Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: Habemus papam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ba17lint
csendes tag
hány szenátort lehet csinálni egy faluban?
-
BlacKSouL
addikt
Lehet hogy már volt róla szó, de nem találta a kereső.
Mely épületeket lehet lebontani ha már ki lett építve legmagasabb szintre, és ki lett fejlesztve minden benne? Az akadémiát mintha olvastam volna, illetve valahol mintha a kőfaragót is láttam volna. Kovácsokkal mi a helyzet?
Kérdezhetném úgy is, hogy miknek marad meg a fejlesztése ha lebontom. -
lakisoft
veterán
sziasztok!
Nem tudja valaki hogy ha főnökkel levittem egy falu hűségét az mennyi idő múlva töltődik újra 100%-ra?
Előre is köszi!
-
válasz
Habib[HUN] #891 üzenetére
Ok, köszi! Ezt az NPC kereskedelmet egyátalán nem értem, valaki elmagyarázná érthetően? Köszi
-
Hi!
Köszi az eddigi segítséget! Újabb kérdés: Félő, hogy a mellettem lévő nagy lakosságú, nagyon erős sereggel rendelkező falu kinyírja a katonáimat éjjel (volt már rá példa). Az öcsém is ugyanazon a szerón van mint én, tehát szerintem megoldás lenne az hogy este elküldöm neki a katonáimat, és reggelre visszaérnek. (8 órára van tőlem) A kérdés hogy ezt hogyan tudom megtenni? Küldjem el őket támogatásba? Akkor visszakapom a katonáimat vagy csak ha ő visszaküldi? Vissza tudja egyátalán küldeni? Köszi
-
Habib[HUN]
senior tag
Érdekes helyzet állt elő kicsiny városkámnál
A városom annó Bastogne-nak neveztem elSzépen beástam magam ahogy azt kell, elvégre igen mozgalmas és veszélyes környékre vetett a sors. Sok nagy és erős település. Az utóbbi hetekben egy germán város igen erős támadásokat intéz ellenem. Több serege is már teljesen felmorzsolódott a védelmemen. Azonban csak jönnek és jönnek és jönnek
Már nem tudom őket hova temetni. Egész nap verekszem, és közben várom a klán felmentő csapatait, mint annó a 101-esek Bastogne-ban. Lehet hogy a névválasztásom előre elrendelte a sorsom? Talán nem kellett volna stílszerűen azt válaszolnom az oázisom átadására szóló követelésre hogy "Túrót"
-
K3NZO
senior tag
Sziasztok!
Abbahagytam a játékot és a nyakamon maradt egy rakás arany (344) ezt szeretném eladni 2000 Ft-ért. Akit érdekel privizzen rám.
További jó játékot kívánok mindenkinek.
-
Temerti
tag
Én ilyenkor azt csináltam mindig, hogy ha láttam hogy jön az ellenség, akkor megvártam azt az időpontot amikor már csak fél perc volt hátra. Ekkor elküldtem őket támogatásba a szomszédba. Namost ha már az ellenség visszavonult, akkor még egy perced van hogy visszahívd az egységeket a gyülekezőtéren. Gyorsan visszahívod. így nem is fogyasztják más búzáját, és messzire se mentek.
-
válasz
KiLlHeIm13 #885 üzenetére
jaja, ez a főfalu
-
Hi all!
Támadnak, 1 óra múlva itt vannak. A rejtekhelyeim befogadóképessége 3000, mindent elköltöttem, a maradék bőven belefér.Viszont van 10 légióm meg 10 birodalmim. Valószínűleg az ellenség erősebb lesz, ki fogja nyírni a katonáimat. A kérdés, hogy nem tudom azt valahogy beállítani hogy a katonáimat ne ölje meg? Elküldjem addig kalandozni vagy valami? Tehát nem kellenek a katonák, mert elfér a rejtekhelyben, viszont nem akarom hogy meghaljanak. Valami megoldás? Köszi -
-
Ha kiképzek egy Equites Legati-t ami ugye felderítő akkor azzal hogy lehet felderíteni? Milyen támadást indítsak? Mit tud felderíteni?
Köszi
-
konrad
aktív tag
Klánleírás
Igen sokan gondolom azt gondolják ,hogy a kezdés ideje kicsit késő ,de erre szeretnénk rácáfolni azzal hogy egy erős,összetartó klánt csinálni ahol jó baráti körben telnek a mindennapok.és remélem hogy akár nagyobb célokat is kitűzhetünk magunk elé.
\|/
(o o)
+----oOO----(_)-----------+
|~~~~~~~~~~~~~~~~~|
|~~~Tagfelvétel VAN!!!~~~|
|~~~~~~~~~~~~~~~~~|
+-----------------oOO-----+
|__|__|
|| ||
ooO OooEzekre a pozíciókra várjuk a jelentkezőket:
Megbízott műszaki vezérigazgató.(hadvezér)
Közlekedési vezérigazgató.(diplomata)
Gazdasági vezérigazgató.(a klán érdekeit és a tagok kéréseit,sérelmeit intéző igazgató)
Kommunikációs vezérigazgató(ő feladata a szövetségek,mnt-ék köttetése)
Vezérigazgató helyettes(ő egyenértékű a vezérigazgatóval)
Jegyellenőr(toborzó)
Ellenőr
az ellenőr feladata,hogy ellenőrizze hogy a klántagok hogyan fejlődnek.)
A tagfelvétel lehetőleg (-/+)os körzetben,20-as népességtől.
Budapesti Közlekedési Zrt.
Agressive Mode:
[ON] - OFFMottónk:"Mozgásba hozzuk a traviant"
Mottónk2:"ölj vagy téged ölnek"
Mottónk3:"a támadás a legjobb védekezés"
"Ha támadunk a klánból akkor csak a jegyárakat szedjük be mert nem szeretjük a bliccelőket"
Vonaljegy:270nyersanyag
Helyszíni vonaljegy:350nyersanyag
Átszállójegy:420nyersanyag
10 darabos gyűjtőjegy:2350nyersanyag
Családi jegy:2000nyersanyag
Napijegy:1550nyersanyag(egyszeri farmoknak)
Turistajegy:3400nyersanyag
Kétheti bérlet:5300nyersanyag(aki ezt igénybe veszi azt csak két hétig lehetséges farmolni)
Havibérlet:8250nyersanyag(csak állandó farmoknak)
Tanuló-, illetve nyugdíjas bérlet:3250nyersanyag(mivel a bkv klán egy rendes tisztességes klán ezért goondol a fiatal és nyugdíjas farmokra is)Természetesen mint minden klánnak a BKV-nak is vannak szabályai:
1.-szövetségest,MNT-t,klántársat nem támadunk.
2.-a klánba kötelező az aktivitás.használni a fórumot.
3.-élvezni a klán baráti szellemét.
4.-a klán nem menekült tábor tehát lehetőleg farmok jelentkezését nem várjuk.Mivel ez egy támadó szellemű klán ezért nem kötünk sok szövetséget és mnt-t.
-
konrad
aktív tag
Vicces klán: BKV
Vajon ők is szoktak sztrájkolni? -
tomazin
veterán
Sziasztok!
ha úgy tartja kedvem az összes falumban lehet palota?(tudom 1 főfalu) -
Temerti
tag
Felépítesz egy palotát vagy rezidenciát 10-es szintre. A palota némileg drágább. Ugye az kell a főfaluhoz. Ha a főépület 5-ös szintű akkor építheted a rezidenciát. A palotához kell egy egyes szintű követség is. Ha tízes szinten van a palota/rezidencia, akkor megnyílik a lehetőség, hogy telepeseket gyártsál. Az új faluhoz 3 kell belőlük. Nem olcsók, és vigyázni kell nehogy kinyírják őket, főleg az áruk miatt. Kell még megfelelő számú kultúrális pont is. A második faluhoz 2000 kell. Ha megvan ez is, meg a telepesek is akkor egy hozzád közel eső szimpatikus elhagyott völgyre rákattintasz és ott lesz az új falu alapítás opció. Szólni fog hogy minden nyersanyagtípusból kell 750 egység. Ha ennek is megfelelsz akkor elindulnak és amint odaérnek (néhány mezőt mennek óránként) kész is az új falu. Palotával 15, és 20-as szinten újabb faluk foglalhatók, ha 10-es szinten már foglaltál. Rezidenciával 10-es szint után már csak 20-as szinten lehet újra. Na ez kicsit szóf*sás lett...
-
Temerti
tag
Először is a főfalut nem lehet elfoglalni. Tehát ha csak egy falud van akkor nem tudják elfoglalni. Ha kettő van, akkor ugye a palotában ki kell nevezni főfalunak az egyiket. Namármost, a falufoglalás úgy zajlik hogy aki igényt tart rá, az először kinyírja az összes seregedet normál támadásban. Utána lekatapultozza a rezidenciát. Ha lerombolta teljesen, akkor addig támad szenátorral/főnökkel/törzsi vezetővel, amíg a hűsége az adott falunak lecsökken nullára. (Érdemes mindig a rezidenciát visszaépíteni mert az növeli a hűséget.) Remélem kielégítő a válasz.
Szóljanak az okosabbak ha valamit félreírtam.
-
Olyan van hogy valaki teljesen elfoglalja a falumat? Hogy lehetséges? Hogy tudsz ellene védekezni? Köszi
-
Temerti
tag
válasz
Habib[HUN] #861 üzenetére
Köszönöm a választ. Már felhúztam azóta a pékséget is, de így is csak 80 búzát termelek. Mert ugye nem főfalu. Pedig van 25%-os búza oázisom is... Sok az egység.
-
ba17lint
csendes tag
Mások szerint, azért nem jó pl. a caesaris, mert sokba kerül az újraélsztése.
-
Temerti
tag
válasz
ba17lint #854 üzenetére
Rómaiban én az imperatorist preferálom. A dolog egyszerű: Római leggyorsabb támadó egysége, így nem lassít, meg azért a támadó és a védő érték magasabb értékről indul.
(#853) Kicker Bemész a hősök házába, és ott lesz fent hogy <nicked> szint valamennyi. Rákattintasz a nickedre és felajánlja hogy átnevezheted.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
ba17lint #854 üzenetére
Általában a leggyorsabb egységet szokták preferálni. Így a lovassági támadások is kellő gyorsaságúak lehetnek, nem fogja őket vissza egy gyalogló hős.
Személy szerint nekem római lévén egy birodalmi lett, mivel támadó hadműveletekre főleg gyalogsággal közlekedek. Mondjuk egyszerű oka van, 2 falum van de nincs még lovasom, csak kémem-. Valahogy nem erőltetem
-
ba17lint
csendes tag
Melyik egységből érdemes hőst csinálni, akár gall,germán vagy római néppel? (támadó célra)
-
Temerti
tag
Épp a minap csináltam ezt, és működött. Talán pont ez az egyik érdekes része a játéknak hogy a támogatással nem lehet mit kezdeni, csak visszaküldeni. És ez a hősre nem vonatkozik. Ha megnézed a második faluban a hősök házát, ott is ugyanazt látod mint az elsőben. Ez is igazolja, hogy a saját hősöddel bármelyik faluból támadhatsz. Különben vicces, de két hete vettem csak észre hogy a hőst át lehet nevezni.
-
ba17lint
csendes tag
Ahhoz hogy tudjak szenátorral falut foglalni kellenek kúltúrpontok meg 10- szintü palota/rezidencia?
-
-
Kicker
őstag
Igyekszik az ember... de pontosítanom kell, még ma elérem a 2000-ret, elnéztem a létszámot az előző hsznél..
annyira nem is érzem magam bikának..
Ja a töméshez visszatérve, én azt hittem az is tömés mikor a egy acc a több falujának ad a főfaluból cuccot....
Kérdés:
oázis: egyszerre max 3 óázist tudok kapcsolni magamhoz? Hiába van pl minden falumban hősház, akkor csak 1 számít?
ja, a kerközponttól a 10% 1 es szinten... a rómainál az nem sok...
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
MPowerPH #838 üzenetére
Hát a S1-en még nem állok úgy, hogy specializált falvaim legyenek. Jelenleg a főfalumban multifunkciós erők vannak. Durván 40% légiós, ugyanennyi testőr. 20% birodalmi. Védekezni is kell, a farmokat is karban kell némileg tartani.
Jó messzire települtem ki a senki földjére, a másik településemtől. Ki a darázsfészekből. Az új falumban főleg támadó seregre gyúrok, hogy a környékbeli oázisokat magamhoz tudjam csatolni. A szomszédomban van egy 15 búzás falu. Ott fognak állomásozni a védő seregek. -
MPowerPH
félisten
válasz
Habib[HUN] #837 üzenetére
És hogy csinálod a seregedet? Ugye külön faluban gyártod a támadókat, és külön faluban a védőket?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Habib[HUN] #833 üzenetére
Védekezésnek nem is szabad lovasokat csinálni, mert ahhoz drágák.
Én azt javaslom neked, hogy ne 50%-50% -ban csináld a légio/testőröket. Egy okból:
1 nap kb. dupla annyi gyalogot lehet gyártani, mint lovast. Tehát ehhez mérten csináld a testőrök/légios arányt is. Mondjuk ott is 2:1 -hez legyen az arány, a testőrök javára.
Álltalában mindenki a nagy kaszárnyát használja ki, ezért van olyan, hogy van pl. 60.000 gyalogosa és csak 18.000 lovasa. Az ilyen támadók ellen a testőr a legjobb a sok gyalogos miatt. Az a pár ló nem sok vizet zavar. És egy átlagos támadósereg így néz ki, vagy arányosan kevesebb. -
MPowerPH
félisten
-
Habib[HUN]
senior tag
Jelenleg a S1-en én is csak a gyalogságot preferálom. 50-50%-os arányban vannak légiósok és testőrök védelmi célokra. Egyszerű okból a légiósok relatív jól védenek lovasság ellen is. Így az ellen 3x meggondolja hogy beküldje e seregét a falvaimba.
-
MPowerPH
félisten
Gyerekek. Ha a végén is sikeresek akartok lenni, akkor egyszerre kell a gyalogságot és a lovasságot gyártani. Mert pl. ha gyalogsággal megtámadsz egy rómait, akinél testőrök védekeznek akkor azt buktad is. De ha van mellette lovasságod, akkor már a testőrök fele annyit sem érnek. De ez fordítva is igaz. A végén már lehet azt csinálni, hogy a gyalogságot a nagykaszárnyában is gyártod, de a lovasság is nagyon fontos.
Egy dolog, ami nagyon fontos. Ha nagy sereget akarsz, akkor soha ne a főfaludban gyártsd a seregedet, mert ott nem tuod kihasznállni a nagykaszárnya/istálló előnyeit. Főfalunak mindig egy 15 búzás völgyet rakj be, ott ameddig tudod feltolod a búzamezőket. Figyelj arra, hogy a 15 búzásod körül sok legyen a búza búzás oázis. A végén már a kaja lesz a legfontosabb.
Tehát. Feltoltad a búzamezőket, és lehetőleg a 15 búzás mellett egy másik faludban kezdj el egységeket gyártani. A 15 búzásodban állomásoztathatod a katonákat, amikor pedig hadjáratra mennek táplálhatod onnan a támadó faludat. A támadó faluban, ahol az egységeket gyártod legyen legalább 5 magtár, az ugye 400.000 búza férőhely. Azt ha megtöltöd, akkor egy darabig nem fogy ki. És a 15 búzásodból mindig tudod pótolni.Tehát: a támadó sereg az akkor normális, ha 3:1 arányban van elosztva a gyalogság:lovasság.
Ezt úgy tudod elérni, ha folyamatosan gyártod a lovasokat gyalogosokat. De az se gond, ha rátolsz kicsit a gyalogságra, és a nagykaszárnyában is nyomatod őket. -
-
Temerti
tag
válasz
ba17lint #826 üzenetére
Nekem ezer felett van a népességem, de bevallom az imperatorist nem szeretem. Kínomban legyártottam 50-et mert nem tudtam mire költeni a nyerset, de túl sok búzát fogyasztanak. Úgyhogy általában csak birodalmira és a védelemre gyúrok. (A birodalmi részemről jobb egységnek tűnik mint a lovasság.) Persze 20 caesarisom is van, de azt az oázisfoglaláshoz tartogatom, meg azért kell nehézlovasság a védelem miatt is. Egyébként pont az egységek miatt mondom, hogy érdemes vasérc(búzás) oázist foglalni a rómaival.
-
ba17lint
csendes tag
válasz
BloodRay #825 üzenetére
Én 6-os szerveren 200-as népességü vagyok rómaival, de eddig senki(!) nem támadott
Persze ehhez az is kellett hogy jó helyre kerüljek. Viszont 8-as szerveren germánnal vagyok, és ott tényleg, inkább próbállok a rómaiakra menni. A gallok, hát tudjátok, a germánok meg visszacsapnak, szóval BloodRay, az amit monddtál igaz, de ha egy római falu megerősődik, és lessz sok imperatorisa, akkor nem lessz olyan, aki ki merne kezdeni vele.
-
Temerti
tag
válasz
BloodRay #823 üzenetére
Én is kipróbáltam régebben a gallt és szentül hittem hogy a dupla rejtekhellyel meg a védőegységekkel (phalanx) mekkora állat vagyok. Most viszont nem bírnám ki a római dupla építkezése nélkül.
Mikor a búzafarm 50 óra alatt megy egy szintet akkor azért jól jön hogy lehet bent is húzni a dolgokat. ;)
-
Temerti
tag
válasz
BloodRay #821 üzenetére
Értem mire gondolsz, igazából magamból indultam ki mert nekem néha zavaró a lassúság és én is római vagyok.
római: 16 mező/óra, 500 nyers kereskedőnként
gall: 24 mező/óra, 750 nyers
germán: 12 mező/óra, 1000 nyers
Bár ezt te is tudod szerintem, csak azért írtam hogy átlássuk melyik lehet az aranyközépút. -
Rejtekhelyből csak 1 van vagy lehet építeni? köszi
-
ba17lint
csendes tag
Nincs valaki fenn 8-as szerón?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Dark Souls sorozat
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest