- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
Ahogy beszélt és gesztikulált azt sajnos nem adta vissza a leírásom, mondhatni "Ő szarta a spanyolviaszt" stílusban, és mint írtam jól szituált (értsd: azért fuxra tellett neki mert volt rajta bővivel) volt, nem a helyi alacsony bérből senyvedő.
Amúgy alapvetően amit keresett( 15.6" és mivel már ritka dolog errefelé így drágább is) az 5 azaz öt euróval (cca. 1500ft-al) olcsóbb, és hidd el az a kiakasztó amikor normális cuccot sz@rért-hugyért adsz, és akkor kelletlen pofával, kivörösödött fejjel, habzó szájjal azt mondják ilyenek neked hogy drágán adod.
Ha nincs pénze, akkor meg ne azzal kezdje hogy ezt-meg azt akarok, hanem kérdezze meg mennyi és megköszöni és viszlát. -
mongi
senior tag
Bocs ha megzavaram az OFF-topicot
Iménti érdeklődők:
Jól szituált hölgy és fia(?) fordultak meg üzletünkben. A megjelenésük tárgya, monitort szeretnének:
- Jó napot! Monitort szeretnénk vásárolni!
- Jó napot, milyen méretben?
- 15-17" körüli kellene.
- Sajnos ekkora méretben pillanatnyilag nem tudunk adni, rendelésre van 15,6"-os LCD az akkora mint a itt látható notebookok kijelzői (mutatom nekik), szerintem érdemesebb egy 18,5"- 20"-at megcélozniuk, árban alig van különbség. Viszont jobban használható.
- És mennyibe kerülnek?
- 80 eurotól felfelé vannak, Asus, Acer, Dell,...
Döbbent arc, szó bent akad, nagy nyelés ...
- Akkor nem kérünk! Ez drága!
- Viszlát!
- Viszlát...Nem tudom mit gondolt? Majd fizetek is hogy monitort vegyen?
-
mongi
senior tag
Az ASUS-saga folytatódik:
Asus P50IJ notebook, nem egész egy év alatt kifingott Seagate 320gb-s hdd-vel (részben Asus hiba,személy szerint én nem tennék seagate-et semmibe), reallocated sector count-tal S.M.A.R.T. error, be sem bootol már... Megy a többi után Csehbe...Napi szopás:
Régi és arrogáns viselkedése miatt igencsak utált kliens behozza a gépét (2,6ghz celeroncs, 1gb ram, intel vga...stb), azzal a felkiáltással hogy nem megy a net.
Na gép szervizpadra fel, bekapcs. Mondom ez nem kóser, ezt már buzerálták.
Ezután kiderül, hogy a férje barátja már megszakértette a gépet, csupán ezeket telepítette fel:
-Wise Care 365
-Wise folder hider
-Wise registry cleaner
-PC speedup
-Advanced system care
-Ask toolbar
-Google toolbar
-MSE
-Avast
-spybot S&D
-xpsafeguard
-Registry mechanic
-Unible speedup my pc
-millió szaros toolbar...És csodálkozott, hogy miért nem süvít már fénysebességgel az univerzumba a gép ilyen gyorsítás után...
(gondoltam javasolni fogom neki ezt is hozzá: [link] hátha ez is gyorsítja majd)
Ja és ez az önjelölt computer-rambo letörölte a skype-ot (ami nem is indult a winnel, csak ha elindítod) " ez sokat fog a gépen!" felkiáltással.
Midemellett valami MLM-ben van benne mert ezer doksi szanaszét a gépen "ez mind fontos! El ne vesszenek!!!" felkiáltással.Nos úgy döntöttem, ez a gép megy vissza a feladónak, sem kedvem sem idegem nincs ehhez a klienshez (neki meg annyi pénze erre amiért hajlandó vagyok elpepecselni vele 2 napig mint legutóbb), és megkérem, legközelebb ne is gondoljon arra hogy itt számtech bolt van, képzelje azt hogy hentes vagy virágbolt...
Lan valamelyik vírusos szar miatt van letiltva, a vírusirtóval együtt.
Ingyen megszakértve: szedje össze aszaraitfontos dokumentációit (Pirikének 2 pattanásgátló tonic + lábgomba kenőcs... ) ami kell a gépről, utána törölje és install újra. -
mongi
senior tag
Egy erősen dohányzó lakása/szobája, és 1 hét után is néz így ki gép.
Sajnos tapasztaltam már én is, és a szaga sem kutya (pedig én is dohányoztam vagy 17 évig...). A nikotinos cigarettafüst lerakódott, összeállt némi porral és mintha a MOL bakui fúrótornyán állt volna 1 évig, úgy nézett ki az összes borda.
-
mongi
senior tag
Na az X54hr notiról kiderült, bekapcsoláskor semmi kép a kijelzőn, ez is "eredj vissza lesz a szarvízbe"...
-
mongi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #17384 üzenetére
kaptam! kösz
-
mongi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #17380 üzenetére
ez melyik cég? (priviben)
-
mongi
senior tag
Napi szopás sorozatunk legújabb része:
Tádádádáááááá.... MEGINT EGY ASUS NOTEBOOK!!!
Tegnapi raktársöprős akciómmal eladtam az utolsó elötti Asus notebookot egy X54HR típusú csodát (Pentium B960, 4GB, 500GB hdd, 7470 1GB..stb.).
Este telefon:
Elvitték, 3-4 óra szórakozás után elment a kép a notin, külső monitoron megy, a saját displayen halványan látszik minden.Én már tényleg beleb@szok ebbe a szutyokba, nem hiszem el hogy ennyire kókány lett ez a márka.Rosszabbak mint az olcsó HP-k
Az előző sztori is bonyolódik, jóváírás lett a notebookból, most megy a hirig, hogy ki és hogy fog visszautalni nekem mindent, cseregépként meg adok inkább egy toshiba C855-12K-t a srácnak, még jobban is jár vele...
-
mongi
senior tag
sportoljunk kockatársak
egy gyöngyszem a mai fakkbúkból (powered egy Slovak elvtárs): -
mongi
senior tag
Mai szopás 02:
Alany: mily furcsa ismét egy Asus notebook: Asus X5DAB
Az "akció" tárgya: Optikai meghajtó csere
Cummantás: az a szájbavert tervező miért is nem NEM SZABVÁNY NB ODD-t tett ebbe a csodába, hanem SUPER SLIMET, ami persze beszerezhetetlen. A helye alapján ebbe belemegy a normál NB optika is, minden passzol, helye is pont akkora, de sem az előlap a tálcán , sem a kiadógombjával egyetemben, megint egy elbaszott ASUS tervezés, semmivel sem kompatibilis... Szarjanak sünt egy hétig, ha eddig nem utáltam őket, ezután lepisálom még a sírját is az asus cuccainak az hótziher
-
-
mongi
senior tag
HP-t már nem árulok, Asus a mai nappal kifuttat... Marad a toshiba, az új fujitsu, Lenovo, esetleg az új acer. Dellre itt nincs fzetőképes kereslet, msi-is problémás. Maradt egyáltalán használható, megbízható márka?
Levél elküldve, furcsa mód rögtön jóváírás lett a dologból, már csak arra leszek kíváncsi ezt hogyan és mennyi idő alatt zargatják le.
-
mongi
senior tag
Mai szopás 01:
1 hónapja elküldtem a drágalátos Asusnak egy notebookot (K53SD - 2 év gari), ami 2 hónap normál használat után (filmet néztek, kikapcs, és onnan se kép-se hang) megdöglött.
Szervizbe lejelent, futár elporzott vele (ez is majd 1 héttel a lejelentés után!).Addig faszoltak vele az Asus servicében, hogy ma kaptam emilt, hogy sajnos nincs még kész (jé tényleg???) , kicsúsznak a 30 napból (nem is vártam mást),
DE NAGYON SZÍVESEN FELAJÁNLANAK CSERÉT: EGY KICSIT ERŐSEBB, FELÚJÍTOTT (ergó valami szarrá nyomkodott kiállítási darab kivaxolva kívülről) GÉPET, 1 ÉV GARRAL!!!
Persze ez nem volt részletezve, hogy milyet, ja és azt is 3-4 hét szállítással.Ha nem fogadom el akkor meg úgy veszik, javítgassák még a végtelenségig...Hát az ASUS innentől kezdve elmehet a Jóqrwa Éde @nnyába, a mai nappal vége a termékeinek forgalmazásának nálam. Amúgy is kezdenek sorba dögleni a K53-as ócskaságaik ( a héten még 2 géppel jelentkeztek hogy gondjuk van abból egyik már másodszor és szintén K53-as(!), 2 hónapon belül)
ASUS innen üzenem neked:
-
mongi
senior tag
A rendelés leadva, kártyák jönnek
Bloodie Steve rohamra lelkileg rákészülök.
Vazze ezek szaporodnak!!!
MSI GeForce GT 630, 4GB DDR3 (128 Bit), HDMI, DVI, D-SUBNa a pesti piacos Pistikék lerohannak majd mindenkit mert "négygigásak vazze"
-
mongi
senior tag
"földműves látását zavaró" grafikus kártya:
ZOTAC GeForce GT630 Synergy Edition, 4GB DDR3 (128 Bit), DVI, miniHDMI, LitePack
szerintetek itt vidéken vinnék?
Gondolkodok, berendelek vagy 2 darabot
-
mongi
senior tag
Kora reggelire:
-ismerős kliens lohol be a gépével, hogy nem megy a zexplorer, ma már reggel a chrome-sem, és neki sürgősen kell a gép (csodálkoztam miért, a klienseinek már amúgy sem túl sürgős semmi, tekintve hogy sírköves).
Kiderült, valami fizetős szarral játszik, és nem tud belépni. A legnagyobb baj hogy elvállalta mások dédelgetését is, míg azok szabira mentek, és dől a kaki így a nyakába.
Dupla árat ígért, ha mindent félredobok, és az övét kezdem el csinálni...
Jaj, moszt mi lesz, moszt mi lesz? -
mongi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #17227 üzenetére
mert mi nem gondolkodunk a NYÚLon túl
-
mongi
senior tag
válasz
DeltaPower #17208 üzenetére
itt nem konvertibilis csak az ojró...
-
mongi
senior tag
Termés:
- ősrégi p3-as cucc, se ram, se vga, se hdd, de "nézzedmámegmijabaja"...- táphibás gép, csere táppal pöccre indul, de "itthagyhatnámmertnincsmostrápénz"...
- Villámlásos gép cuccai legariztatva, a lapot kicserélték neki, másik cpu kellene, varázsszó:
"itthagyhatnámmertnincsmostrápénz"...- AMD sempron3000+-os gép 512mb ddr2-vel, Nforce N68chipsettel ,AM3-as giga alaplappal. Másik "üzletben" azt mondták erre, "nem éri meg belekölteni, mert ez már semmire sem jó. vegyen inkább egyilyenésilyet..."
(kap 2GB ddr2-őt mivel csak "netezőgépnek" viszik, javasoltam a cpu-t cseréni erősebbre)- 2 gép "nem indul" jellemzéssel, nekem egyik pöccre indul, frissítés kúszik fel rá...
Ja és egy hónapja őrizgetek egy vga hibás vasat, "ugyenembajhaitthagyomajövőhétid mertnincsmostrápénz"...
Lassan kiírom " ingyenraktár a szutyok szaraidnak nonprofit szervezet" ...
-
-
mongi
senior tag
na viharos idő OFF, jönnek a gépek...
Tegnapi:
Ház előtti az oszlopba bevágott a villám, minden ki volt húzva, még a lan is, mégis tropa lett az alaplap (nem nagy durranás, asrock H61-es) és a proc. Szerintetek elküldjem gariba a lapot, vagy hagyjam a sunyiba? Tudom természeti csapás, villámkár...stb, de itt nem volt bedugva, minden más megy csak a lap + proci nem.
Kibaltázni nem akarok egyik féllel sem, renomét sem akarom rontani -
mongi
senior tag
válasz
DeltaPower #17062 üzenetére
Itt nincs NAV, más a nevük
-
mongi
senior tag
Napi-droid:
Elöbb volt itt egy ismerősöm (kliensem), hóna alatt egy toshiba satellite U400, pont ilyen:
A toshiba szerintem egyik legjobb és legszebb gépe volt anno.
Ami kiakasztó ebben a sztoriban, ingyen kapta valami elmeroggyanttól, mert neki ez már nem kell!
A gép csilli-villi állapotú, át kell néznem és lepucolnom róla a sallangokat.a volt gazdi szétosztogatott még pár autót meg ilyesmiket...
Báááh... miért nincs ilyen ismerősöm -
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
válasz
LamerGyuri #17052 üzenetére
no már itt sincs nyugtunk, láthatod
-
mongi
senior tag
válasz
cbmfan #17035 üzenetére
és
aztán
és megint
Legjobb részek (szerintem):
"Nem tartalmaz mozgó alkatrészeket"
Persze barátom, a dvd lemezről majd magától ugrálnak a filmkockák a monitorra vazze..
később apróbetüűsbe azért odatette hogy nyomokban mozgó alkatrészekre épül a DVD-RW és bizony kattog és sivít ez a néma csoda"Nem porosodik"
Be kell bugyolálni folpack-ba, és még levegőt sem kap, abszolute pormentes környezet.
Hogy mer ilyen gyökérséget leírni? A statikus töltöttség köztudottan vonzza a port...Bááááh!!
Ekkora f@sztarisznya hirdetést régen olvastam már -
mongi
senior tag
no itt a napi rendelt vihar megint
-
mongi
senior tag
jelen
-
mongi
senior tag
na akkor ma is csak zombik fognak kiszolgálni mindenhol
-
mongi
senior tag
eső...nihil...ügyfél 1 szál sem...
hoppá! Kapás!
-"nemmegyotthonawifimanetbookon"
- Power ON, wifi kapcsoló ON, s lőn világosság... -
mongi
senior tag
Boltot kinyitós, villámoktól károsult routeres/gépes rohamos jó reggelt minden kollégának
-
mongi
senior tag
Látom faszkalap roham van mindenfelé (biztos a napkitörés okozza...
):
Eset: Tegnap egy ismerős srác (amolyan önjelölt informatikus palánta) behozta a gépét, hogy furcsán sípol bekapcsoláskor, és van hogy csak 3.-4. indításra éled fel a gép a power benyomás után.
Belenézek, mivel oldala-eleje sehol nincs, kábelek mindenfele, én meg mint Indiana Jones belemásztam. Kapásból kisült, hozzáértő rakta össze:
- CPU cooler (hőcsöves) lefelé szívja a levegőt a táp felől (!), ahol a 12CM-es meg az ellenkező irányba fújná át a tápon, mindezt segítendő hátra fele is egy 12CM-es beépítve
Előkerült még egy 20GB-s pata maxtor, 2 másik dvd égető és sata hdd, kábelrendezés nuku. 9800GTX, SB X-fi kártya bezsúfolva, elölről plusz 2 venti fel szigszalagozva a tápkábelra, persze kontaktosan.Tesztpadra fel!
Gép bekapcs, repedt fazék hangon reccsent egyet, majd a ventiket 3x megforgatta mint induláskor szokta (intel LGA775-ös). Mondom neki ez gyanús, valami gond van a feszekkel. Másik táp ok.Tápteszter elő, feldugdosom a kanócokat, power on, táp áll mint Katiban a gyerek...
Ja a táp 600W FSP, nem mai darab.
- Hát ez úgy néz ki, tápcsere lesz...
- No és milyet érdemes? Milyen márkák jók?
- Corsair, FSP, Tagan,..stb. (felsoroltam a minőségibb darabokat), ott a webshopunk, válogass.
- Ok megnézem...géppel el.
Ma visszajön, hogy kinézett egy FSP-t a webshopban, mennyi lenne? (ott az ára vazze...)
Meg látott ám Ő Corsairt 5 év garral (persze nem nálunk) és elkezd kérdezgetni akkor azt vegye meg?
- Ha az tetszik vedd azt...
- És az a jobb is mint a tied...Meg olcsóbban... Meg...meg...meg...
Pumpa kezd emelkedni
-Meg az öt év garos, meg a neten láttam ám olcsóbban, meg...meg...
-Nézd, erre mit mondjak? VEDD MEG OTT!
- De akkor...(és itt kifejtette még párszor hogy ő ám vett olcsóbban, kevesebb fuvardíjjal...stb)
-Na ebből elég. A pék sem örül ha bemész a pékségbe és elkezded őt lehordani, dicsérni a konkurenciát, ez itt sem divat, Ha kell az FSP megrendelem, de ha nem akkor tehát viszlát!
-hát majd meggondolom, és hívlak ha kell. Hello -
mongi
senior tag
A lenézett szlotákia déli részén (felvidék). Igen,külföldről Pl. lengyelből, csehből...Ja és egy kis falusi boltocska
Amúgy mióta láttad hogy a pék szaladgál utánad a kenyérrel?Levegő-levegő rakétával amúgy sem kereskedek (bocs, nem hagyhattam ki a sidewindert
)
Szumo: pont erre épült (épül ma is) az üzletpolitikánk, mindenki számít, no átverés, de csak egy becsülete van...
-
mongi
senior tag
Ja és a legjobban felb@szó dolog az az, amikor ajánlatot kérnek tőled, mert nem ért a géphez
Megcsinálod 5-6 féle HW-összeállításban, hogy fusson a crájziszkéccáz, elviszi hogy átnézi otthon, majd megrendeli otthon a neten vagy a konkurensednél lobogtatva a te ajánlatodat.
És még van pofája ezután dicsekedni neked, milyen jól járt, meg milyen f@sza gépet rakott össze...
Na ilyenkor tudnám a fejét áthúzni a pult felett... -
mongi
senior tag
Nálunk:
- szállítás 24-48 óra (attól függ belföldről vagy külföldről jön-e a cucc)
- ha rendelsz valamit (és nem apróságot), akkor nincs plusz költség, másnap megkapod.
- nem heti 1 szállítás van ( ha nem sürgős beszerzés akkor heti 2)
- mindent nem fogunk a boltba tartani mert:
1./ nagy az áringadozás, napi árfolyamon dolgozunk
2./nem fogok berendelni kórájhetet, anyócat ötöt, hádéhétkilencnyócvanat, csúcsalaplapokat a polcra, hogy tapicska szilveszter megnézze, majd elmenjen megvenni a netről, nekem meg áll a kess benne és örülhetek ha eladom.
3./ Te is jobban jársz, ha napi szinten a legfrissebb árakon vehetsz bármit
4./ aki manapság boltban vásárol HW-t az
(A) nincs internete, nem ért hozzá semmit
(B) nem tud onnan rendelni
(C) nagyi/anyuci/apuci akit a kicsi fia elküldte a papírral mi kell neki...
(D) nem bízik a futáros házhoz szállításban.
(E) állami/vállalati/vállalkozói megbízó ahova amúgy is ajánlatkéréssel indulElőleg meg mindenkitől kell, üzletben-szerelemben nincs haverság, hozomra ma sehol sem kapsz semmit, még ha Salamon összes kincsét is otthagytad már..
(sajnos saját káromon tanultam meg, a legjobb ismerősöd tud átb@szni a legjobban, nem is egyszer...)Garancia:
- cserélgettem én is azonnal, aztán mikor elkezdték visszadobálni a garis cuccokat kijavítva (gamer egér, vga, alaplap...stb. nem kétforintos szarok), itt állt jó pár eladhatatlan javított, érték csökkent cucc. Egyenes út a csődbe...
Azóta szépen mindenki megvárja hogy mi van vele, a törvényeket maximálisan betartva, a legkisebb kellemetlenséget okozva a vevőnek. Pénz vissza csak ha leírja agyártó. -
mongi
senior tag
majd lesz meló a tegnapi vihar után
-
mongi
senior tag
Majd mindjárt jön a mekkora bunkó p@rasztok ezek a boltosok...
Éphogy leírtam, középkorú nő be, kezében bevásárlószatyorban egy asztali géppel, és ezzel indít:
-Jónapotmiabajamertnemindulbeésmennyibekerülajavításésmikorraleszmeg?Mindezt egy szuszra...
-
mongi
senior tag
válasz
amargo #16764 üzenetére
Szerintem meg Te vagy eltévedve, ez a topik a boltosoké, lásd a címet, a kolléga ennek megfelelően "borult ki" - és szerintem jogosan- és nem a " Nagy Hogyan Hozzuk Helyre Parafenomén Módon ha valamit elba...tunk/nem tudunk megcsinálni " topic.
Itt sincs egy távgyógyító sem, de szerintem tedd fel a megfelelő topicban és rengetegen fognak segíteni... -
mongi
senior tag
válasz
Darth_Revan #16748 üzenetére
Régi gépeknél sokszor osztott PCI helyek voltak, így ha elfogy az irq neki akkor sanyi van.
Nem szerették ha a vga slot melletti első PCI helyre irq igényes kártya került, az utolsóba érdemes dugni a wifit, 2. PCI lankártyát, ha így sem megy akkor IJ.
Amúgy P3 szintű gép a minium amivel hajlandó egy wifi kártya működni a tudomásom szerint... -
mongi
senior tag
válasz
sutykuru #16630 üzenetére
a féláfásan eladott "mennyitengeccafelébőtesó" bevétel 1%
Gondolom az általa forgalmazott bevétel 1%-a, ami ha veszel egy 140K-s átlagárat akkor nem lenne rossz (havi nettó ebből qrwakevés tudjuk mindnyájan, párszáz lenne gépenként), már ha van forgalom...de mint tudjuk válságvaaaaan... -
mongi
senior tag
Hasonló esetem nem régről:
Legjobbak a próbagaros gépek a zaciban.
Ott gyorsan egy pillanatra bekapcsolják, bejön a win logó,netalán még elindul a winampon valami, majd gyorsan power off a gépet, mert "sajnos pont lemerült az akku és most nincs már idő feltölteni mert zárok".
Szopás kapcsoló ON.
User dumát beveszi(marhajóésbaromiolcsónadomféláralatt50%-al), persze hogy megveszi, mindezt péntek délután zárás előtt 5 perccel. Hazaviszi, töltő feldug, nem tölt... Bekapcs nuku.Hozza másnap a gépet hozzám, megnézem, töltő csere egy sajátra, hátha az a ludas.
Cseh tévé effektus: cseh kép, cseh hang...
Mondom 90% töltő elektronika hiba esetleg alaplapos, viheti vissza, mert többe fájna megcsinálni, mint a csodaszerzeménye értéke. Szentségel, anyáz, őt nem verték át, majd elviszi máshoz, mert én nem értek hozzá...Szopás kapcsoló dupla ON
Visszamegy a rétinéger "kereskedőhöz"...
Elhajtja a "kereskedő", hogy az márpedig nála még jó volt, be is kapcsolt...Pár napra rá ismét besunnyog a boltunkba,nézelődik, meg nem szólal, majd odasutyorogja hogy nincs-e valami rendes használt notim olcsón, sikerült elpasszolni a hibásat...
-
mongi
senior tag
Mindenkinél csend honol, vagy csak engem súlyt ez a nihil?
-
mongi
senior tag
Ismét egy Nagy Öreg távozott közülünk:
[link]R.I.P. Jack Tramiel
-
mongi
senior tag
17. Mit csinált a számítógéppel, amikor a probléma fellépett?
18. Ha azt válaszolta, hogy "semmit", akkor magyarázza el, hogy miért volt bekapcsolva a számítógép!
19. Biztos, hogy nem csak bebeszéli a problémát magának?
- igen
- nem
20. A VCR-jén az óra villogó 12:00-t mutat?
- igen
- nem
Ha igen, akkor mit jelent a VCR?21. Megvan önnek a "Számítógép használata hülyéknek"?
- igen
- nem
22. Van egy semleges tanúja a problémára?
- igen
- nem
23. Van valamilyen elektromos készüléke, ami működik?
- igen
- nem
24. Van valaki, akire rákenheti a problémát?
- igen
- nem
25. Mért egy erőteljes ütést a számítógép házára?
- igen
- nem
26. Ég a számítógép?
- igen
- nem. -
mongi
senior tag
Számítógépes problémák bejelentésére szolgáló kérdőív:
1. Írja le a problémát!2. Most írja le PONTOSAN a problémát, mindenféle fölösleges kiegészítő megjegyzés nélkül.
3. Erőteljesen törje a fejét, hol van a kutya elásva.
4. a) Mennyire súlyos a probléma?
- életbe vágó
- kifejezetten súlyos
- hihetetlenül fontos
- elképesztően fontos
4. b) Mennyire fontos a probléma valójában?
- nem fontos
- nem fontos
- nem fontos
- ráér holnapig
5. A probléma jellege:
- megállt
- nem működik
- lefagyott
- nem megy már, na!
- furcsa szaga van
6. A számítógép be van dugva a konnektorba?
- igen
- nem
7. Be van kapcsolva a számítógép?
- igen
- nem
8. Megpróbálta saját maga megoldani a problémát?
- igen
- nem - tényleg nem?
- persze!
9. Rosszabb lett ennek következtében?
- igen
10. Megpróbált segíteni megoldani a problémát egy olyan kolléga, "aki mindent tud a számítógépről"?
- igen
- nem
11. Rosszabb lett ennek következtében?
- igen
12. Elolvasta a kézikönyvet?
- igen
- nem
13. Legyen őszinte! Tényleg elolvasta a kézikönyvet?
- talán
- nem
14. Teljesen biztos benne, hogy elolvasta a kézikönyvet?
- nem
15. Ha elolvasta a kézikönyvet, értette?
- nem
16. Ha igen, akkor magyarázza el, hogy miért nem tudta maga megoldani a problémát! -
mongi
senior tag
Szerintem ha nincs "hivatalos nyoma" dolog, akkor már kezdhet aggódni, lehet valami sufni-tuning barkács szakkörbe landolt "javításon".
Ha garis volt, elég lett volna ha felhívja a supportot és kér egy pick-up&return szállítást a szakszervízbe...Ott kap RMA számot, amivel lekövethető hol van és mit csinálnak, cserélnek benne.
Ja Ostrava, nem Brno"A Pegatron Czech s.r.o. a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat, Na Rovince 882, 720 00 Ostrava –
Hrabová, CZ telephellyel.A Wistron InfoComm (Czech), s.r.o. a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat, K Letišti 1792/1 664
51, Šlapanice telephellyel.A FixDirect Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon bejegyzett vállalat,
1133 Budapest, Véső utca 7. telephellyel.A Cordon Electronics Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon
bejegyzett vállalat, 1045 Budapest. Széchenyi tér 9. telephellyel."Itt keressétek, ha nincs, akkor sufniban landolt...
-
mongi
senior tag
ha szerencséje van kivitték Brno mellé a nagy kelet-európai service központba, de onnan is megfordulnak a cuccok átlag 14 nap alatt...szal sztem a "cég" szarakodik...
"Amennyiben a fenti lépéseken keresztül nem oldódott meg a probléma, kérjük keresse fel magyarországi szerviz-ügyfélszolgálatunkat a +36-1-505-4561 telefonszámon. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt segítséget mind a hibaazonosításban és a hiba megoldásában, mind az esetlegesen szükséges szervizfolyamat indításában és egyéb, nem kereskedelmi/értékesítési jellegű kérdések megválaszolásában. "
-
mongi
senior tag
válasz
tserrof77 #16325 üzenetére
ilyen volt nálam is, vásárlás után 4 hónappal megöntötte a srác egy kori sörrel a HP550-es notit. Alaplapra a sörhab rá volt sülve
Persze bekapcsolva megpróbálta kiönteni belőle
Apucija kérdezi:
- De akkor ezzel nem tudna azért valamit kezdeni?Még garanciális!
- De. Tudok. Otthon kitámasztom vele az ajtót...Sörre-borra-szörpre-kólára locsolós gari nincsA végén elpasszoltam neki bontásra, vett helyette asztalit nálam, annak a billjét locsolhatja...
-
mongi
senior tag
Nekem is csend, bár volt már "érdekes" érdeklődő:
Papírt és tollat kért.Adtam neki egy névjegyet, meg egy tollat papírral.
Felirkálta az összes laptop árát, majd a kérdésemre, hogy ugyan minek írja fel, adok még névjegyet, webshopban fent vannak az árak, no meg kicsit több notebook mint itt a kis üzletünkben...
Áááá ő a sógorának írja fel, mert kérdezte mit kaphat nálunk.
Mondom neki mégegyszer, minek írkál, ott a webshop rajta a névjegyen...
Áááá ő inkább felírja...Nem csodálkoznék ha a konkurenciám küldte volna az utca túl feléről.
-
mongi
senior tag
válasz
Swollen #16182 üzenetére
Az árakat egyszerűen elcsalt áfával tudják alacsonyan tartani, sokszor a nagyker beszerzési ár alatt. Hogy hogyan? Egyszerű: Körbeutaztatja az EU-ban több országon, mindenhol 0% vámmal, és persze mintha az adott országba exportálná. Adót (helyi-áfa) visszaigényli mindenhol, majd megjelenik a terméke (pl. notebook) 3-4-5-ik kiinduló országban lévő webshopban, irreálisan alacsony (pl. nagyker nettónál is kisebb!) áron. Mire megbukna, felszámolja a cégeket, és már el is tűnt a sok zsével...A NAV meg a többi hatóság meg keresi a strómanokon a kesst.
Én a helyedben nem hagynám elsorvadni a boltot, inkább kiegészíteném a webes rendelési lehetőséggel webshopon keresztül (mint egy nagy-nagy katalógusod) persze kedvezőbb árakkal. Aki eddig is csak boltban vásárolt az ezután sem fog ész nélkül a webshopokba rohanni (sokan nem bíznak benne még).
-
mongi
senior tag
alapból van csomagolva mindegyik mellé egy "nonanemár" márkájú csingcsung elem is
Persze 1000 évig tartós van ráírva, megnyugtatva a vevőt, hogy hamarab sz@rik be a 'zuperegér mint az áramforrása
Szombati:
Bunkó paraszt Slovensko pasi boltba be, köszönés persze nyema. Kezdi rögtön:
- Neki egy öreg számítógépbe kell hangkártya.Most vette és nem szól.
- Mondom nincs, egyébként milyenre gondolt? ISA, PCI, PCIe, USB?
- Ő azt nem tudja, egyébként is 'mé nincs?
- Mondom mivel elvitték az uccsó SB Live! -ot a múlt héten, és mivel az eladásaink 99,9-%ban már laptopot keresnek oda nem kell, de hozunk keddre ha kívánja.
- Akkor az nem kell. Programot adunk-e el?
- Mondom milyet?
- Neki windóz' kell.Erre a régi gépre.98 vagy xp.
- Mondom az nincs, régiekhez az uccsó az xp volt de az már nem kapható.Csak win 7 de annyit nem érhet a gépe hogy megvegye rá.
- Ő ad érte pénzt, égessem ki a telepítőt.Megad érte 5 eurot.
- Az itt nem fog menni, nem másolunk, főleg nem kalóz OS-t.
- Hogy képzeljük, mert ő nem ad ezért sok pénzt, de ha nem kell a pénze...mindezt emelt hangon, bunkó flegma módon.
Köszönés nélkül el.
Büdös paraszt...még neki áll feljebb. -
mongi
senior tag
válasz
proof88 #15693 üzenetére
Nem az ASRock a közröhej tárgya, hanem hogy a többi "nagy" nevű gyártó mehet a sunyiba, ezek az asrockos srácok még tényleg lelkesedésből fejlesztenek, meg is látni a cuccaikon.
Amire szükség van egy gépbe, teljesen lefedve a piacot, jó minőségben nyújtják.
Én így gondoltamAmúgy én is nemrég cseréltem le a P5B-t mert bizonytalanul indult reggelente a boltban, őt váltotta ez: [link]
-
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
válasz
Hequila #15666 üzenetére
Más néven engineering sample cpu, ami a fejlesztőktől néha az ibélyen landolt
Szorzó lock nélküli procik, eleve válogatott szériák, amin tesztelték pl. hogy a cucc mit bír, hol a vége, vagy milyen változást hoznak a különböző fsb/szorzó állítások.
SzerintemVerzsön twú: legrafitozott hidakkal leledző szepron ami egyébként egy tébred-bé atlon volt, csak átnevezték
Nekem is van itt hamisított 2800+ sempim, pár hidat összeforrasztottak a kínai dzsunka-balra limited alkalmazottai, így a szorzót feljebb tekerve ment a kicsike, miközben csak 2300+-os volt
-
mongi
senior tag
válasz
macilaci78 #15611 üzenetére
volt memo 1940-ben
[link] -
mongi
senior tag
-
mongi
senior tag
Egy új filmet fognak forgatni, úgy hallottam:
Flash Kordon és az univerzum sünjei
Új hozzászólás Aktív témák
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest