- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsófi 5
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Racecam
nagyúr
-
Zsófi 5
csendes tag
Szisztok!
Légyszi valaki írja le, hogy mi az a TCO, mert sehol nem találom!
Köszi -
salazol
őstag
-
salazol
őstag
-
rog
addikt
-
Jester
aktív tag
Pontosan nem emlékszem az egyes szabványok követelményeire, (de erre van a google), azonban nem hiszem, hogy rossz lenne benne valami. Lehet, egyszerűen korábbi termék, amikor még nem volt TC§ 97 és 99, tehát az volt a legfrissebb. Egyébként pedig írták mások is, lehet energiatakarékosság, látószög, és egyéb szempontok miatt nem ragasztották rá a címkét. A zsabvány követelményei egyébként minimum követelmények, fölül lehet teljesítenie egy gyártónak. Ne izgulj miatta, nem ez lesz a gyenge pontja.
-
buddha
tag
Valószínűleg nem fogja tudni a TCO 99-et. A gyártók szeretik feltüntetni a legújabb szabványt rajta, amit támogatnak. Nem vészes egyébként, nekem is csak TCO 95 minősítésű monitorom van otthon, de abban a szintben már a legszükségesebbek benne voltak. (pl. 85 Hz-es képfrissítési frekvencia 800x600 és 1024x768 esetén.)
Csak akkor azt nem tudom, hogy mi lehet vele a gond, mert 1024*768-at asszem 120Hz-n bírja. Melyik lehet az a tulajdonsága, ami rossz? Mindegy...
-
Jester
aktív tag
Valószínűleg nem fogja tudni a TCO 99-et. A gyártók szeretik feltüntetni a legújabb szabványt rajta, amit támogatnak. Nem vészes egyébként, nekem is csak TCO 95 minősítésű monitorom van otthon, de abban a szintben már a legszükségesebbek benne voltak. (pl. 85 Hz-es képfrissítési frekvencia 800x600 és 1024x768 esetén.)
-
buddha
tag
A TCO szabványok a CRT monitorok felbontásonkénti minimum frissítési frekvenciákat szabályozza, előírja, hogy pl. 800x600 felbontás mellett min. 85 Hz kell legyen a monitor által tudott frissítés. Ezek mellett maximális sugárzási korlátot is előírnak kb 20-25 cm távolságra, de annak az adatait nem tudom. A különböző TCO szabványok az évek során szigorodtak, ezért ebben az esetben az újabb jobb. A TCO 95 egy picit csalóka, ott ugyanis a képcső tükröződési jellemzői is bekerültek a szabványba. (Maximális visszatükröződő fényintenzitás, és látószög.) Azonban a TCO 97 és 99 szabványok tartalmazzák ezeket.
Akkor ez a monitor:
iiyama HM704UTC 17''
nem tudja teljesíteni a TCO pl.: 99-et??? Mert csak 95-je van. Vagy ilyenek miatt ne aggódjak? -
lesaux
veterán
-
PWR
aktív tag
-
PWR
aktív tag
Bocsássatok meg, félig off lesz, de nem tudjátok, mitől van az, hogy a gép kikapcsolásakor a monitor nem vált vissza standby-ba? Ugyanúgy zölden világít a ledje, és kicsit zúg is.
Nemrég kapott új videokártyát, meg aztán cserélgettem is a monitort egyik gépről a másikra működés közben, és most nem tudom, mi okozza.nem daewoo az a monitor? mielött szetment a tapja azelött csinalt nekem ilyeneket...
-
lesaux
veterán
Bocsássatok meg, félig off lesz, de nem tudjátok, mitől van az, hogy a gép kikapcsolásakor a monitor nem vált vissza standby-ba? Ugyanúgy zölden világít a ledje, és kicsit zúg is.
Nemrég kapott új videokártyát, meg aztán cserélgettem is a monitort egyik gépről a másikra működés közben, és most nem tudom, mi okozza. -
rog
addikt
A TCO szabványok a CRT monitorok felbontásonkénti minimum frissítési frekvenciákat szabályozza, előírja, hogy pl. 800x600 felbontás mellett min. 85 Hz kell legyen a monitor által tudott frissítés. Ezek mellett maximális sugárzási korlátot is előírnak kb 20-25 cm távolságra, de annak az adatait nem tudom. A különböző TCO szabványok az évek során szigorodtak, ezért ebben az esetben az újabb jobb. A TCO 95 egy picit csalóka, ott ugyanis a képcső tükröződési jellemzői is bekerültek a szabványba. (Maximális visszatükröződő fényintenzitás, és látószög.) Azonban a TCO 97 és 99 szabványok tartalmazzák ezeket.
meg azt is, hogy hany wattot vegyehet fel a monitor a kulonbozo uzemmodokban, es hogy mennyi ido utan legyen standby, meg milyen szinu a monitor kavaja.
es meg egy csomo mindent. -
Jester
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, nem akarom az amúgy is terhelt forumot tovább terhelni, de nem találtam magyar oldalt, ami foglalkozna a TCO-val. Mit jelent egy monitornál, hogy TCO 95, vagy TCO 99? Melyik a jobb. Mit árul el, hogy egy iiyama HM704UTC 17'' monitor ''csak'' TCO 95? Miért az? Stb.
Kösz a válaszokat!A TCO szabványok a CRT monitorok felbontásonkénti minimum frissítési frekvenciákat szabályozza, előírja, hogy pl. 800x600 felbontás mellett min. 85 Hz kell legyen a monitor által tudott frissítés. Ezek mellett maximális sugárzási korlátot is előírnak kb 20-25 cm távolságra, de annak az adatait nem tudom. A különböző TCO szabványok az évek során szigorodtak, ezért ebben az esetben az újabb jobb. A TCO 95 egy picit csalóka, ott ugyanis a képcső tükröződési jellemzői is bekerültek a szabványba. (Maximális visszatükröződő fényintenzitás, és látószög.) Azonban a TCO 97 és 99 szabványok tartalmazzák ezeket.
-
buddha
tag
Sziasztok!
Bocs, nem akarom az amúgy is terhelt forumot tovább terhelni, de nem találtam magyar oldalt, ami foglalkozna a TCO-val. Mit jelent egy monitornál, hogy TCO 95, vagy TCO 99? Melyik a jobb. Mit árul el, hogy egy iiyama HM704UTC 17'' monitor ''csak'' TCO 95? Miért az? Stb.
Kösz a válaszokat!Senki???

-
buddha
tag
Sziasztok!
Kösz a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27BA560 27 Full HD IPS monitor Új, dobozos
- Fujitsu 27" B27-9 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor - több db - gari számla - állítható magasság
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Samsung Odyssey G7 S28AG700NU IPS Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest