- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz
Busterftw #69 üzenetére
A dektop GPU piacra jó lesz a 16%-ról 10%-ra esés is, de ez mindegy is.
Biztos nem azért esett a részesedés, mert az ellátási problémák után az NVidia tudott előbb kijönni tömegek számára elérhető kártyákkal, és az AMD sokáig szenvedett.
Vagy tényleg milliók verték szét a gépüket mérgükben, mert akkora bughalmaz az AMD szoftver, hogy képtelenség használni.
Pick one..."Látom közben leesett."
Látom ismét sikerült szöveget értelmeznedMegtehettem volna, hogy törlöm az egészet, de gondoltam így felfogod amit mondani akarok. Hát sajna nem ment át...
-
direwolf
őstag
válasz
Busterftw #62 üzenetére
Hagyjuk ezt a mesedélutánt, nem vagyunk már gyerekek (én legalábbis biztosan nem) Ezen a vetítésen, hogy szoftverhibák, meg AMD hozzáállás miatt tömegek menekülnek tőlük, csak mosolyogni tudok. Főleg úgy, hogy 20% alatti a piaci részesedésük. Van az a mém a Travoltával, most lusta vagyok linkelni... hol itt a tömeg???
Ja, és kb. 15 éve csak AMD PC-im vannak/voltak saját tulajdonban (van/volt NVidia is a környezetemben, mielőtt ebbe kötsz bele).
Most itt következne az, hogy hány szoftveres hibába futottam bele... hmmm, ha jól emlékszem egyszer nem akart települni egy driver elsőre, de másodszorra sikerült neki. Úristen, miért nem váltottam NVidiára azonnal?szerk.: ez utólag átolvasva nem úgy jön le, ahogy gondoltam, de nem törlöm, inkább kiegészítem: nem kételkedek abban, hogy vannak hibák, amik bizonyos esetekben zavaróak lehetnek a felhasználók egy kis részének. Ez minden gyártóra igaz. Csak azt vitatom, hogy AMD-nél gyakrabban, vagy súlyosabbak fordulnának elő.
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #60 üzenetére
Úgy látom, technológiailag nem lehetsz valami éles, ha nem érted mi a különbség a driver és a telepítőprogram használata/funkciója között... vagy csak addig nem jutsz el mentális érettségben, hogy beismerd, marhaságot beszélsz.
Mit nem értesz abban, hogy hiába mindenki azt tölti le, az installer csak telepítéskor használatos, a driver meg a gépidő maradék 99.9999%-ában?
Ha a hiba a telepítővel van, és telepítéskor nem jön elő, utána már nem fog. Ha a driverrel, akkor bármikor előjöhet használat közben.
"Csak" ennyi a különbség."Oké majd várok 2-3 hónapot míg megoldás helyett kikapcsolják."
Oké, itt fejeztem be a veled való diskurzust, további jó trollkodást! -
direwolf
őstag
válasz
Busterftw #58 üzenetére
"Azzal az AMD a jank hozzáállásával és az érintett userek nincsenek kisegítve"
Látod, erről beszélek... egy esztelen előítélet miatt toljátok a mókuskereket, hiába magyarázták már el többen, hogy hülyeségeket beszéltek.
Bevallom nekem is vannak előítéleteim NV irányába, de teljesen más miatt, ami ide egyáltalán nem tartozik. Ennek ellenére eszem ágában sincs NV topicokban osztani az észt, hogy mekkora görény egy cég. Szakmai topicokban maradjunk szakmaiak, ne politizáljunk. Ez utóbbit értsd úgy, hogy feltételezem érdeked fűződik az AMD szapulásáshoz, mert különben minek tennéd...
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #55 üzenetére
Semmilyen driverfunkciót nem kapcsoltak ki, a bug nem a driverben van, hanem az installerben, attól a pillanattól, hogy felment a driver, a világon semmi hátrányt nem szenvedsz. Ha alapból DDU-használó vagy, esetleg nyomsz egy full uninstallt a driver uninstallerével, akkor előtte sem.
Valóban, ez nem 100% fix, hanem work-around, de a problémát attól még kiküszöböli.De nyugodtan rágódjatok még kicsit a gumicsonton.
#58 Busterftw: erre majd emlékezz akkor is, ha az NV drivereinél jön elő a következő bug, és ne hozd elő, hogy "bezzeg az AMD". Kíváncsi leszek, hányótoknak sikerül...
-
slmSIG
tag
válasz
Busterftw #38 üzenetére
#38Busterftw:
"Az Nvidia driver mikor okozott ilyen bsod bootloop hibát?
Mit várunk nem maradt más mint a terelés."-mikor??
-tudom, szerinted soha...Latest driver update broke my Window | NVIDIA GeForce Forums
Nvidia rushes hotfix after bad GeForce driver broke Windows 10's Start menu, apps | PCWorld
531.41 windows, games freezing for c | NVIDIA GeForce Forums
pc freez desktop stuck | NVIDIA GeForce Forums
Updating my gpu killed my pc because | NVIDIA GeForce Forums
Yet another recent NVIDIA driver killing GPU's - PC (gamespot.com)
WARNING! NVIDIA 196.75 drivers can kill your graphics card | ZDNET
Question - Latest NVIDIA driver killed my PC, help. | Tom's Hardware Forum (tomshardware.com)
Van finomabb, durvább, régebbi és frissebb is bőven...
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #45 üzenetére
Nekem pedig úgy tűnik, a szövegértésed gyenge.
Emlékeim szerint a factory reset nem volt alapértelmezetten bepipálva korábban - de ebben végül is tévedhetek, csak ezért nem fogok elindítani egy telepítést régi drivercsomaggal, hogy tutira mondhassam.Herkölés alatt se arról beszéltem, amíg végigkattintja a driver telepítést, hanem hogy mit kezd a gépével, ha egyszer volt olyan peches hogy beszívott egy ilyen bugot.
De ja, én terelek...
A lényeg: bugok voltak, vannak, lesznek - függetlenül a fejlesztő kilététől.
Az előfordulásuk gyakorisága igenis nagyon sokat számít, sehol sem végtelenek a bugvadászatra és -javításra használható erőforrások, mindig is a szempont volt és lesz is ezek elosztásánál, hogy hányan vannak akiknek problémát okoz a konkrét bug.
Az se mindegy, hogy a júzer a hozzá nem értésével súlyosbítja-e a már előjött problémát, netán részben ő maga okozza-e(lásd 12VHPWR olvadósdi).Arról nem is beszélve, hogy ha csak nem tartjuk magunkat képesnek a következmények kezelésére, nem érdemes minden drivert megjelenése napján telepíteni, különösen akkor nem, ha nem javít nálunk épp fennálló hibát, vagy nem vezet be musthave feature-t. Telepítés előtt a kiadási jegyzetek elolvasása erősen javallott.
Ezek 99%-ban nem biztonsági frissítések, nincs ok velük sietni. -
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #42 üzenetére
"több usernek"... aha, és szerinted nincs összefüggés e tekintetben a Windows-hoz való hozzáértéssel...?
Egy példát ha felhoznál, amikor hozzáértő próbálta meg helyrehozni és nem sikerült neki?
Ezzel persze nem azt mondom, hogy elvárható lenne minden usertől, hogy korrekt szintű Windows tudásra tegyen szert, különösen a boot szektor helyreállítása kapcsán, de az talán igen, hogy ha nincs neki, akkor ne álljon neki herkölni. Azért egy Recovery CD + BCDedit/EasyBCD kezelése egy hozzáértőtől(magát hozzáértőnek tartótól) viszont elvárható... csak jusson el hozzá a gép. -
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #37 üzenetére
Szerintem azt nem, csak épp ez nem úgy működik, a hiba súlyosságába bizony beleszámít az előfordulási ráta is.
Ennyi erővel akkor a felgyulladó/leolvadó NV VGA-król is a te módszereddel vonjunk mérleget?
Egy bootloop javítható, ha nem barbár módjára áll neki az ember(azonnali Win reinstall) és konyít hozzá valamicskét, még adatvesztéssel se feltétlenül jár. -
direwolf
őstag
válasz
Busterftw #32 üzenetére
És pontosan ezért tiltotta le az AMD ezt az opciót, amíg megírják, hogy csekkolja a telepítő nem fut-e a win update. Csakhogy egy ekkora cégnél nem Busterftw fejleszt, aki két nap alatt kihozza az új releaset, hanem jó előre tervezett ciklusok vannak, ahova be kell tuszkolni valahogy egy kivételt.
-
Kansas
addikt
válasz
Busterftw #32 üzenetére
Azért ennek az eldöntéséhez jó lenne tudni az arányokat is... hány userből hány szívta meg?
Ha pl. minden egymillió PC-ből(akinek bármiféle AMD kártyája van GCN-ig visszamenőleg) százon fordult elő ilyen, az bizony még ha a szám önmagában véve sok is, egész bagatell probléma. Ha az arány eléri az 1-2%-ot, az komoly gáz. Gyártótól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux Mint
- Bestbuy játékok
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest