Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tristis

őstag

válasz apholyon #308 üzenetére

Mostanában én is egyre több játékot ruházok be magunknak.

- Carcassonne: mobil appként könnyedén hozzáférhető, ha tetszik vegyétek meg. Sokan két személlyel tartják a legjobbnak, igazi klasszikus, de drága. kb. 7000 Ft

- Blokus Duo: egyfajta tetris, én nagyon szeretem, jó kis kiszorítós játék. 2400 Ft ebay.

- Patchwork: ezt nagyon sokra tartják és sokan szeretik, nekem kicsit egyforma mindig. 5000 Ft
    - Kingdomino: ez egy újfajta domino játék, szerintem jobb, mint a Patchwork és ugyanaz a jelleg. 4.500 Ft Reflex

- Hive: Egyfajta sakkhoz hasonlító kétszemélyes logikai játék, aminek bárhol neki lehet állni, strandon, kávézóban bárhol a helyigénye miatt. Mi ezt fakockákból (wooden hexagon e-bay) megcsináltuk magunknak, 1000 Ft.

- Jaipur: nagyon aranyos, pörgős kétszemélyes kereskedős kártyajáték zsetonokkal: Aliexpress 2000 Ft.

- 7 Wonders: Duel én ezt nem próbáltam, de sokra tartják. Maga a 7 Csoda kötelező játék minden otthonba. 6500 Ft

- The Castles of Burgundy: nagyon érdekes, kicsit csúnyácska, de nagyon élvezetes társas, kiváló két fővel, stratégia, de itt a jó és a mégjobb döntések között kell választani: 9.000 Ft Gameklub (Ne ilyedj meg, teljesen nyelvfüggetlen a játék.) Online kipróbálható

- Great Western Trail: két személlyel kiváló, 1,5 órás társasjáték, egyfajta catan 2.0, 10.000 Ft körül hozzáférhető volt nem rég mall.hu-n.

- Robinson Crusoe (2016): kedvenc kooperatív játékom, bár nagyon nehéz, de nagyon sok nehézségi szint van és különböző küldetések. Van benne kutya és Péntek is, szóval itt az ideje felfedezni a lakatlan szigetet :) 16.000 Ft Reflex

- KOROKON ÁT: A CIVILIZÁCIÓ ÚJ TÖRTÉNETE: igazi nehézbombázó 2,5-3 órás játékidővel, viszont a világ TOP 3 játéka (forrás: https://boardgamegeek.com toplista). Gyönyörű stratégia és kiváló két fővel játszani, de ehhez már elhivatottság kell. 12.500 Ft mall.hu Online kipróbálható

- Twilight Struggle: szintén egy nehézbombázó, 2,5-3 órás játékidővel, nagyon erős hidegháborús hangulattal... ez a játék nagyon komoly ráhangolódást kér, érdemes nézni gameplay-t, illetve ez is van androidra. 18.000 Ft, Aliexpressen van más variációja is :).

Ez itt a krém, persze vannak még mások is. A fontosabb kimaradók: Agricola (2016-os kiadás), Santorini (kiváló, de drága), Mr. Jack Pocket, Ghost Stories, Splendor, Forbidden Desert, Hanabi kb. fontossági sorrendben, ami most így eszembe jut és jó két fővel.

Joker: Spirit Island most fog megjelenni Magyarországon, eszméletlen sokra tartják.

TIPP: Jaipur, The Castles of Burgundy, Kingdomino, Great Western Trail sorrendben érdemes talán ár/érték arányban megvenni ezeket, és persze a Korokon át a végén ha keményen toljátok ;-).

Ebből már szerintem tudtok választani. Mindegyik játék kiváló, amit felsoroltam. ;)

• maross

nagyúr

válasz apholyon #308 üzenetére

patchwork, 7 wonders duel egymas ellen, pandemic coopban (meg rengeteg mas is coopban). Esetleg caverna cave vs cave, ezt dicserik, de nem probaltam.

Új hozzászólás Aktív témák