Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz Dare2Live #387 üzenetére

Ez nem csillagászati távcső (persze lehet vele csillagokat is nézni, de nem igazán az), ezt a kialakítást inkább vadmegfigyeléshez és főleg madarakhoz szokták ajánlani, de meg lehet próbálni csillagászatra is, mert a kialakítás lényege hogy kényelmesen lehessen nézni felfelé.
    60mm-es frontlencsével és 20-60x-os nagyítással ez 1 és 3mm közötti kilépő pupillát eredményez. Ez 20x-os nagyítás esetén még használható, fölötte szerintem problémás.
    Szerintem bár ugyan nem lehet egy prémium minőség, de annál többet ér mint amennyiért árulják (azért a Bresser nem gagyi gyártó). Nem tudom, hogy milyen minőség, de ennyiért szerintem jobbat nem kapsz, rákeresve olyan 25-30 körül szokott lenni az ára. Szóval, ha ennyi van rá és ez kell akkor jó vételnek tűnik. Ha ez egy 30e Ft-os távcső kategória, akkor annyiért már vannak használhatók. Ha ez egy 30e-s távcső tudását hozza ennyiért, akkor jó vétel.

Még annyi, méretben ne egy hagyományos csillagászati távcsőre gondolj, ez annál sokkal kisebb. Úgy saccold be méretre, hogy 6 centi a frontlencse, ahhoz képest mekkora lehet a többi (hogy nehogy csalódás legyen).

Új hozzászólás Aktív témák