Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
De mihez kell a tűzfalbeállítás? Eleve ez a router egy másik router mögött van, vagyis nincs is rákötve közvetlen az internetre.
Ha ezek az eszközök a Syno-ra vannak kötve, viszont a másik router hálózatából is el szeretnéd érni őket, akkor kapcsold át vezeték nélküli AP működési módra. -
I2oli
tag
Szia!
A tűzfalszabályoknál arra érdemes figyelni, hogy sorrendben "hajtódnak végre". Ezt úgy kell érte, hogyha egy forgalomra fentről lefele haladva lesz olyan szabály ami illik, akkor az érvényesül és nincs tovább. Ezért is kerül az összes ország tiltása az utolsó sorba, a Magyarország pedig fölé esetemben, mert fordítva nem működne.
A szabályt pedig jól értetted szerintem, annyit tesz hogy minden magyarországi ip címet beenged, így a nas/plex stb. elérhető országon belül. Ha külföldre utaznék akkor nem működne, ezesetben vagy bővíteni kell a listát vagy magyarországi vpn-t kell használni.
Üdv.
-
Tartsd benyomva a router hátulján levő süllyesztett RESET gombot 10 másodpercig, úgy elindul a hard reset. Utána, mikor végzett, ne állíts vissza semmilyen mentést, hanem konfiguráld be újra, manuálisan.
Ennyit lehet tenni, meg csekkolhatod, hogy a Biztonsági tanácsadó mit mutat. Az végez checksum alapú fájl ellenőrzést is, és kiírja, ha baj van.(#4795) Multibit: Itt kicsit másképp működik a rendszer, mint a hagyományos router-ek esetén, vagyis nincs NVRAM. De amúgy abban sem a firmware található, hanem csak annak beállításait tárolja.
-
Multibit
nagyúr
Bonyolult full resetet csinálni ami újra húzza a firmware-t a routeren?
A konzumer routerek többségében NVRAM-ban van a firmware (a "rendszer"). Biztos van itt olyan szaki, aki meg tudja mondani, hogy lehet a Syno routereken ledörgölni az NVRAM-ot. Az azt követő teljes telepítés már az általad kívánt full resetnek felel meg. -
I2oli
tag
Szia!
Csak javaslatként/példaként írom, mivel nekem nincs semmi külföldi országgal dolgom, nem járok ki dolgozni, nincs ott rokon/kolléga/kutya/macska stb. így az országokat a helyi és local címek kivételével dobom:Emelett valóban hasznos a VPN amit Kendek említett, ha pedig valami érdekel milyen porton üzemel itt van két jó kis összefoglaló oldal:
SRM: https://kb.synology.com/hu-hu/SRM/tutorial/What_network_ports_are_used_by_SRM_servicesDSM: https://kb.synology.com/hu-hu/DSM/tutorial/What_network_ports_are_used_by_Synology_services
Illetve a DNS over HTTPS is hasznos lehet: (szerk.: ez a Local network --> General fül alján van)
Nem tudom most egy reset után hogy indul a rendszer, de anno a gyári admin user volt használatba nekem, ezt is érdemes lecserélni valami másra, mert ez a usernév elég triviális.
A Security menübe, az utolsó Auto block fülön is engedélyezve van a működés nekem, gyárilag nem tudom hogy ez is hogy van, de hasznos tud lenni bizonyos nemkívánatos esetekben.
Illetve én még azt is beállítottam, hogy minden eszköznek ami rajta lóg fix ip címet osztottam ki, így szépen látszik a logokban amikor ismerősök/rokonok látogatáskor használják, mivel ez nem sűrűn történik meg nekem így egyszerűbb mint második vendég wifit szórni folyamat, ami 99%-ba nem lenne használatban. (De persze egy szeparált vlan lenne a szép erre is.)
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
VPN-t állíts be ha valamit el szeretnél érni kívülről, ami lehet SSL VPN, OpenVPN, vagy akár WireGuard is. Mást ne engedj ki közvetlen, mert jó eséllyel feltörik.
A Threat Prevention egy jó eszköz, de önmagában kevés. Vagyis kell hozzá a tudatos használat is.A rendszer működési elve alapján nincs kizárva, hogy sima reset után is maradhatnak nem kívánatos fájlok. De ehhez célzott támadás kellene, megfelelően módosítva a rendszert.
-
Egyelőre nincs rá lehetőség, csak majd mikor kiadnak egy újabb főverziót. Az Update .pat fájlok azok csak Debian telepítőcsomagokat tartalmaznak, ezért kisebb a méretük. Így valóban nem írják felül az összes fájlt a router-en, de erre nincs is szükség. Amikor nyomatsz egy gyári visszaállítást, akkor újraíródik minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest