Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A megváltó
tag
válasz
rocketry23 #12149 üzenetére
2 db akkumulátor kell bele mert 24 voltról megy.12 voltos van sorba kötve, többet nem tudsz bele tenni, meg nem is lehet hozzá külsőleg csatlakoztatni.
-
Cs1csó
titán
válasz
rocketry23 #12147 üzenetére
Akkor ez penge cucc arra célra.
-
Cs1csó
titán
válasz
rocketry23 #12145 üzenetére
Ha erről van szó akkor igen: FSPChamp Tower (azért kérdezem mert van hasonló nevű de az nem tiszta szinuszos.
Gondolom ez valami külön helyiségben lesz, mármint nem hálószobában nappaliban, mivel ez online UPS ami egy kiváló megoldás stabil tiszta kimenettel de folyamatosan működik, mennek a ventilátorok ezért van hangja.
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
FSP Champ Tower 1000VA valódi szinuszos?
Egy dell poweredge t30 mini-nek és egy routernek lenne. kb 350W.
Jó lenne ez neki?
Esetleg valami más helyette? Régebbe ajánlottatok sps soho modellt, de iponon nincs, rendelni meg csak onnan tudok.
Köszi.
-
Cs1csó
titán
válasz
JetiRulez #12142 üzenetére
Az FSP-t nem ajánlom, ahogy olvasom a típusa offline, meghaladott technológia, jobb a line interaktív. A Centralion erősebb is - tovább tudja tartani a géped - és line interaktív.
Lehetőleg online vásárold - még ha személyesen is veszed át - mert ha nem szereti PC-d tápját akkor még vissza tudod majd vinni 14 napon belül elállással.
Ez a tiszta szinusz vs. kvázi szinusz örök problémaköre miatt fontos. -
A megváltó
tag
válasz
JetiRulez #12142 üzenetére
Én ikább a CENTRALION Aurora 1200 javaslom a te általad linkeltek közül, mert azzal kihúzhatnád azt a 10-20 percet, de a tápod ha nem szereti a kvázi szinuszosat akkor nem fog vele működni, akkor meg ilyen árkategóriában újat nem kapsz tiszta szinuszosban, csak használtat
-
JetiRulez
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy szünetmentes tápot itthonra, amire rákötném a monitoromat és az asztali PC-met (teljes leírás az adatlapomon) 25000 Ft-ig bezárólag. Legalább kettő darab 230V-os villásdugó aljzatra volna szükségem és rajta keresztül menne az internet is. Nem tervezem huzamosabb ideig használni a gépet áramszünet esetén, csak kb. 10-20 percre volna szükségem, amíg mindent be tudok fejezni és le tudom állítani.
Ezt a kettőt néztem ki. Melyiket lehet érdemes? Vagy tudtok ajánlani valamilyen másikat?
-
findalas
csendes tag
válasz
cinemazealot #12140 üzenetére
-
cinemazealot
addikt
válasz
findalas #12139 üzenetére
Léteznek olyan elosztók, amik nemcsak a 230 V-os aljzatokat védik túlfeszültség ellen, de rendelkeznek RJ45-ös és/vagy akár koax aljzatokkal is, hogy a bejövő hálózati kábelt "szűrjék". Konkrét típust nem fogok tudni javasolni, mert ennyire nem ismerem a piaci kínálatot, de valamikor nyáron volt erről szó.
-
findalas
csendes tag
válasz
cinemazealot #12129 üzenetére
Köszi a tippeket, valóban elég lenne a NASnak illetve a projektornak a szünetmentes, a többinek (média lejátszó, erősítő, stb) meg a túlfesz védelem a lényeg. Ahogy néztem a projektorra 325w-ot ír a manual, a NAS pedig 31w kb. Ez az általad említett Kstar Microsine1000esbe bele kell hogy férjen.
A túlfesz védelem hogyan működik ha például lan kábelen keresztül sült meg egy hálókártya az asztali pcben? Van ezekben az elosztókban védelem arra is? Esetleg ilyenből egy megbízhatót tudtok linkelni? Nyilván számít az ár UPSnél, de ennél sokkal többet költöttem már a károkra szóval rugalmas vagyok. -
cinemazealot
addikt
válasz
Chapel #12137 üzenetére
Igen, sajnos az az oldal nem túl naprakész, de saccolni még jó.
A számításod viszont nemhogy nem határeset, de még közelítőleg sem engedi ezt a UPS-t. Ugyanis amit Te kiszámoltál, az 538 W (watt), az FSP Nano 600 pedig 600 VA-t (voltampert) és max. 360 W (wattot) tud kiszolgálni. Ez a hatásos (wattos) és látszólagos (voltamperes) teljesítmény közötti különbség, ami között csak ideális esetben van 1,0-ás váltószám, egyébként a látszólagos (voltamperes) sokszor 1,5...2,0-szer nagyobb, a UPS-eket pedig erre kell méretezni.
Szóval Neked legalább egy 1000 VA-es (vagy még inkább 1500 VA-es) szünetmentesre lesz szükséged, esetleg még erősebbre, ha monitort is rá akarsz akasztani... az ugye nem árt, ha áramszünet esetén menedzselni akarod a lekapcsolást.
A szimulált (más néven kvázi) szinuszos kimenet pedig azt jelenti, hogy az a váltakozó feszültségű jelalak, amit a UPS ad a PC-nek, nem tökéletes szinusz, hanem egy négyszögjellel lépésenként közelített. Ezt azonban sok PC táp nem bírja elviselni. Ez az a rizikó, amin el kell gondolkozz, hogy bevállalod-e vagy sem. Ugyanis ha az alacsonyabb ár miatt egy ilyen kvázi szinuszos UPS-t veszel, attól lehet, hogy megfekszik a géped, de akár működhet is (ez egy állandó bizonytalanság itt a topic-ban). Ha biztosra akarsz menni, akkor viszont egy olyan UPS-t veszel, aminek tiszta szinuszos jelalak jön ki a kimenetén, és amit minden PC táp elvisel... csak ez ugye némileg drágább.
Akkor most hagylak gondolkozni.
-
Chapel
addikt
válasz
cinemazealot #12135 üzenetére
Általában azzal kezdem, fene tudja itt miért nem
btw ez mit jelent...nekem kínai.." aztán törpölj el azon, hogy az aktív PFC-s tápod szeretné-e a szimulált szinuszos UPS"
? -
Chapel
addikt
üdvözlet,
kis segítséget kérnék, mivel felújjítás előtt áll az áram hálózat a lakásban ezért (is) mindenképpen szeretnék némi védelmet a gépnek áramszünet esetére. Természetesen maximum annyi kell, hogy adott esetben kitudjak lépni rendesen, tehát 2 perc már teljesen okés.
Konfig:
i5 4690K 4,4Ghz
FSP Raider Silver 600W
Gtx 1060 6gb
GB. Z97-D3H
Combosabb játékok maxon vagy a közelben hajtják; h nem muszáj 20k fölé nem mennék.Mire figyeljek, pl egy ilyen már jó lehet a célra?
-
Pubszon
veterán
Az SMT/SUA1500i-be milyen akkuk kellenek?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Cs1csó #12128 üzenetére
findalas kolléga vetítőt is említett, aminek a szünetmentesítését maximálisan támogatom.
Annak tényleg gáz, ha váratlanul eltűnik mögüle a hálózat. A kérdés viszont ismét az, hogy (akár típustól függően is) elég nekik a kvázi szinuszos vagy kell nekik a tiszta szinusz? Mivel a többségében kapcsolóüzemű táp lehet bennük, ezért talán kukk mindegy. De láttunk már karón varjút.
(#12127) findalas
Számold ki a max. elképzelhető teljesítmény felvételt (látszólagost is, tehát a VA-ben mértet, ne csak hatásost, azaz W-ban mértet) és nézd meg beleférsz-e az olcsóbb tiszta szinuszosok valamelyikébe (Kstar Microsine 1000 vagy 2000, ami ~40 ill. ~50 eFt). Azzal nagy valószínűséggel nem lősz mellé. Ha ennyit nem szánnál rá, lehet próbálkozni a kvázi szinuszosakkal, de az rizikós. -
Cs1csó
titán
válasz
findalas #12127 üzenetére
Kezdésnek mennyit tudnál rászánni (nem azt jelenti, hogy mindent elköltetjük veled de közelítőleg jó lenne tudni) a másik, hogy a házimozinak - erősítő stb. - és a tévének elég lenne valami túlfeszültség védős elosztó, a nas, router és a media playernek pedig nincs nagy fogyasztása az simán mehet egy UPS-re még akkor is ha messzebb vannak egymástól hosszabbítóval is megoldható.
-
findalas
csendes tag
Sziasztok!
A témában analfabétaként kérnék tanácsot UPS vásárlás kapcsán. Elég gyakori áramszünetek, illetve már többedszer előforduló villámkár miatt szeretném a házimozit és kellékeket (projektor, sztereo erősítő, nas, router, média lejátszó) egy szünetmentesre kötni. Mit vegyek figyelembe, tudtok esetleg konkrét típusokat ajánlani? Az nem feltétel hogy fusson a rendszer áramkimaradás esetén hosszabb ideig, csak legyen ideje normálisan leállni, ne vesszenek adatok, ne menjen tönkre a vetítő, stb.
Előre is köszi! -
raylot
csendes tag
Sziasztok! Azt hol írják egy szünetmentesnél, hogy tiszta szinuszos vagy nem? Ez például az?
-
stigi02
csendes tag
válasz
Pubszon #12117 üzenetére
szia
valszínűleg akkor sehogy, csak a gyárilag benne lévő töltés még nem fogyott el, egy pi3-at és egy külső vinyót kötöttem csak rá pár perce, de a sípolás olyan hangos volt, hogy tovább nem járattam.
Köszi szépen a segítséget, megyek is a bolthoz, hogy pótolják.
szerk:
@cinemazealot: nem én szedtem le, csak akkor még nem tűnt fel, azt hittem, hogy valami csatlakozó
(a pcx-ből van, valszeg valaki visszavitte a 14naposba, kiszedte a biztosítékot, ezek meg nem vették észre, hogy hiányzik és eladták nekem...)
-
cinemazealot
addikt
válasz
stigi02 #12116 üzenetére
A kupakot már Te szedted le, vagy az sem volt rajta? Elvileg lennie kellene ott egy olvadó biztosítéknak, a felirat szerint a 230 V-os. Feltételezem, ez a hálózati áramkör felé véd, és azért sípol, mert biztosíték hiányában nem kap táplálást.
-
stigi02
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy ilyen szünetmentest: FSP NANO 600
A tápkábel felett van egy rész:létezik, hogy innen hiányzik egy biztosíték? a kézikönyv nem ír semmi ilyesmiről, de bármennyi óra töltés után is olyan jelzés jön, hogy aksiról adja az áramot(10secenként sípol és villan a led)
Meg tud esetleg valaki erősíteni, hogy jól gondolom, vagy ez csak valami különleges tápcsatlakozó lenne?
Előre is köszönöm!
üdv: Gábor
-
fulton
addikt
De most megcsináltam úgyhogy kb 75% ig volt terhelve .. lefutott de pont Kiléptem a szobából amikor kiirte a végeredményt Viszont azt megnéztem hogy most csak 15% töltöttség maradt az akuban hátralévő idő nek pedig egy percet írt.
Előzőleg mikor próbáltam Futtatni a tesztet olyan 20 30% load mellett ment.
Szerintetek? -
fer
őstag
Na igen ez a baj ezekkel a gyárilag üzembehelyezett akkukkal, ki tudja mikori gyártásúak, miért nem lehet ezekhez is mellékelni a savat, és itthon beüzemelni, mint a motorba való szárazon töltött agm akkuk esetében! A kontaktra én is gondoltam, az az első mindig!
-
Pubszon
veterán
Ebből kiindulva, nagyjából az eredeti kapacitás felét tudja még.
fulton: Az a baj, hogy az önteszt alatt nagyon sokat merül. Nekem 1-3% körül merül egy önteszt alatt. Ugye a kapacitást a feszültségből számolja ki, nálad pedig sokat esik a feszültség. Ez lehet a rossz kontakt vagy gyenge akku miatt is.
Lehet sokat állt az akku a raktárban és elhasználódott. -
fulton
addikt
Nem értem, lemeríti a teszt folyamán az akkut 83% és aborted el kilép.
Megint meghiusult. mi lehet az ok szerintetek?
Ujra indítottam előtte, az tény hogy mostmár ha áramtalanítom akkor nem merül le 1 másodperc alatt 0% ra és kapcsol ki a gép, hanem megy akkuról ahogy kell. Csak elég meredeken merül számláló szerint...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- E-roller topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- APC SUA1000i Smart-UPS 1000 670W UPS valós szinuszos, vadiúj aksikkal, hibátlan működéssel eladó
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- Effekta MTD 1500 1500VA 938W valós szinuszos szünetmentes eladó új aksikkal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest