Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasse001
senior tag
válasz
enginev3.0 #113449 üzenetére
Szia. Az mi?
-
lasse001
senior tag
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok ami megoldásában a google sem volt a barátom. Tegnap kötötték be 1000mbps/1000mbps Telekomos optikát. Az ő ruterükről megy utp kábelen 3 tv és egy kábel megy a ac66u b1-be.A Telekom rutere bridge módban van. Minden utp kábel 6e. A problémám az hogy a ruter kb 4 egyenlő részre osztja el a netet. Szóval nem használat szerint osztja el. Ha minden ki van kapcsolva minden eszköz és csak az én Pc -m megy akkor is csak maximum 250mbps/250mbps mérek. Nem tudom hogy érthető volt e az írásom és van e valami állítási lehetőség erre.
-
Clubforum2
tag
Sziasztok
Néztem a hálózati eszközöket a T oldalán. Látom van a Strong,,és a DLink ami wifi jel erősítésre és/vagy továbbításra lenne jó. Az elképzelés az,hogy alsó szinten lenne HGW és attól kb légvonalban 8 méterre egy TV,illetve a felső szinten a HGW feletti helységben a másik. A kérdés az,hogy ha mondjuk a Strong-ot megveszem,akkor ugye a kábelezés kiesik?Másik kérdés,hogy attól,hogy ott lesz az eszköz és a TV-t szolgálja ki(már ha lehetséges) még szórja a wifit tovább mondjuk a felső szinten? Remélem nagyjából érthetően írtam le.
Köszi -
adam1400
tag
(100 megás hálókártyás laptop és alapkategóriás okos telefonokról van szó)
Az hogy lehet hogy 150/5 netünk van és kábelen és wifin is csak 20/5-t mérünk? Már volt kint szerelő, neki nyilván modern gépe volt, neki kijött a 150/5 míg wifin 80/5-t mért de 5 ghz-n pl ott is megvolt a 150/5.
Korábban a upc-nél is 150-es netünk volt és ott legalább kábelen jött 80-nal mig wifin 30-cal de még az is több mint a mostani.
Még annyit kérdeznék hogy azt hol lehet megnézni mennyi hely van még a műsorrögzitéshez?
-
G.Freeman
csendes tag
Sziasztok!
Sagemcom FAST3686 v2.0 eszközöm van. DNS szervert át lehet valahogy írni local ip-re? Pi-holet szeretnék használni több eszközön, de mobilokon nem tudom átírni a dns szervert, ezért a hgw-n kellene megoldani. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
vargacs0909 #113442 üzenetére
Akkor ebből már csak a switch marad, mint hibaforrás, ha nem IGMP képes, egy SG105 kellene oda.
Vagy ki kellene iktatni a switchet egy toldóval, vagy pedig a switch helyére bekötni a STB-ot.
-
vargacs0909
csendes tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
vargacs0909 #113440 üzenetére
Én ezt úgy értettem, hogy kivetted a kábelt és a "lengő" kábelt tesztelted. Ha ebben benne volt a falban lévő vezeték is, konkrétan a STB helyén mértél laptoppal, akkor vagy furán fogalmaztad meg vagy én értettem félre.
Azt megcsináltad amit beidéztem neked? Fontos, a teljes áramtalanítás és helyes sorrend, illetve az idők kivárása.
-
Cableguy
tag
-Gondolom az itt megszólalókat érdekli a KTV?
-
-Én egészen véletlenül pont ezt a témát dolgozom fel a youtube-on. Néha konyhanyelven, néha szakzsargonnal szinesítve a csak szakmai tartalmat. Ha van kedvetek kukkantsatok rá. Kérdezni a videók alatt lehet!
[link] -
mozso
senior tag
válasz
kabelmania27 #113430 üzenetére
Ok. Igazad van. Rosszul emlékeztem a dvb-c kapcsán. Ha van egyenes csatim itthon akkor holnap kiveszem a Teletronikot.
-
Szpisti
addikt
Amikor nekem tavaly ősszel hozták ezt a 3890V3-at, akkor a manus az összes F csatlakozónál újravágta/pucolta a kábelt, és azokat rendesen szerszámmal meghúzva csavarta az elosztóba és a HGW-be is. Azt mondta, hogy ez a DOCSIS 3.1 nagyon érzékeny erre...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
mozso #113429 üzenetére
IPTV box nem koaxról kapja az adásokat hanem modemen keresztül utp kábelen.
Ne tedd vissza a régit. Nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók. Amennyiben megoldható (ha nem akkor indítsd újra a modemet hátha megjavul) nézd meg osztó nélkül stabilabb-e a kapcsolat, ha nem javul jelentsd be a problémát. Próbáld meg amit Roli27 írt. -
mozso
senior tag
válasz
kabelmania27 #113427 üzenetére
Van IPTV, szóval ez nem jó nekem. Elosztót cseréltem, mert javasolta a Telekom.
Mostani Teletronik elosztó 1008MHz-ig megy. A régebbi Teletronik 2861-es 1000MHz-ig ment. Rakjam vissza a régit? -
törölt tag
válasz
mozso #113426 üzenetére
A 159 csatornán található javított hibák száma "normális", nem láttam még olyat akinél ezen a csatornán ne lett volna ilyen nagy számú javított hiba.
A 8. upstream csatorna OFDMA csak fel van konfigurálva a CMTS oldalon, de az csak úgy ott van.
Állítsd alaphelyzetbe semmit ne állíts rajta és teszteld így.
-
mozso
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #113425 üzenetére
Kikapcs/bekapcs rendbetette a login problémát. A 3686-ot le kellett adni, elvitték.
De ettől még rettenetesen hullámzik. Játékra alkalmatlan.
bix.hu ping:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 596ms, Average = 34ms
Elég gyakran van 120-596ms közötti pingem, nem csoda ha minden akadozik.
5 perc uptime és a 159-es channel ID-n 84 millió javítható hibát ír a modem. -
mozso
senior tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam Telekom 300/20-ról 1000/25-re. Az eddigi Sagemcom 3686 helyett kaptam egy 3890 V3-at. Amióta ez be lett rakva (semmi más nem változott) a net stabilitása katasztrófális. A ping és a feltöltési sebesség rapszódikus. A modem azt mondja, hogy a 8-as upstream csatornán nem tud felkapcsolódni. Soha. Milliószám dobja a hibákat a 8-as csatornára A többi upstream okés.
Annyira katasztrófális, hogy egy sima Battlefield-et sem lehet játszani, mert egy 25-ös pingű szerveren is folyamatosan lagzom kb 1 percenkét 2mp-re teljesen megakadok.
Amikor próbáltam, akkor nem volt nagy terhelés a saját hálózatomon, csak a játék futott.
A korábbi Sagemcom 3686 tökéletes volt tegnapig.
Most meg azzal is gond van, hogy belépjek a routerbe....
Download elég stabil kb 920Mbps a max. Upload ingadozik, eléri ugyan a 25Mbps-t, de néha ingadozik, visszaesik 16Mbps-re. Ilyet a régi modem soha nem csinált.
Mit tanácsoltok?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
pckownz #113419 üzenetére
Ha a Huaweire kötöd direktben a Tatungot úgy, hogy DHCP-vel kapjon címet (nem hozzárendeltet), akkor sem működik?
Kösd direktben a Huaweire, ha azon sem működik a fent leírtakkal, akkor próbálj meg egy resetet.
"Az első lépés hogy áramtalanítod a STB-t.
Második benyomva tartod a reset gombot a STB hátulján és áramot adsz neki és utána is nyomva tartod kb még 10-30 mp-ig.
Ez után végbe megy a gyári visszaállítás és bekapcsolódik normális a STB." -
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
Van egy Huawei HG8245H, rakotve egy Archer C7 AC1750 V2 switch mode-ba kabelezve es erre csatlakozik minden eszkozom vagy kabelen vagy wifin.A huaweibol osztok statikusan cimet mindenre, de dhcp is be van kapcsolva.
Egyetlen eszkoz nem kepes csatlakozni, megpedig a Tatung stb 3112 cda. Amiket probaltam: manualisan megadni a halozatot (dns, gateway a huawei),
automatikusan - auto dhcp-vel,
automatikusan - static dhcp-vel, de nem tud csatlakozni. Mindig a retrieve ip address resznel hal le.Probaltam az archeren bekapcsolt igmp proxyval az adott ethernet porton, akkor sem volt semmi.
Szinten probaltam az Archert router modban, az stb akkor sem tudott kapcsolodni, raadasul a duplan natolt megoldas nem jott be.
Sajnos a HO hatranya, hogy hoztam egy ceges routert is amin custom firewall van, igy nem jatszik a huawei bridge mode, mivel gondolom 2 router nem tudna a pppoe kapcsolatot megcsinalni.
Barmi tipp, vagy hivjam a szolgaltatot? -
Szpisti
addikt
-
taki01
őstag
válasz
Ixion77 #113414 üzenetére
1, 2 eszközt fogsz kapni. Kapsz egy Home Gatewayt és egy IPTV setopboxot
2, Nem fogod tudni tv távírányítóval állítani, kivéve ha tanítható a tàvírányítód.
3, Telekom műsorújság appban tudod vezérelni telefonról vagy tabletről
4,SD 2-4 Mbps HD 5-8 Mbps
5, Lehet választani eredeti hangsávot, ha elérhető hozzá. -
Ixion77
addikt
válasz
taki01 #113413 üzenetére
Köszi a válaszokat! Néhány további kérdés:
1, Jól értem hogy két készüléket fogok kapni? Az egyik a router, ami a wifit és a lokális hálózatot biztosítja, a másik pedig egy TV-jel előállító ami az előbbire hálózati kábellel csatlakozik?
2, Nem is a TV-men fogom tudni váltani a csatornákat, hanem külön kapok egy újabb távirányítót az IPTV boxhoz?
3, Ha igen, van ahhoz mobilos távirányító alkalmazás?
4, Az SD és a HD adások milyen sávszélességgel és kódolással vannak szolgáltatva? Ugyanolyan ratyi, kockásodó képminőségre számítsak mint a DVB-T/HD-n, vagy lényegesen jobb annál?
5, Eredeti hangsáv választható a külföldi csatornákon? -
Ixion77
addikt
Ha 1000/25 net mellett kérek TV előfizetést is, akkor melyik architektúra lesz nalam?
1, A bejövő koax osztóval kettéosztva, egyik megy a TV-hez, másik a routerhez
2, A bejövő koax megy a routerbe, onnan egy másik koax megy a TV-hezTehát a Tv adás IP alapon jön a routerbe, és az állít elő analóg TV jelet, vagy a házközponti Telekom egység állítja elő TV jelet?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Szpisti #113408 üzenetére
Ugye a NAS nem wifin van? Ha vezetékes, akkor nálad valami másként van, vagyunk itt is meg a telekom fórumán is jó páran ezzel a problémával. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy van valami folyamatos kommunikáció valamilyen protokollon a NAS irányából a wifi eszközök felé, mert ebben az esetben nekem is menne, csak kezdeményezni nem tudok kapcsolatot.
-
jani4454
tag
válasz
vargacs0909 #113400 üzenetére
Tv-t cseréltél?
-
jani4454
tag
válasz
Zsírkrétamen #113321 üzenetére
A 65+ talán nem feltétel... Kicsit negatív a hozzászólásod...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
vargacs0909 #113400 üzenetére
Ezt kellene kipróbálnod és betartani a sorrendet:
Csináld meg azt, hogy áramtalanítod az HGW-t és az IPTV STB-ot is teljesen. (Húzd ki az áramból, az a legjobb.)
Először helyezd áram alá az HGW-t, majd várd meg amíg van kapcsolat és van internet.
Ezek után helyezd áram alá, ha van akkor a felvevős STB-ot, ha nincs, akkor bármelyiket, várd meg amíg lesz adás, ha van több STB-od, akkor a többit ezek után ugyanúgy egyesével helyezd áram alá és várd meg, amíg lesz rajtuk adás egyesével.
Ha ezek után is probléma van, akkor a HGW és a STB közti kábel lesz a probléma. Ugyanis te magad írod, hogy az IPTV STB működik a másik helyen, szóval az eszközeid hibátlanok. -
Essejó
veterán
válasz
Pendragon911 #113398 üzenetére
Telekom fórumon két évvel korábbi hozzászólások is vannak ez ügyben, igaz azok optikán futottak ebbe bele, lehet exportálták a problémát koaxra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- !MAKULÁTLAN! - ASUS ROG Ally X - 2 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest