Rossz hasonlat. A só nem hogy nem nyomja el az ízeket, de egyenesen kihozza, ízfokozóként működik, és nem csak sós ételeknél, hanem édességeknél is, ezért tesznek az édességekbe is csipetnyi sót, amitől nem lesz sós íze, csak az ízek jönnek ki jobban. Én pl. néha kávéba is teszek sót, illetve vannak kávézók külföldön, ahol a habba is tesznek egy kis sót kérésre. Nyilván ez nem mindenkinek jön be, meg van olyan ember, akinek a só+kv kombótól megy a hasa, szóval vigyázni kell bele, meg természetesen nagyon kicsi csipet sóra gondolok kávénál, egy csipet törtrészére, a kávé nem lesz tőle sós izű, csak a meglévő ízeket hozza ki jobban. Teába viszont nem jó a só, fura lesz az íze. Nem is nagyon tudok olyan helyről, ahol sót tesznek a teába.
A sok citrom pedig sok cukrot kíván, és igenis limonádé lesz belőle. Majdnem olyan, mintha vizet cukrozna és édesítene az ember, annyira elfedik a tea ízét. A másik dolog, ami miatt sok kezdő teázó ragaszkodik ehhez a só+cukor kombóhoz, hogy rossz minőségű teákhoz vannak szokva, és/vagy olyan teához, amit rosszul készítenek el (túl sokáig áztatják vagy túl magas hőfokon, amitől szétkeseredik, szétsavasodik a tea), és csak limonádésítva tudják meginni. Egy jól elkészített finom teába nem kell citrom, édesítő sem nagyon, mert alapból finom az íze.