- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
micro
addikt
Nekem a benzinkútnál duplán vonták le a pénzt a számlámról a terminál hibájából, most meg futhatok a pénzem után...
Nem értem, ha nem írom alá a bizonylatot, akkor csak egyszer, akkor hogy vonhatják le mégis kétszer az összeget? -
Kokkantas
senior tag
Ma délután bementem a bankba és visszautaltam a pénzt a Kft-nek.
De volt 1 kics furcsaság is. A Kft a saját bankszámlaszámát rosszul adta meg.
Elgondolkodtam azon, hogy milyen Kft lehet az ilyen. Milyen emberek dolgozhatnak ott, ha a saját számlaszámát se normálisan adja meg. -
ActionMan
tag
Az az érzésem, hogy erre a tonyo2 arcra érdemes lesz a jövőben is odafigyelni.....csak kár hogy nem.
''mert tuti hogy egyezni kell a számlatulajdonos nevével is, amit egyenként néznek át az emberek, nem a számítógép ellenőrzi. [...]
Ha nem ellenőriznék az átutalásokat akkor összeomlana a pénzügyi rendszer''
Ez utóbbi volt a kedvenc részem.
Melyik is az az ''igen nagy pénzügyi szolgáltató cég'' amelyiknél dolgozol?
Csakhogy elkerüljem.
Térjünk a lényegre!
Tegnap utasítottam a bankom, hogy utaljon át egy összeget egy magánszemély számlájára. Az összeg mára megérkezett.
A kedvezményezett neve rovatba a topicban is elhangzott Matuska Szilvesztert () írtam.
Mondanom sem kell, hogy a számla tulajdonosa, a kedvezményezett akinek utaltam, nemhogy nem Matuska Szilveszter, hanem ráadásul nő, tehát az eltérés igencsak szembetűnő.
Ennyit arról, hogy a névnek pontosan egyeznie kell stb. stb. stb.
(Vagy most jön az a rész, hogy szar banktól utaltam)
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz
Kalandor #137 üzenetére
Igen, köszönöm.
Egyébiránt azért vannak még lehetőségek (pl. az inkasszó a vállalkozói számlán, vagy a különböző szolgáltatók (ELMÜ stb.) számláinak kiegyenlítése a lakossági folyószámlákról stb., de ehhez is kell ugye előzeteses szerződés, megbízás), de direkt nem akartam belekeverni... -
jeges
senior tag
no igen...lehet nagyon szofisztikált mintaillesztési eljárásokkal dolgozni, csak b@romira figyelni köll, h az ügyféltörzs ne legyen (nagyon) elcseszve.
(az említett projektről is hallottam, h igen erősen megszenvedtek a mintaillesztésekkel, meg a bevezetés előtti gyakorlat hibáival)
kalandor: de a számla egyenlege zárolható még jóval a bírósági végzés előtt (tudomásom szerint)
[Szerkesztve] -
iguana
őstag
egyszer rossz számlára utaltam a pénzt, az én hibámból. viszonylag egyszerűen korrigálva lett. ez kellemes meglepetés volt, mert én már keresztet vetettem rá.
A másik eset is megesett már velem. Amikor utalták a fizum kb. +50%-al több landolt a számlámom. Jól indult a napomMég aznap egy kedves ügyintéző felhívott telefonon, szíves elnézést kért, majd megkért, hogy fáradjak be a fiókba.
Bementem,egyeztettünk,aláírtam,leemelték, és kaptam egy cukorkát. (komolyan)
Megjegyeztem, hogy ez aztán drága cukorka volt. Az ügyintéző vette a poént, és még adott egy marékkal -
Jarod1
veterán
Pár hónapja, SMS érkezett hogy 2500 Ft feltöltés érkezett a telefonszámlámra,
nem tudtam ki volt megkérdeztem minden ismerőst
kb 3 napra rá hívott az ürge hogy az automatán elüttötte a telószámot feltöltéskor,
1 nap múlva feltöltöttem az általa megadott telószámot -
Egon
nagyúr
Mindig tanul az ember...
Az OTP-nél csak igen szélsőséges esetekben használhatnak ilyesmit, mivel központilag, ömlesztve kezelik az átutalásokat, a KZSO-n, természetesen gépi feldolgozással. Igen ritka a kézi jóváírás.
Az utóbbi pár évben csak elvétve, 1-2 esetben érkezett vissza hozzánk pénz (pedig azért a havi többtízezer utalásból biztos hogy van párszáz, ahol kisebb-nagyobb eltérések vannak a számlatulajdonos valódi és megadott neve között), minden esetben kicsike takszövöktől, ahol minden másnap van csak pár utalás, és nagyon unatkozik az ügyintéző (no meg a főnöke is, hogy előír ilyeneket...).
A köv. hozzászólásodban linkelt oldalon korrekten ott vannak a követelmények - csakhogy tapasztalatom szerint az az elmélet, én meg a gyakorlatról beszélek... -
Szalma
őstag
(Pl. NAGYON nem passzol a cél szlaszám, név páros és nem is ismerős tucatutalótól jött, hanem eseti, vagy egy visszavont VISA/MC/stb. tranzakció visszautalása, stb. Meg még amit a bank kitalál. Ebben a témában a legszofisztikáltabb rendszer az MKB-ban szuperál...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Egyszer már ezt linkeltem valahová, ismét: Bővebben: link )
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Látod, ebből is látszik, hogy eddig csak olyan bankoknak dolgoztunk, ahol a 2 CDV-t az első 16-os blokkban követelték meg...
A ''fenntartással'' flag-et kérték, mint a szlavezető CDB alaptulajdonságát, a ''kétes'' célú pénzek címkézésére. Ekkor a számla egyenlegében megjelenik a pénz, de zárolt, amíg valaki nem tisztázza az eredetét. (Valami hasonlót az OTP is használ egyébként.))
Szeretettel:
Szalma -
jeges
senior tag
''A ''fenntartással'' tudtommal egy banki fogalom, amit névre (és nem bemutatóra) szóló takarékbetétkönyvekbe bélyegeztek anno'' - az a fenntartással teljesen mást jelent, bár magam sem értem egészen, h Szalma kartárs mire gondolt ebbe' a kontextusba'
egyébként szerintem sem ellenőrzik a névhelyességet (legalábbis a legtöbb esetben), már csak technikai okokból sem - eltekintve természetesen néhány ''kirívó'' esettől. az persze más eset, mikor nem bank, hanem vmely korlátozott pénzforgalmi számla vezetésére jogosult intézmény (pl. brókercég) ellenőrzi a számlákat, mivel itt max párszáz számláról van szó általába' (ez alól is van kivétel persze)
a magánszemély/vállalkozás elválasztást sem értem ez esetben teljesen, mivel nem is könnyűá néha megmondani, melyik melyik. gondoljunk csak egy egyéni vállalkozóra, aki egyébként magánszemély(ként kezelt), de az apeh meg a szállítói felé bizony utalgathat nem keveset. a belföldi/külföldi, avagy rezidens/nem rezidens ''mókáról'' már nem is beszélve.
hja, és a pénzmosás elleni szabályokat inkább hagyjuk, mer' nem hogy a hazai, de a külföldi szervezetek sem ismerik ''jó'' módszert, a jogszabály ölég homályosan fogalmaz, ezér' hol semmit nem küldenek tovább a jardnak, hol meg mindent, az orfk-n meg halmokba' állnak a bejelentések.
kijelölt felelősnek viszont muszáj lennie, aki átrágja az ügyintézői ''gyanús esetek''-et, és dönt a továbbítás felől. ez ügyben egyértelmű a jogszabály. -
Egon
nagyúr
Azért nem teljesen így van (korán van még). Elvileg az összes számlaszám 24 jegyű lenne (16 jegyű szlaszámoknál 8 db 0 karaktert kellene elvileg az utolsó 8 pozícióban szerepeltetni, ami értelemszerűen nem befolyásolja a CDV-t).
A 24 jegyű számlaszámban 2 db CDV van általában, de nem az első két nyolcas pozíció végén, hanem a 8. és a 24. karakteren!!!
Példa:
http://www.google.co.hu/search?q=sz%C3%A1mlasz%C3%A1m:+101&hl=hu&lr=&start=30&sa=N
Alulról a 3. számlaszám: 10103434-01355528-00000005. Ránézésre is látszik, hogy a 3. nyolcas szakasz nem lehet CDV-helyes (de a 2. és 3. szakasz EGYÜTT igen).
Kérni biztos hogy kérik a nevet, de a fogadó banknál _általában_ nem _ellenőrzik_ a névazonosságot. A ''fenntartással'' tudtommal egy banki fogalom, amit névre (és nem bemutatóra) szóló takarékbetétkönyvekbe bélyegeztek anno. -
Szalma
őstag
(Nos, ugyan nem kapcsolódik szorosan a témához, de szívesen nyújtok felvilágosítást, mert nem titok: kormányrendelet melléklet van róla. Gondolom sokakat érdekel.
Tehát CDV: az eredeti számsor számainak 9-7-3-1-es súlyozásával és a végeredmény utolsó jegyének a 10-re való kiegészitésével keletkező szám utolsó jegye. Pl.
11300012 =
(9x1)+(7x1)+(3x3)+(1x0)+(9x0)+(7x0)+(3x1)=28 -> 10-8=2 -> 2
00000000 =
(0x1)+(0x1)+(0x3)+(0x0)+(0x0)+(0x0)+(0x1)=0 -> 10-0=10 -> 0
Azaz a számlaszámok 8-as blokkjainak utolsó jegye az ellenőrző számocska. A GIRO az első 2 blokk CDV helyességét követeli meg, az utolsó teljesen a banké. Néhányan ott is CDV-znek.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: A jobb bankok, ha nem bankon belül mozog az ember, magánszámlás utalásoknál kérik a nevet. Ha erre nincs lehetőség, akkor ''fenntartással'' könyvelik a pénzt...
szerk.: Kilógott a lényeg...
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Uraim, kérem legyenek szívesek az OFFolást és veszekedést befejezni, vagy átfáradni a RING topicba : Bővebben: link
Köszönöm. -
Egon
nagyúr
Nekem nem úgy tűnik, csak egyetlen idézet: ''vagy szakmai alkalmatlanság jogcímén kérvényezd az elbocsátásodat''.
Szeintem sem vagyunk egy értelmi szinten. Sajna elkövettem egy hibát: lesüllyedtem a szintedre (ahol még a végén legyőzöl a rutinoddal - ha már az aláírások is szóba kerültek, ennyi idézet belefér).
Majdnem eltaláltad: 23 évesen kezdtem ennél a cégnél (ami a 2. munkahelyem volt), osztályvezető-helyettesként. Jah, főiskolai diplomám van. Egy jótanács a végére: ne magadból indulj ki.
Szerk.: apróbb elütések javítása.
[Szerkesztve] -
tonyo2
tag
Bár én nem becsméreltelek téged, de a helyzet nyilvánvaló dillemáján okulva, megállapíthatom hogy nem állunk egy értelmi szinten, úgyhogy nem haragszom rád. Biztos jó munkaerő vagy, a takarítótól eljutottál a címzetes CSOPORTOS ÁTUTALÁS ENTERLENYOMÓ NYÓCÁLTALÁNOS MANAGER szintig.
-
tonyo2
tag
Csak ismételni tudom magam: próbáld ki. Gondold el, naponta hány ember írja el azt a hosszú számot? ilyen kevesen, szinte senki? nevetséges? De ha nagyon kell, bár nem tehetem, de bescannelem neked a nem sikerült átutalások jegyzőkönyvét, pont azok miatt, mert nálunk soxor nem igazán derül ki, ki is a számlatulajdonos. Amúgy jó röhögést, röhögjetek egymás hülyeségein. Gratulálok annak a cégnek, amelyi ennyire lazán veszi az átutalásokat, nem akarok vele vitatkozni, lehet hogy így van, de amely bankokkal kapcsolatban álltunk eddig, oda kellett
Jó éjszakát! -
Egon
nagyúr
Felesleges. Az esetek zömében nem fog kelleni.
Ezek után engem sem érdekel, amit mondasz (kezdek immunis lenni a baromságaidra).
Asszony pajtás számlájára simán tudnék egyediben utaltatni bármelyik néven: ott dolgozik(ott), ezzel foglalkozik(ott), és épp most mondta, hogy menne. Együtt röhögünk a hülyeségeiden.
Mostantól ignore on. -
tonyo2
tag
-
tonyo2
tag
Á,Felejtsd már el ezt a csoportos utalást, kit érdekel????????????????
Nem bankban dolgozom, de viszont egy igen nagy pénzügyi szolgáltató cégnél, és mi egyedi kifizetéseket, átutalásokat eszközölünk, ÉS TUDOM HOGY KELL A NÉV.
De mivel nem igazán tudsz lépni, míg nem utalsz kamu névvel,akár nekem, akár másnak, addig nem érdekel mit mondasz. De ha tényleg biztos vagy benne hogy nem számít a név, ez 1000% biztos módszer: Adj fel a kedvesednek pénzt, a kedvezményezett pedig legyen Osama Bin Laden, vagy Al-Kaida. De lehet Lófaszjóska, keljfeljancsi, Töhötömböhötöm, dr. Kukoricza János, Toldi, Ernst Hamingway, Papa Boupa Dioup, árpádvagyok ernő, Mocsoládparty Jenő, vagy akármi. Nem fog teljesülni. -
tonyo2
tag
És mlg utoljára visszatérva a Nagy Dezső példához. Az új feleség köteles (asszem 15. de lehet hogy 8) napon belül új személyit csináltatni, és mint megváltozott adatot köteles bejelenteni a banknak is. (már saját érdekében is) Ha meg nem csináltat új személyit, és nem jelenti be a banknak, akkor a bank sem tudja hogy új neve van az ügyfelének, mivel ha nincs új személyije a munkahelyén is a régi néven fut, tehát csak a szomszéd jóska bácsi tudja csak hogy új neve van a hölgynek, és az átutalások simám futhatnak a régi néven. Ezeket meg azért is tudom mert érdekelt vagyok benne. Tehát ez az állításod sem állja meg a helyét.
-
Egon
nagyúr
Elnézés-kérés visszavonva.
1. Melyik bankról van szó? Ezek után felhívom holnap (feltéve ha a nagy arcoddal elárulod végre), jó eséllyel lesz ismerős bárhol, és megkérdem tőlük.
2. CSOPORTOS ÁTUTALÁS MEHET MAGÁNSZEMÉLYNEK IS!!!
3. HA már ekkora arcod van (közben csak egy bunkó, hozzánemértő kispöcs vagy), elárulnál egykét szakmai részletet? A számlaszám mely számjegyei a CDV? Hogyan képzik? Gondolom fingod sincs - erről sem.
Vedd be a gyógyszered, és feküdj le gyorsan, mert kapsz a mamitól, meg a végén elalszol, és lekésed a holnapi gyépés foglalkozást. -
finest
addikt
válasz
GombócArtúr #11 üzenetére
(Továbbszőve a flém gondolatsort) Azt kérded, hol tart az ország?! Gondolj arra, hol tartana, ha a polgárai nem ilyenek lennének! LOL
-
tonyo2
tag
'' Elképzelhető, hogy nem tudnék átutalni a számládra tonyo2 névre semennyit sem (bár kétlem - mondjuk jó lenne tudni a bank nevét, amiről szó van) - _egyedi átutalással_. Csoportossal bármikor, bármennyi''
És neked ki mondta hogy csoportos átutalással utalták a srácnak a pénzt? És egy szóval sem mondtam hogy csoportos átutalásnál kell-e pontos név, végig hangsúlyoztam hogy magánszemélynek!!!! Gratulálok neked ha 8 éve ezzel foglalkozol és ennyit nem tudsz. Ha meg nem tudsz nekem tonyo2 névre utalni akkor beismered hogy nekem van igazam, vagyis magánszemélyeknek való átutalás során kell a pontos név!!! Ha meg ezek után sem hiszed, akkor tényleg próbáld ki a gyakorlatban, csak ajánlani tudom, vagy kérdezd meg a főnöködtől(bár belőled kiindulva ő sem biztos hogy tudja), vagy szakmai alkalmatlanság jogcímén kérvényezd az elbocsátásodat.És lezárom a témát, leszarom mit gondolsz, én tudom mi a frankó, és kész.:
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Srác! Ha nem bírod felfogni, amit írok, akkor inkább ne válaszolj.
Kb. ötmillió tételt utaltam át az utóbbi 8 évben, a saját két kicsi kezemmel. Tudom mit beszélek. Elképzelhető, hogy nem tudnék átutalni a számládra tonyo2 névre semennyit sem (bár kétlem - mondjuk jó lenne tudni a bank nevét, amiről szó van) - _egyedi átutalással_. Csoportossal bármikor, bármennyit. Honnan veszed, hogy a topicindító számlájára egyedi utalással utaltak?!?
Mondok elgondolkodtató példát, hogy ráébredj, hülyeségeket hangoztatsz.
Nagy Dezső és felesége, Nagy Dezsőné, 5 év boldog házasság után elválnak. A 3 éves gyermekük az asszonynál marad, férj tartásdíj fizetésére kötelezve. A bírósági határozat ki is mondja, hogy Kiss Natália (azaz a volt Nagy Dezsőné) részére, a 117XXXXX-XXXXXXXX számú OTP számlára kell utalni a tartásdíjat (nettó fizu 20%-a általában). Igen ám, de Kiss Natália rögtön férjhez megy, és a számla már Kovács Józsefné néven lett megnyitva - persze a határozatban ez nem igazán szerepel (sokszor a régi férjezett neve van benne).
SZép is lenne, ha nem kapná meg a tartásdíjat. Az ilyen esetekben az a szép, amikor reklamál a delikvens, Kovács Józsefné néven - sokszor alig lehet megtalálni az utalást. -
tonyo2
tag
A diákhitel adószám alapján azonosítja be az embereket.
EGON!akkor menj be a bankba, és papíron adjál fel 1Ft-ot (adhatsz többet is) Tonyo2-nek. Ha megteszed elküldöm a számlaszámomat emailben. Ha sikerül szétkürtölöm itt a PH!-n. -
Egon
nagyúr
Ember, fejezd már be a baromságaidat!!!!!
Magánszemély számlájára érkező jóváírás az esetek zömében munkabér. A munkabért általában csoportos átutalással teljesítik: az összes dolgozó fizetését (elektronikus utat feltételezve) egy fáljban küldik el a banknak (vagy a GIRO-nak, mint nálunk. Ez esetben többféle címzett bank is lehetséges: a GIRO ''dobja szét'' az utalásokat a bankoknak). Sőt, régebben az is előfordult, hogy egyetlen tételben lett átutalva adott banknak az összes ember fizetése, és egy (adott rekordszerkezetű) utalási állományt kapott a bank, amit jóváírtak a delikvensek számláin.
Teljesen triviális, hogy a nagy tételszámok miatt csak gépi feldolgozás játszik - ott meg nem fognak neked arra ügyelni, hogy leprogramozzák az összes lehetséges eltérést (a space pont hogy kezelhető lenne, de azzal nem szokott gond lenni). Ebből következik, hogy nem fogják ellenőrizni a nevet.
Az általad említett ''error''-t max. egy erre felkészített kliens-progi (gondolom webes felületen próbálkoztál utalással a számládról) fogja kiírni. -
viharhozo
addikt
Csak a gyakorlati tapasztalatomat tudom mondani: vannak, akik egyertelmuen kerik, milyen nevre menjen az utalas, vannak, akik nem. Sose pattant meg vissza utalasom ilyen hibaval, igaz, nem is szoktam hulyesegeket irni. Mondjuk, kivancsi lennek, h pl. a Diakhitel torlesztoszamlaja milyen neveket fogad el, es miket nem.
-
tonyo2
tag
A névnek nem kell pontosan karakterre egyeznie, pontosan a karaktertáblák, space-ek, ékezetek miatt, csak egyértelműen kiderüljön hogy ki a címzett. Talán vannak nagy cégek, bankok stb. amikhez nagyon sok átutalás érkezik, ezeket talán nem ellenőrzik így, de a magánszemélyeket tuti. De ha nem hiszed próbáld ki: Ne írjál nevet egyáltalán: error; tök kamu nevet írjál magánszemélynek(másik bank számlájára): error
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest