Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• solena

tag

válasz wolfman #39540 üzenetére

Amit linkeltem, az ~12 literes kiszerelésben van. Az kábé egyharmadig megtölthet egy átlag ATX gépházat (az enyémet vettem alapul, az a tökátlagnak tűnő kiterjedéseivel ~33 literes), illetve, ha csak az alaplapi részeket töltjük fel vele, akkor félig. És árat nem mertek odaírni, nem akarom tudni, hogy mennyibe fáj egy ilyenXD

Bucsi13, ViZion, Sethdobaloah: A némettel meg vagyok lőve, néhány káromkodáson és magyarosodáson átment szón kívül egy büdös mukkot nem beszélekXD A Novec folyadékok közül a 72DE-nek láttam még definiált forráspontot, 41 celsius (illetve, a 7300-as, de az 91, ami már magasabb, mint kéne). Viszont, a 7100-nál van megadva, hogy mi van benne (kíváncsiságból felrajzoltam egy képletet (nem szükségszerűen pontos, azért nem definiálták ennyire jól az összetételt a termékleírásban, szóval, simán lehetnek még izomerek), megnyugodtam, hogy tényleg felpimpelt alkohol lehet, mert a hidroxil résznél a hidrogén helyett van egy plusz szén, meg a többi, amikhez a fluorok kapcsolódnak, és az oxigén így láncon belülre kerül, ami azért még engem is megkavart. Bár azt nem vizsgáltam, hogy aromás-e a fluoros rész, vagy csak sima lánc), és gyanítom, hogy a többi is ilyen valami hasonló cucc lehet.

Új hozzászólás Aktív témák