- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
"Minden esetre továbbra sem értem, hogy mi kerülhet egy cipőben, vagy egy zakóban ötvenezer jenbe, és ki az az állat, aki ennyit ki is fizet érte." - Ugyan, ilyet bőven találnál itthon is. Drágábbat is. Egy egyszerű sújtásos öltöny is pl. több százezer pénz, az olasz élmárkák szintén képesek annyiba kerülni. Egy igazi jobb bőrcsizma is inkább a százhoz van közel. Ezek általában kézműves termékek, nagy precizitással készítik igazi mesterek őket, és híres, elismert divattervezők álmodják meg, nem csoda, ha ennyibe kerülnek. Édesanyám pl. egyszerű ékszereket készít, és elég gyér óradíjat alapul véve is több tízezer forintra jön ki egy-egy darab.
Ami azokat a fölösleges tiszteletköröket illeti, igen, vélhetően nem akartak semmiképp sem megbántani. Ahogyan te nem ismered ki magad rajtuk, úgy ők is tartanak attól, hogy vajon hogyan reagálnál a különböző atrocitásokra, vagy annak vélt helyzetekre. (A negyvenezres inox fazekamat én is meggondolnám, kinek hogyan adom kölcsön, de azért nem mondanám a szemébe, hogy öcsém, kend a hajadra...
) Egymás közt azért jobban tudják - bár egymással is végtelenül udvariasak képesek lenni -, de a kulturális különbség és a közös nyelv hiányosságai is rátesznek sok lapáttal a helyzetre.
"Zavarja, hogy különbözik a tesójától, és egy kicsit a szüleitől is, szerinte, és mások szerint is, az ő arca nem tipikus japán, mintha lenne benne egy kis külföldi. Egyből kérdeztem, hogy ez miért is akkora probléma, nálunk is csak én vagyok szőke, és durván fehér bőrű, aki azonnal leég a napon, a szüleim nem. Erre mondta, hogy tisztában van vele, hogy én ezt nem tudom felfogni, mert Magyarország nem egy sziget, de Japán az, és itt fontos a tiszta vérvonal. Mivel az ő arcvonásaiban van egy kis külföldi, bár nem tudja miért, hiszen az ő családja „tiszta”, számára ez pár helyen hátrányt jelent." - Igen, ez egy érdekes helyzet, és nem is egészen azonos az itteni rasszista megnyilvánulásokkal. A tiszta vérvonal a japánooknál egészen sokáig olyan fontos volt a közembereknél is, akár Európában az uralkodói családoknál. Jelenleg a fiatalok már kissé másként gondolkodnak, főként az europid ideálok, az anime rajzstílusa, valamint az animékben gyakran megjelenő vegyes házasságok és szerelmek pozitív ábrázolása miatt. Az idősebb tisztviselők mentaluitásán azonban ez már nem változtat - minden bizonnyal néhány évtized múlva nagyot fog változni az általános hozzáállásuk.
Egyébként a fotón látszik az a bizonyos hölgyemény? Nem nyugtattad meg azért, hogy ne aggódjon, abszolút japánnak néz ki?
Ui.: Múltkor csináltam a kiscsaládomnak (4 fő eszik ilyeneket itt, ebből az egyik csak 12 éves és lány) szárazbabból bablevest, ami végül babfőzelék lett, mert annyira teleraktam galuskával, hogy megállt benne a fakanál, de elég rendesen. Nos... mikor mindenki egyszer evett belőle, akkor úgy a háromnegyede fogyott el. 11 litert készítettem. Ha nálad hüledeztek a japók, nálam szerintem szívrohamot kapnának, mert én nem 3 kiló krumplit kértem volna...
A kenyerem is 5 kilós, és egy napra alig elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite