Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #19888 üzenetére
ja, asus honlapjáról inkább nem mondok véleményt. lap topikjában érdemes körbekérdezni, hogy yorki quadokkal mik a tapasztalatok a két lappal, és van e különbség. tesztek közül is csak azokat nézd, amiket yorkfield (q9300-qx9770, de Neked inkább csak a qx9650/qx9770 számít) quadokkal mértek, kétmagossal készült tesztek quaddal való viselkedésről semmit nem árulnak el.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #19886 üzenetére
lap topikjában érdemes rákérdezni... nekem első blikkre egyedül a az összes fet hűtése tűnik fel különbségként (mondjuk a sima pron az fura, hogy az egyik oldalon ott van a feteken a hűtőtömb, másikon meg semmi... mondjuk ezen aftermarket hűtéssel lehet segíteni, de akkoris).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #19846 üzenetére
fázisok: fekete kockák a procifoglalat körül. nevesebb gyártók lapjain általában egy tömbben vannak. a kockák száma a fázisok számát jelenti (nem mindig a valós fázisokét, 12 fázisú lapok általában 6fázisúak duplázott alkatrészekkel... feszek nem lesznek jobbak, de az alkatrészek kevésbé fognak melegedni).
látom bideltél közben. p45 javasolt, esetleg x48, mindkettő szépen szokott menni yorkokkal. gigák közül én ds4 és fölötte nézegetnék, plusszhűtés jól jöhet és azért akkora árkülönbség nem szokott lenni. ds3masokra lényegesen jobban kell vigyázni négymagossal. ideális gigáktól a dq6, de azok még mindig eléggé drágák szoktak lenni.
vízhűtés drága vagy gyenge. a gyengébb vizetek (corsair H70, zalman reserator, coolermaster valami) verik a jobb léghűtők, mindezt halkabban és olcsóbban. halk ventikkel gyakorlatilag a Thermalright HR02/IFX14/Arrow és a Noctua D14 érdekes (értsd, ők hűtenek a legjobban). a közös bennük, hogy mindegyik hatalmas (nem férnek be minden házba), mindegyik nagyon jól hűt lassú ventikkel is és mindegyik eléggé rdága léghűtéshez képest. amelyik víz komoly hőfokokat tud egy ilyen hűtőre verni (10-15 fok kb), az meg nem áll meg 60-70k alatt. nekem ugyanígy ment éjszakánként a gép egy időben húzott quaddal, nem véletlenül van olyan házam és olyan hűtőm amilyen
jobb lapokban vannak slotok különböző bios beállításokra. illetve a windows alatti tuningprogival is lehet állítgatni adott esetben az értékeket bizonyos határok között.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #19802 üzenetére
nagyfogyasztású prociknál (összes quad ide tartozik) vigyázni kell az alaplapokra.
normál esetben egy 100usds lapot nem 300-600usds procikkal szoktak párosítani, innentől nem is bírják annyira a strapát. lap topikja/nforce750 topik lehet érdekes, hogy a különböző felépítésű lapok mégis mit bírnak/meddig szabad őket elengedni. ugyanígy, 750esek sose voltak felsőkategóriások, azokat a lapokat inkább kétmagosok alá szánták.
5 fázis azt jelenti, hogy alkatrészeknek melege lesz, várhatóan valahol 100-150w os fogysztás között. proc környékén a fekete kockák környékét érdemes kézrátétellel ellenőrizgetni.
ugyanígy, proci hőfokokra nagyon vigyázz, northbridge fokokra meg főleg, mert ahogy olvastam az Asrock hűtője nem ér sokat.
intel hűtőért kár, szép darab
sagvary: adj feszt a north bridgenek/south bridgenek, esetleg mindkettőnek. azok közül az egyik vezérli a beépített lant. ha nem megy a lan, akkor valamelyik nem kap elég feszt. vagy, ha van újabb bios, frissítsd.
-
BRIKLY
veterán
válasz
#48613632 #19807 üzenetére
nekem egy 1,5-1,6-os dual tökéletes. ezzel az 1,73-mas cerkával is elég jól megy a gép, de jobb lenne egy kicsit nagyobb proci.
viszont 8-10 ezret sem szeretnék rá költeni.tehát az olcsóbb felé hajlok.
nézegettem pár procit ami állítólag jó bele,de használtan sem találtam 8000Ft alatt.de még az is elég lenne ha ezt fel tudnám húzni 2Ghz-re
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #19794 üzenetére
2.5
egyébként AsRock lapok egy részénél nem is lehet 1.35nél többet adni. ami nem is baj, 5fázisú a lap, külön hűtése sincs, szóval ésszel feszelném túl.
hűtő is kérdéses mit tud. hűtés meg nagyon kell neki, a gyári EE hűtő az AC7pro szintjén van kb, szóval hatékony is, nem csak nagy.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #19785 üzenetére
na most arra jöttem rá hogy nem jöttem rá semmire. ha engedélyezem a kézi állítást, egyébként 6-60ig lehet, 13ig 0.5 lépésközökkel, szóval nem történik semmi
az aktuális szorzóérték visszaugrik 6-ra és a proci 333x6on jön be illetve az FSB-t tudom ettől függetlenül állítgatni. 6-60ig az összes értéken ez van, illetve 10 boot körül próbáltam kb random értékekkel ... úgyhogy passz ....
ha esetleg valakinek van ötlete szívesen venném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Politika
- Revolut
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest