install .rpm on ubuntu - remélem ez segít

Aki leptopol annak ez érdekes lehet - Hardware And Power Management Applet For Netbooks And Laptops
-
body007
addikt
Kis retro - In Memoriam 1541
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
valid users: csak ők léphetnek be a könyvtárba, write list: csak ők írhatnak a könyvtárba

Egyszerüen csak telepíteni kell a megfelelő bővítményeket és simán fog vinni mindent (az FF)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Leszedtem róla fullra, akkor is fagyott. Csak az a bajom, h nem tudom miért csinálja ezt velem?

Egyébként le is szedném, fontosabb a videó mint a háromdé