Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz g@bo #6353 üzenetére

Körülbelül ezt veséztük ki egy másik topicban is múltkor. :)
    Amúgy meg az én meglátásom szerint:
    - a piac kínálati oldala túl sok szereplős
    - a keresleti oldaláról annyit, hogy lassan már tényleg mindenkinek van otthon gépe, lassan már noti is, aki meg nem játszik, az évekig kihúzza ugyanazzal a masinával, max. apróbb dolgokat vesz hozzá.
    - nagyon árérzékeny nemzet vagyunk, ezért a vevők nagy része egyből harap az az árverseny miatt kialakuló jobbnál-jobb árakra
    -így viszont a cégek nagy része elkezd trükközni a termékek beszerzésével, a garival, a munkaerővel, stb.

Mindenesetre azt nem bánom, hogy sok szereplős a piac, jobban elősegíti a versenyt. Ez bizonyos keretek között jó is, de mikor már az alapvető dolgok kárára csökkentik a költségeket, abból mi fogyasztók is csak rosszul jöhetünk ki hosszú távon.
    Én pl. már eljutottam arra a pontra, hogy akár fizetnék 10%-al többet az adott termékért, de csak ha tudom, hogy az adott cég ott lesz 3 v. 5 év múlva is, és normálisan fogják kezelni a garis ügyeket is (mondom ezt úgy, hogy az elmúlt 13 évben össz-vissz talán ha három dolgot kellett gariztatnom, egy 2X sebességű cd-romot, egy videókártyát és egy proview nevű monitornak csúfolt ipari hulladékot).

• as_Rock

őstag

Amíg van aki tudja 200-ért adni...

Nem elmélkednék itt a közgazdasági alapelveken, de evidens, hogy ha egy piac telítődik, akkor vagy profilt kell váltani/bővíteni, vagy valami hozzáadott értékkel előteremteni az elveszett profit legalább egy részét.

• ML320

senior tag

Nem éri meg valóban. De mégis kik vágják teli olcsóval a piacot?
    Egy egészséges árrés mellett több cég is megélne akár kisebb piacon is (vidéki városok). Csakhát itt van ez jó kis Budapest központúság, az a rakat webáruház, meg hogy boldog-boldogtalan számtech "céget" csinált (egyéni vállalkozók, 10M éves forgalmú BT-k...). Persze minden a vevőkért. Utánna meg jön a morgás a garanciánál, hogy csak dedikált futáron keresztül, nem azonnali, nem tetszik a színe, stb.
    Én tuti nem fogom elkurvásítani a piacot (bocs a szóhasználatért, de itt most kellett). Jelenleg hiába vállalom, hogy élni és élni hagyni, sokan a túlélésre játszanak.

Új hozzászólás Aktív témák