Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _pda_

tag

válasz proci985 #788 üzenetére

Szia, semmi extra, csak gondoltam, kicsit beszélgetnék itt a kint élőkkel. :)
    STHLM-ban tengetem a napjaimat, és nyelvtanulás témakörben guglizva akadtam a topikra.
    Még az egészet nem olvastam át, de az elejét meg a végét bővebben.
    Igazából Avicularia nickje ütötte meg a szememet a tagok közül, más IT portálról ismerem a nickjét, majd ha megjelenik itt, kifejtem bővebben. :)
    Szóval, talar du svenska?
    Nej
    Valami tölcsér kéne, amivel beletölteném a fejemembe a tudományt.
    A koromnál fogva hátrányos helyzetben vagyok az idegen nyelvekkel kapcsolatban (LII), mert sajnos az én időmben csak az oroszt nyomták. :(
    Németből alapszavak,meg egszerűbb dolgokat megértek, az bizonyos hobbyk miatt maradt rajtam, szótárazásból.
    Majd később, jött az angol, IT és egyébb érdeklődési körök miatt.
    Ebből is csak a szavak voltak, amikből elég nehéz egy mondatot értelmesen összerakni.
    Februárban elkezdtem a Duolingo-t, angolul, kb augusztusra végeztem a 60 témakörrel.
    Nekem nagy segítség volt, mert most már basic szinten el tudom intézni a dolgaimat.
    Ezt gyakorlom is naponta.
    Júniús óta vagyok kint, építőipar, illetve inkább bontó.
    A cég svéd, de a kollégák magyarok, tehát fejlődési lehetőség az nulla, angolból meg svédból is.
    Ez így elég tré.
    A personnumert várom a napokban, talán utánna SFI?
    Szóval ez az alaphelyzet.
    Olvastam a véleményeket az SFI-vel kapcsolatban, hát, nem tudom ,mit kellene tennem, h hatékony legyek.
    Igazából olyan szintet kellene elérnem, h el tudjak szabadulni ebből a cégből, és a szakmámban tudjak dolgozni.(elektriker, vagy bilmekaniker)

Azt hiszem, ez így elég, első körben, rólam :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés