- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazon Kindle JailBreak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
viharhozo
addikt
A tanuláshoz való jog alkotmányos alapjog.
''70/F. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja az állampolgárok számára a művelődéshez való jogot.
(2) A Magyar Köztársaság ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező általános iskolával, képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép- és felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg.''
Ha van alanyi jogu tandijhitel, nem serul senki joga. -
mityku
aktív tag
Abszolút egyetértek veled! Én tavaly végeztem, közlekedésmérnök szakon és bevallom, nagyon örülök, hogy nem volt fizetős a felsőoktatás. Ha teszem azt fizetős lett volna, nem lett volna meg az esélyem anyagi okok miatt. Szóval tényleg alkotmányos jog, hogy mindenkinek lehetősége legyen tanulni (akár felsőoktatási képzésben részt venni), mert egy szegényebb rétegből jövő emberkének, ha adok megfelelő lehetőséget+támogatást, könnyen lehet, hogy a jövőben komoly sikereket ér el az adott szakmában. Tehát tényleg ne az legyen, hogy a ''paraszt'' gyereke csak kapálni tudjon + termelni, hogy eltartsa a diplomás értelmiséget.
Munkanélküliség: nem kell siránkozni! Én a magam példáján láttam, hogy mennyit kell pályakezdőként teperni egy állásért, de meg is van az eredménye! Rohadt sok pályázatot beadtam, állásinterjúk (tavaly februárban végeztem), de 2 hete melózok egy cégnél (szakmámban) és megérte várni. Persze közben nem otthon voltam, hanem csináltam tanfolyamokat (Mnkaügyi Hivatal révén), ami 1 forintomba se került!!! (vámterület és nyelvtanfolyam). Szóval lehetőség adott és legyen is elérhető a továbbiakban is!
[Szerkesztve]
Sőt! Hogy még jobban kihasználjam a lehetőséget, az év elején jelentkeztem egy 2 éves képzésre (gépipari mérnökasszisztens), ami államilag finanszírozott. Azért jelentkeztem, hogy ha esetleg nem tudok addíg elhelyezkedni, akkor megcsinálom és lesz +1 papírom (végzettségem).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- Uplay
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max Gold Arany stílus, Pro kamera, 5G 256 GB,100%
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest