- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoplitész
junior tag
Nemrégiben vettem egy Nicon Aculon 8x40 binokulárt, és nem csalódtam benne, nagyon jó 33 (vagy 34) ezer Ft-ért.
Tényleg, semmi különösebb baja, jó a kép- és az összeszerelés minősége is. Az anyagok, a hozzáadott pánt, a táska... Strapabírónak tűnik. Az egész család örömmel használja, szép madarakat figyelünk meg vele "közelről", mint még soha, de általános távcsőnek is szuper.
Ha esetleg elveszne vagy összetörne, nem egy százezres csodával történik, hanem csak ezzel, amit ki lehet bírni.
Sok véleményt meg tesztet olvastam, láttam tapasztalt emberektől, végül az Aculon lett a befutó.
Éjszakai vadászathoz, csillagász megfigyelésekhez, tengerészoptikai mérésekhez nem való, de kirándulni, hobbiból állatokat vagy csak a tájat figyelni, a növényzetet, a panorámát végigpásztázni kiváló.(Valamelyik boltban - román-magyar háttérrel - jól megszívattak, egy hónapig ültek a pénzemen mire közölték, hogy náluk nincs ilyen termék, meg még éppen fél hónap volt, míg visszautaltak. Egy másik boltból viszont egy hét alatt megjött az áru utánvéttel.)
A távcső képe remek, szürkületben is használható. Oké, hogy a laborteszteken nem tökéletes, mert a milliós Zeiss-hez képest van valamennyi színaberráció, vonaltorzulás meg sötétedés a széleken, de a valóságban ez egyáltalán nem zavaró sőt, alig tapasztalható, csak ha direkt ezeket keressük.
Viszont van egy olyan érdekes jelenség, amit nem tudok mire vélni. Gyanítom ez az olcsóbb fókuszmegoldás velejárója és a bal-jobb fókuszok egyszerű szinkronizálásából adódhat.
A kép(b)en lévő térben elhelyezkedő tárgyak mintha kétdimenziósak lennének. Mint a 3D-s filmek mélységének különböző síkjai, mint a kétdimenziós színházi kulisszák.
Ha egy közeli fára esik a fókusz, az előtte és a mögötte lévő területek már elkenődöttek, homályosak hiszen azok kiesnek a mélységélesség tartományából, de a fa egésze éles, mégis ez úgy hat, mintha a Süsü a sárkány kivágott papírkelléke lenne, ami a 3D-s fát imitálja.
Nem nagyon zavaró ez, a család többi tagjának fel sem tűnik, nekem meg vicces. Mert bár így látom, de a kép részletes, jó fényű. Távolabbra nézve pedig ez a jelenség megszűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest