Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz LK #3988 üzenetére

Szerintem elsősorban azt hallgasd/olvasd, ami TÉNYLEG érdekel. Mivel engem a hírek tök hidegen hagynak még magyarul is, ezeket az oldalakat nem kerestem fel sose. Érdekelt viszont a kulisszák mögötti filmforgatásos videók dokumentuma, ezért a Behind The Scenes videókat kerestem és hallgattam sokszor. Meg körülbelül mindent, ami a hobbimhoz kapcsolódik. Zenész vagyok, rengeteg zenei, hangszeres technikai tutorialt néztem, ezeken kívül videós, ezekből is a szakmai tutorialokat, hogyan oldjunk meg bizonyos dolgokat Photoshopban, Premiere-ben, After Effects-ben stb. Könyvekből meg azokat kezdtem, amit magyarul már ismertem, így nem kell szótárazni, elég jól nyomon tudod követni a cselekményt. Az első angol nyelvű regény a Pinokkió volt, természetsen az eredeti olaszról fordították angolra, és meglepően szöveghű volt az angol fordítás a magyarhoz képest. Aztán jobbára scifiket, kalandregényeket, fantasy-t. Tökmindegy, hogy mit, csak szórakoztasson. Olvasás közben nem törődtem afféle apróságokkal, mint szótárazgatás. Van egy könyvolvasó app, Alreader a neve, beépített egynyelvű szótár és Wiki integráció van benne, tudsz jegyzetelni az érdekes szerkezeteket, szófordulatokat, szóval nagyon hasznos.

Sorozatoknak könnyű sitcomokkal, Jóbarátokkal kezdtem, később már a Breaking Bad-et is végigdaráltam, aztán a The Big Bang Theory-t

A szépirodalmi vonal nem éppen könnyű, Asimovhoz kifejezetten fel kellett kötni az alsót, viszont az első két regény után megszoktam a stílusát, és a többi könyv ment könnyedén. Aztán kezdtem Allistair MacLain könyveit olvasni "The Way of Dusty Death" és a "Where The Eagles Dare", na, ezek nagyon nehezek voltak. De az I-e a pontot Wells Láthatatlan embere tette fel, attól majdnem befalcoltam. 120 éves regény, és vidéki (rural) szlengben beszélnek benne. De végigrágtam rajta magam. Gyerekkorom kedvenc könyve volt a Végtelen Történet, amit angolra is lefordítottak, azt is szerettem. Stephen Kingtől a Langoliers, Michael Chrihtontól az Andromeda Strain és a Jurassic Park is nagyon tetszett. Még Patrick Robinson Nimitz Class-könyvébe is beleolvastam, de roppant terjedelmessége miatt sosem fejeztem be.

Mondjuk legyen 2/3 szórakozás, 1/3 tanulás, gyakorlás. De ha valamit csak kötelességnek, muszájnak gondolsz, arra kár az időd pocsékolni.

Új hozzászólás Aktív témák