- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sladka_pani
senior tag
Üdv!
Konfigom: Asrock FM2A88X Extreme 6+ alaplap AMD Athlon X4 760K proci egy fasza nagy hűtővel (3.8GHz) és egy Sapphire Radeon R9 280X 3GB GDDR5 384bit videókari (ami elvileg sok hozzá, de anno ez volt jó árba)
Elkezdett érdekelni, hogy mit lehet kihozni a 2013-as masinámból a mai nap, van-e értelme a proci tuningnak. Amolyan félig kezdőként álltam neki a dolognak és a következőket tettem, leteszteltem CPU-Z Benchmarkjával a CPU-t alapórajelen 1 szálon és 4 szálon, majd megemeltem 4.5GHZ-re és úgy is, különbség 300pontocska volt, ami biztos jó, de veszem hasznát? Hátha igen... és elkezdtem a Furmarkkal is kisérletezni, mivel a grafikánál (játék) lenne értelme az egésznek, szóval előre beállított FullHD tesztet nyomtam 3.8GHz-n és 4.5GHz-n is, de mindkettőnél 57-58 FPS volt az átlag, szóval mintha nem hajtaná ki jobban. Saját beállításokkal is futtattam a teszteket, de sajnos 1 max 2 fps volt a különbség, vagy ugyanaz. Tehát lehetséges, hogy 700MHz órajelnövelés a CPU javára semmit nem tesz, hogy "gyorsabban" működjön a videókártyám? Azaz teljesen felesleges és maradhatok a 3.8GHz alulfeszelve (45W TDP) beállításomnál, hogy kevesebbet fogyasszon, vagy valami mással is érdemes tesztelni még? Konkrétan csak pár játék van amivel néha játszom, azok mennek fullhd felbontásban, de ha legújabbakat akarnám kipróbálni, erre nem vennék már mérget. Köszönöm, ha valaki felvilágosít -
sladka_pani
senior tag
Akit érdekel az első logout bejegyzésem laptop tuningról
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest