Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lac@1976

csendes tag

GA-EP41-UD3L tuningra szinte alkalmatlan sajnos, ezt azoknak írom akik most vennének ilyen alaplapot és tuningolni szeretnének.Én a e4300 as procimmal próbálkoztam ,feladtam.
    GA-EP41-UD3L ben rengeteg beállítást kell pontosan megadni, hogy működjön húzva a proci, illetve ez a széria.A bios is összetett bonyolult. E4300 hoz 965 ös lapkákat ajánlok, ha még lehet kapni vagy a tuningbarát gigabyte ep31 ds3l a e4300 tuninghoz.

• Lac@1976

csendes tag

Sziasztok!
    Gigabyte 965 ps-3 -as alaplapom megadta magát.Új alaplapot vettem GIGABYTE GA-EP41-UD3L -t 2 hete.Sajnos azóta szenvedek vele.A régi alaplapon az C2D E4300 procim 1.8 Ghz helyett 2.8 ghz-en futott minimális bios beállítások után, 2 x 1Gb CSX DDR2 800 Mhz(CL5)memóriával, de az Ep-41 ben nem akar még 1 Mhz-et sem feljebb menni a z órajel sajnos.
    Amit eddig összekapartam innen-onnan:
    Core 2 Duo E4300-at akár 3.50GHz -ig lehet húzni ebben az alaplapban is(ez jó hír).

PCI Express (PCIe) 100Mhz beállítása néhol 101 -et írnak.
    DDR2-800 5-5-5-15 (Cl5 miatt)beállítása .

C1E, C.I.A.2 ,Limit CPUID Max to 3 ,EIST
    CPU Temperature Warning
    CPU Fan fail warning
    System Fan2 fail warning
    Power Fan fail warning
    System Fan1 fail warning
    CPU Smart Fan control
    No-Execute Memory Protect
    CPU Host clock control
    Mind kikapcsolása ajánlott.

Sajnos miután már több hozzáértőt,sőt innen a fórumról olyan tagot is akinek pont ilyen konfigja van, megkérdeztem a tuningolásról és még így sem jutottam semmire,lényegében fel is adtam.
    Ha ti ebben a tuning problémámban tudtok segíteni azt előre is köszönöm.
    A biosrol készült képek,így nem indul el.: [link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés