Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Aktív témák
-
HThomas
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
No igen... nekem az volt az első érzésem, hogy ez a 15.4-es méret már túl nagy ahhoz, hogy ilyen brutál masszívra csinálják... Egyébként az előző listából kifelejtettem, hogy a csuklótámasznál is kicsit be tudom nyomni a műanyagot.
Mondjuk az egyik ismerősömnek az első megjegyzése az volt, hogy "milyen könnyű", amikor megfogta az ő régebbi FuSi notebookja után
(igaz ebben a súlyban a töltő is benne volt)
------
Ha most vennék újra, akkor nem szívesen vennék 15.4-es laptopot... feleslegesen nagynak érzem, és zavar kicsit a billentyű meg a monitor körüli vastag üres rész. Viszont egy nagyon nagy előnye van, 15.4, 1680×1050-en nagyon kényelmesen lehet dolgozni. Persze ha tehetem külső monitor az alap, de ha az nincs akkor is tökéletesen használható, bármiről legyen is szó. Igazából az álmom egy 14-es SXGA+-os gép lett volna (én máig nem tudtam megérteni a laptopokon a wide létjogosultságát), csak azok már kimentek amikor én vettem gépet, és ez az R61-es volt elérhető áron a legkevesebb kompromisszummal. -
HThomas
őstag
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Nekem még IBM logós R61-em van, de van pár dolog amivel nem vagyok rajta teljesen megelégedve. 15.4-es, és pl a kijelző perem nem teljesen egyenes, lecsukva a jobb szélénél kicsit felhajlik (miliméterekről van szó, de akkor is). Vagy másik, a jobb szélén, ahol vékonyabb a káva, ott a belső rész nincs rendesen rögzítve és picit mozog. No meg sikerült már a trackpoint pöcöknek nyomot hagynia a kijelzőn.
Tudom apróságok, de azért csökkentik a minőségérzetet. Megjegyzem nekem nem volt szerencsém korábbi TP-khez, így nem nagyon tudok viszonyítani.
Egyébként egy haver T60-asának meg a fedél részén kopik néhol...
-
HThomas
őstag
A HDD reszelés visszafogásához azért nem kell olyan sokat berhelni... auto-defrag, indexelés visszafogása, superfetch kikapcsolása és kb meg is van oldva. Mindenki eldöntheti mire van szüksége (pl asztali gépen tuti nem kapcsolnám ki ezeket, de laptopon valóban idegesítőek tudnak néha lenni). Sokszor nem is a Vista miatt van lassulás, pl az én R61-emre gyárilag volt feltelepítve Diskkeeper, ami úgy van beállítva alapból, hogy folyamatosan töredezettség mentesítsen a háttérben.
Engem ami zavar az a Thinkvantage programok lassúsága: lenyomok pl egy Fn-F5-öt és eltelik vagy 2-3 sec mire megjelenik az ablak.
-
HThomas
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem R61-en még a régi IBM logo van (persze a kijelző alatt lenovo R61 felirat).
-
HThomas
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Helló, szerintem írj egy levelet a magyar lenovonak (info@lenovo.hu). Nekem is ultrabay-es kérdésem volt, és a honlap nem sokat ért, viszont e-mailben másnap válaszoltak.
Szerk: Mondjuk az még nem derült ki, hogy jót-e, - legkorábban jöv hét után fog :-), de feltételezem csak értenek hozzá...
-
HThomas
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
Nos, közben hivatalos forrásból is megtudtam, hogy ez való R61-be: ThinkPad Serial ATA Hard Drive Bay .
Érdekes, a honlapon nincs feltüntetve... No mindegy, hátha másnak is hasznos az infó. -
HThomas
őstag
R61 Ultrabay-ébe be lehet valahogy üzemelni egy SATA-s HDD-t?
Nem találtam vele kompatibilis Ultrabay Enhanced HDD adaptert, erre (ThinkPad Serial ATA Hard Drive Bay Adapter II) nem írják, hogy jó lenne bele...Thinkwikin azt olvastam, hogy az Ultrabay Enhanced-be belemennek a Slim-es eszközök. Ez igaz?
Szerk: Találtam ilyet erről van valakinek tapasztalata? Nem tűnik hivatalos tartozéknak...
-
HThomas
őstag
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Volt az az X300 vs Macbook Air reklám, ott az X300-at egy kézzel nyitották ki. De aztán a topicba valaki beírta talán, hogy az is kamu, mivel visszafelé játszották le a videót, amin a fedelet valóban 1 kézzel, de lecsukták

-
HThomas
őstag
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Akkor nem nagyon fog tetszeni egy thinkpad zsanér sem, mert mind attól zseniális, hogy egy kézzel lehet nyitni a kijelzőt
A 15.4-es R61-et fel nem nyitom egy kézzel

-
HThomas
őstag
válasz
riszter
üzenetére
De ez a beállítás csak a sleep-ből való visszatérésre vonatkozik, elvileg semmi köze nincs ahhoz, hogy a Vista x idő után lockol...
Én pl power managerből kikapcsoltam az összes ilyen automatikus cuccot (monitor kikapcs pl), viszont régebben nekem is csinált ilyet, asszem egy üres (full fekete) képernyővédő volt beállítva úgy, hogy folytatásnál kérjen jelszót.
Aztán kiszedtem minden ilyesmit, ha otthagyom a gépet valahol akkor Fn-F2 reflex

-
HThomas
őstag
válasz
HThomas
üzenetére
Erre valaki?
Egyébként Vista mellett megéri a lenovo-s power managert használni? Úgy vettem észre a Vista energiagazdálkodási beállításai kicsit részletesebbek, és a lenovos progi hatására nem élnek. Pl Vistán elvileg beállítható %-ra a min max procihasználat, a lenovos programban meg csak 2-3 fix lehetőséget találtam, és egy adaptívat, ami viszont nem túl spórolós - főleg ha töltőn van a gép, ilyenkor szinte folyton fullon megy a venti is, amit nem szeretek.
Kicsit más: ha adaptívon elindítok egy hd videót akkor beakad néha, ha felteszem max performance-ra akkor nem. Lejátszás közben visszaveszi a teljesítményt, teljesen érthetetlen módon, aztán kis szaggatás után meg visszateszi fullra. Gáz.
-
HThomas
őstag
Méretezd át a rendszerpartíciót és a felszabadult helyre csinálj egyet az adatoknak. Ha Vista van a gépen akkor használhatod a beépített particionálót az tuti gond nélkül megcsinálja. Esetleg elsőre nem tud elég helyet felszabadítani, ilyenkor előfordul, hogy másodszorra már jó (én az asztali gépemen jártam így, nem igazán értem miért van, pedig volt elég szabad hely az átméretezésnek).
-
HThomas
őstag
Igazából az jutott eszembe, hogy szükségem van-e nekem arra a recovery partícióra.
Ha bedöglik a lemez akkor úgysem ér semmit, marad a cd-ről visszaállítás egy új hdd-re... Ha a windows adja meg magát, akkor hasznos lehet, viszont ekkor is jó a cd, ha meg sürgősen kellenek az adatok akkor ott a linux pendriveon. Esetleg ha az nincs nálam és mondjuk elutazom ÉS behal a win akkor lehetne hasznos, de ennyi erővel lottózhatnék is. Mondjuk egyelőre tuti marad, mert nincs szükségem arra a 6-7 giga plusz helyre.A 3 DVD-s változatot én is eljátszottam egyébként, sőt kétszer is, mert az egyik updatenél kiírta, hogy nem kompatibilis mostantól a régi verzióval és ajánlják az új backup készítését

Egyébként ha valaki feltesz egy másik rendszert, vagy nem kap hozzá előre telepített programokat, és felteszi csak a Thinkvantage System Update-et akkor az szépen telepíti az összes szükséges programot és nem kell kézzel vadászgatni?
Hohó, most jött ki power manager update, remélem javítják azt a bugot, hogy néha behal / eltűnik a tálcás aksiállapot jelző...
-
HThomas
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy néha, főleg hibernálás vagy sleep után lehal az ultranav driver (egér tulajdonságoknál szürke) és ilyenkor a trackpoint és a touchpad nem működik. Illetve néha működik, csak a spec funkciók nélkül (pl tp scroll), máskor teljesen behal. Ilyenkor lehet valamit tenni? (gép újraindítás megoldja a problémát de az ugye nem túl kellemes). A gép egy R61-es, Vista Business 32bit, SP1-el. Fenn van még a Logitech SetPoint is.
Aktív témák
- Arc Raiders
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- MSI notebookok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB ZALMAN Z1 Plus A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(igaz ebben a súlyban a töltő is benne volt)