- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
FoxiestFox #40332 üzenetére
És még rám mondják, hogy rossz a humorom...
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #40216 üzenetére
Nem is javította meg (de legalább rosszabb sem lett).
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Vakarom a fejem...Találkozott már valaki olyan (konkrétan CSX, 4 GB, 1333 MHz - CSXD3LO1333-2R8-4GB) RAM modullal, ami 8 GB-osnak mutatja magát? Asrock H61De S3 deszkában két ilyen modul van, dual channelben mennek és a BIOS 2 db 8192 MB-os modult lát, összesen 16384, ahogy kell...Vagyis nem kell, mert 4096+4096-nak kellene lennie.
Hibás 8 GB-os modulok lennének, amiken letiltottak 4 GB-ot? Vagy 4GB-ost átverésként átírtak 8-nak, csak elfelejtették 8-ra átmatricázni? Vagy briós hiba?
Vagy nekem van filmszakadásom és valamit nem veszek észre? A foglalatok kifújva sűrített levegővel. A Windows természetesen csak 8 GB-ot lát, feladatkezelőben a másik 8 GB "hardvereknek fenntartott".
-
*Ropi*
félisten
Mit is vár az ember egy Kínai szandáltól...
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #40029 üzenetére
PC-be épített agyagégető kemencét sem láttam még.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #39989 üzenetére
Akkor tedd le a terhet: beszéljünk PÜ-ben találkozót, írok.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #39986 üzenetére
Első körben egy 9xxx Ft-os Sennheiser fülhallgató erősítőt ajánlottam neki, de egyelőre azt sem vette meg (tippre az ára miatt, gondolom 2 in 1 olcsóbb de hangosabb megoldást keres - bár azt az erősítőt más forráshoz is tudná használni a logikám szerint, a hangkártya meg csak a PC-vel műxik). Na majd találok neki valamit, de tippre az nem DAC lesz, mert azzal DAC-olni fog az ára miatt (na ez most szép anakronizmus lett).
Tényleg, most jut eszembe, hogy még Nálad van az átalakítóm (sebaj).
-
*Ropi*
félisten
Tisztelt Urak!
Bocsánat a szakmázásért, de nem jutok előbbre ezzel a kérdéssel: tudnátok ajánlani nekem hangos hangkártyát (olyat, ami a fülhallgatógyilkos SB L!VE volt)?
Van egy nagyothalló ismerősöm, aki egy 50 Ohmos Sennheiser füleshez keres ilyet és nem vagyok képben ezeket illetően.
Előre is köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
Nehogy Ti is belefussatok: Asrock Z170 Extreme 4 és THERMALTAKE Core V41 kuckót óvatosan párosítsatok! A ház előlapról jövő, lengő USB3.0 apa csatlakozóján nem pontos pozícióban volt az egyik luk kivágva és emiatt az adott tüskét szépen begyűrte az alaplapi ellenpárjában. Ugye ez tipikusan az a hiba, amiről senki sem mondja meg, hogy gyártási (bár a csatlakozó egy másik lukán is látszik a rossz anyagmegmunkálás: "hártyás" volt, de a láb ott szerencsére át tudta szúrni a műanyagot), így garanciáztatni kb. esélytelen. Gyors újratervezés után kiforrasztottam a csatlakozóban lévő NC dummy lábat és betettem az eltört helyére - hibátlan, csak a 3 év garanciáért kár.
-
*Ropi*
félisten
Uraim, egészen véletlenül porosodik egy Asus Hyper M.2 x16 adapter valamelyikőtöknél a polcon? Az ünnepek után bekopognék érte.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #37634 üzenetére
Szakadok...Elővettem az előzményben szereplő lapost, mert ki akartam venni belőle az RJ-45 anyát, erre kiderült, hogy pont az a hibás: összekócolták a lábait és zárlatos lett. Kifésülve működik a gép, mint a kisangyal. Jó meglepetés lesz a tulajának így 1 év pihenő után (már lemondott róla, itt hagyta alkatrésznek).
Tanulság: az Asus jó lapokat tervez, ügyelnek a zárlatvédelemre is.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
-=RelakS=- #38991 üzenetére
Az enyém is 32 Bites a 64-es oprendszer ellenére, mert több plugin nem működik a másik alatt.
Viszont letöltöttem az egész 5 GB-os videót és se RAMdiskről, se NVMe SSD-ről nem tudja akadásmentesen lejátszani az MPC-HC. Igaz csak kicsiket, de akadozik (i7 2600K, 32GB RAM, GTX1060 6GB). Majd holnap megpróbálom más lejátszó programokkal is, hátha csak az optimalizáltság kevés.
-
*Ropi*
félisten
válasz
-=RelakS=- #38989 üzenetére
Nálam megy 8K-ban is a Firefoxban, csak a sávszél kevés neki (bufferel).
-
*Ropi*
félisten
válasz
-=RelakS=- #38979 üzenetére
Hirtelen elromlott tüsszentésnek olvastam - Freud.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #38929 üzenetére
Maci (bocs), de én kérek elnézést.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #38919 üzenetére
Ezért szeretem ezt a topikot, mert mindig lehet rátok számítani.
-
*Ropi*
félisten
válasz
moha bácsi #38909 üzenetére
Legközelebb legyen 5000.-rel több a végösszeg: a takarítás ára - bár én már a második alkalommal ezt tettem volna a kiganézása helyett.
-
*Ropi*
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #38827 üzenetére
Nem szeretek politizélni, ezért nem is asszociálok ilyenekre.
-
*Ropi*
félisten
Amennyiben elfogadtok egy infót a vita lezárásához, akkor ha jól tévedek, Tamás felesége elméleti fizikus.
-
*Ropi*
félisten
válasz
quailstorm #38780 üzenetére
Inkább a vírusmarketingre tippelek.
Egyébként volt róla korábban másik női szerző tollából, másik oldalon is cikk, de az nem volt ennyire megosztó: van aki a kattintásokra koncentrál, van a ki a lényegre.
-
*Ropi*
félisten
válasz
quailstorm #38777 üzenetére
Mondhatni ismerem Tamást, mert az esküvőjét fotóztam: az alapján amit láttam belőle és beszélgettem vele, a kellő tisztelettel bánik a Hölgyekkel - ez csak egyszerű marketingfogás, semminemű degradáció a női nem irányában. Csak ugye a negatív reklám is pozitívvá válik megfelelően tálalva...
-
*Ropi*
félisten
válasz
E.Kaufmann #38686 üzenetére
A szűz mochító volt a baj.
Egyébként mi is jobban szeretünk tegeződni (vicces is lenne egy esküvőn végig magázódni a párral - volt már 65 éves vőlegényünk, a menyasszonya pedig 46: velük is simán tegeződtünk úgy, hogy ők ajánlották fel, mert az idősebb joga felajánlani), persze a megfelelő tisztelet megadása mellett: sokkal dinamikusabb és gördülékenyebb így a kommunikáció.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ViZion #38680 üzenetére
Az alapvető etikett / netikett formulák is kikopnak a fiatalabb korosztályokkal arról nem is beszélve, hogy a legtöbben abszolúte nem tudnak a saját korosztályukon kívüli társaságban viselkedni. A kommunikációs protokollok mellett olyan alapvető dolgok sincsenek meg sokuknál, hogy pl. melyik evőeszköz mire való egy többfogásos terítéknél.
-
*Ropi*
félisten
válasz
tserrof77 #38670 üzenetére
Online árajánlatkérésekkel nekünk kicsit könnyebb a helyzetünk, mert az árajánlatkérő form úgy kezdődik, hogy hiányosan kitöltött űrlapra nem tudunk válaszolni (első szűrő). A második szűrő a megszólítás: ha a nevünkön szólít, akkor vette a fáradtságot, hogy valóban megnézze a képeinket és tudatosan választ (bár kaptunk már olyan kezdetű levelet, hogy "Kedves István!" úgy, hogy engem sem úgy hívnak, a másik fél pedig lány
). Ha jobb esetben "Tisztelt hölgyem / uram!", rosszabb esetben "Tisztelt fotós!", még rosszabb esetben semmi, akkor gyaníthatóan 32 kollégának elküldött körlevél, aminek az eredményeit Excel táblába gyűjti és abból mazsolázza ki a legjobb ár / érték arányút / legolcsóbbat. A harmadik szűrő maga a levél: tartalom és stilisztika legyen egyben, ha pusztán formai és tárgyilagos akkor kap egy kedves "már van programunk aznapra" jellegű választ mert nem egymást keressük, ha viszont kedves hangvételű az extra piros pontot jelent.
Ha valami miatt érdekes a megkeresés akkor megkérjük, hogy hívjon fel telefonon, hogy a kérdéses részletet tisztázhassuk: ebből látható, hogy mennyire veszi komolyan. Stb...
Mindezt azért írtam, mert nálunk is előfordulnak olyan ajánlatkérések, amire miután válaszoltunk se kép se hang - ugye igyekszik az ember mindenkinek kedvesen és információ dúsan válaszolni - ez idő-, és energiapazarlás (hogy utánanézzen a dolgoknak). 1-2 eset még nem a világ vége, de a felpörgetett internetes kommunikáció korában már jelenség szintjén lehet beszélni róla: 10-ből csak 1-2 korrekt annyira, hogy válaszol abban az esetben is ha nemleges a válasza.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #38571 üzenetére
Ismerve Téged nem a flintáktól húzták össze magukat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
-=RelakS=- #38468 üzenetére
Lüke!
Akarom mondani: like!
-
*Ropi*
félisten
Egy női hölgy ismerős FB-járól:
"Szexuális felvilágosítás 2017.
- Anya, én nem értem ezt a méhecskés felvilágosítást, meg ezt a gólyás hülyeséget, és az sem tiszta, hogy miért nem mehetek diszkóba!
- Na, ide figyelj, kisfiam te egész nap csak a számítógép előtt ülsz, megpróbálom elmagyarázni úgy, hogy te is megértsd:
Mint minden fiúnak neked is van egy pendrájvod, amivel nagyon jól el lehet szórakozni. Egyelőre tanácsolnám a single player módot, majd ha 18 éves leszel, akkor jöhet a multi player. Kerüld a fizetős szolgáltatásokat, nagyon jó demójuk, de soha nem lesznek a tieid.
A lányoknak van egy usb portjuk amibe pont bele illik a te pendrájvod. Vigyázz, csak biztonságos portot használj, mert a vírusok nagyon veszélyesek!
Ha meg véletlenül letöltesz valamit, akkor örökre csak azt a számítógépet használhatod és 9 hónap múlva lesz egy ipad minid. Vagyis nem egy sajátod, hanem egy közös, amit akkor is közösen fogtok használni, ha már nem is egy helyen laktok.
A lányokon vannak még további csatlakoztatási lehetőségek, de ezeket inkább haladóknak találták ki, és ezeket komoly tűzfalak védik. Elképzelhető, hogy első alkalommal szoftveresen lefagysz, de ez természetes.
Probléma lehet még a túl gyors letöltés is, de majd belejössz. Ne lepődj meg, de nem csak pendrájvok léteznek, van akinek nagyobb harddiszkje van, de olyan is akad akinek csak SD kártyája, esetleg mini SD kártyája, mint apádnak.
Vigyázz, a diszkóban nehogy bele tegyenek valamit az italodba, mert akkor jön a kék halál, megsérül a memóriád és akkor mindenképp újraindítást igényelsz.
És amíg újra indulsz, addig bármi megtörténhet, ne feledd rajtad is van néhány usb port! Ha esetleg önszántadból is használnád a portjaidat, akkor se aggódj, egyszerűen csak fordítva vagy bekötve.
No para, mi akkor is fogunk szeretni apáddal, ráadásul akkor profi módon fogod tudni kezelni a grafikai szoftvereket. Most pedig húzzál a szobádba és tanulás helyett ne a számítástechnikai oldalakat nézegesd!" -
*Ropi*
félisten
válasz
DeFranco #38403 üzenetére
Nekem ezt a sínösszeéréses tűzijátékot egy APC SurgeArrest E10 játszotta el (elöregedett benne a műanyag és letörtek a fülek, amik a síneket tartották).
Jut eszembe: olyan, jó minőségű elosztót tudna linkelni valaki, amin egyenként kapcsolhatók a kimenetek?
-
*Ropi*
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #38393 üzenetére
Persze, azért is jegyeztem meg.
-
*Ropi*
félisten
válasz
customer114 #38389 üzenetére
Ráadásul infra lámpával.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Intelligencs #38321 üzenetére
Igaz.
-
*Ropi*
félisten
Minden mentalitás kérdése. Londonban, a Green Parkban ültünk egy padon páran és beszélgettünk, előttünk egy beton sáv bringázóknak, deszkásoknak meg korizóknak. Jött egy Afrikai srác jó tempóban, majd akkorát esett tőlünk kicsit távolabb, hogy hallottuk, ahogy csattant a betonon. Kb. hatan futottak oda hozzá azonnal felsegíteni, vizet adtak neki, majd amikor megbizonyosodtak róla, hogy a térd,- és könyökvédőinek hála egyben van, továbbengedték. Megnézném ugyanezt a scenariot itthon...
-
*Ropi*
félisten
Hogyan vegyünk mainframe-t (45 perces, de végig röhögős.)?
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #38291 üzenetére
'Szki srácok, vinnyogok...
A viccet félretéve: megfordultak hasonló válaszok a fejemben, de nem tehettem meg mert ha véletlenül megmutatja valakinek akkor visszaüthet, így csak nagyon polkorrektre kozmetikázottan reagálhattunk.
-
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #38284 üzenetére
Tudtam, hogy számíthatok rád ötletben.
-
*Ropi*
félisten
Vérkomoly. Először én is azt hittem, hogy valamelyik kolléga trollkodik, de nem.
Szerencsére már rögtön az e-mailes árajánlatkérési fázisban bemutatkozott, így legalább tudtuk, hogy minket biztosan nem egymásnak teremtettek.
Ha tovább jutott volna a dolog, akkor mindenképpen tettünk volna róla, hogy ne minket válasszanak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mercutio_ #38279 üzenetére
Einstein is megmondta, hogy az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen (bár az utóbbiban nem volt biztos).
)
Nálunk nemrégiben úgy próbált valaki alkudni, hogy fekete-fehérben kérte a képeket, mert akkor a színeket nem kell kifizetni.
Megírtuk neki, hogy a színeket mi ajándékba adjuk és mint ilyen nem váltható át anyagi értékre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Lexus, Toyota topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Samsung Galaxy Watch 6 44mm GPS Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest