- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, hogy kifejtetted!
És persze a kritikát is.
Nem volt elég alapos a kontextus bemutatása, de egy viszonylag egyszerű otthoni (SOHO) hálózat bemutatása lett volna a cél. Nem csak azért, mert a konkrét megvalósított környezetre is illett, hanem hogy másokra is passzoljon a leírás. Szóval Telekom HGW - UTP -> hap ac2 saját PPPoE kapcsolattal - UTP -> Telekom TV SmartBox, ez volt a kiindulópont, meg hogy ilyenkor "okosnak" okos, de TV-nek nem TV egy ilyen doboz.
Az IGMP Proxy persze üzen a Telekom HGW felé, az meg "ismert" multicast forgalom (MDB-ben szerepel). Valós probléma lehet, hogy a CPU-t ledosolja egy flood, csak azt nem látom, hogy a leírás hogyan nyitja ki a kaput erre, ami eddig zárva volt. Sem a belső hálón, sem a TV dobozról nem tilthatom le az unknown multicast floodot, mivel az lecsapja a Google Castot (SSDP, mDNS és más varázslat), ami ugye igény lenne, hogy menjen.
És itt kételkedem kicsit magamban, hogy mi az ami kiszúrja a szemem, te látod és én nem. Milyen switch funkció lehet az, ami segít két interfész találkozásában, de nem egy bridget alkot. Biztos vagyok benne, hogy van belső multicast forgalom, a mai modern eszközök mind használnak valamilyen szolgáltatásfelderítést. Azt nem látom, hogy az IGMP Proxyn felül mi tudna kimenni jelen esetben, és a leírás tette azt lehetővé.
Szívesen kiegészíteném a leírást is hardening résszel, mert tudtommal ez az egyetlen neten fellelhető (és magyar szolgáltatóra igazított) leírás, ami tényleg működik ebben a felállásban.
-
Ez mondjuk logikus, köszi.
Még mindig nem teljesen tiszta, bár lehet az időpont sem megfelelő számomra, de:
1. ha minden multicastot letiltok a box felől, castolni meg más "okosságot" is nehezebb csinálni felé. Ez persze a lokális multicast címek, amiket nem routeolunk sehová.
2. IGMP join group?
3. milyen olyan forgalmat generál az eszköz az én hálózatomon, amit a HGW-n is, de az tiltja, biztos ami tuti? -
Jó kérdés, nyilván 0. lépésben azért nem, mert egyesével szedtem össze. Aztán azért nem lehet nekem simán egy 10.0.0.0/8, mert vannak más routejaim a 10en belül, ezért is emeltem nagyobbra a distancet. Vagy egy 10.0.0.0/15-re gondoltál?
Milyen multicast üzenet tud kimenni így, ami máskor nem? Nincs rá static route se (bár láttam olyat, aki írt rá.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest