Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skx007_
csendes újonc
Mi a véleményetek a Fortisról (úgy általában)? Megjelenésre tetszenek, műszaki tartalom, kidolgozottság szerintem rendben van, talán nem egy agyonmarketingelt márka, de némi presztízse is van. De a magasabb árat indokolja valami plusz? Egy Steinhartnál jobb annyival, avagy a kettő között csak a logo differenciál? Vagy egy Certinával hasonlítva milyen? Előre is köszönöm a véleményeket, személyes benyomásokat.
-
skx007_
csendes újonc
Létezik ilyen ??? Ráadásul 46mm, nem ez az 50mm plusszos os G-shock pótkerekek.
-
skx007_
csendes újonc
Japán, belső piac, Citizen...
[ Szerkesztve ]
-
skx007_
csendes újonc
válasz excalibur36 #178606 üzenetére
Véletlenül sem akarlak lebeszélni a Tissot-ról, pusztán csak bennem ilyen érzéseket kelt a márka. De több ismerősömnek is az van és elégedett vele. Meg úgy eleve, a Swatch-nak ez a megvesszük az ETA-t és mattot adunk a konkurenciának (a kicsiknek) lépése nem tetszik. Ha esetleg ellenséges hangneme volt az előző posztomnak a Tissot tulajdonosok felé, akkor hidd el, nem szántam annak.
-
skx007_
csendes újonc
válasz Tiszteletes #178599 üzenetére
PR50, titánium, zafír, quartz.
1., Szerkezet volt már benne cserélve (lejárt az ideje), de most ha koronáról időt állítok, akkor néha viszi csak a mutatókat, ha viszi is, akkor kopott, sercegő hangot ad, meg-megugrik.
2., A tok és az üveg között van egy fekete műanyag gyűrű . Műanyag....?!?! Nyilván akkor is láttam, de akkor csak a reklám/marketing/név hajszolt bele a bizalomba. Ma már borzalommal tölt el.
Anno a családnak egy ilyen óra nem volt kis kiadás (ebből fakadóan a széltől is óvtam), valahogy nagyobb minőséget vártam volna tőle. Most rágódom, hogy szentimentális okokból megcsináltassam-e, hiszen a titánium + zafír egy nagyon jó kis alap, ugyanakkor erre nem igazán érdemes költeni. Szóval szubjektív az egész, de ha a Tissot logot meglátom, hamis bűntudat ébred bennem, hogy anno a család pénzét kidobtam egy hulladékra. Biztos vagyok benne, hogy 1958-ban vásárolt Tissot nem ezt az általános "élményt" hozta. Lehet tévesen látom, de ma, 2017-ben pl. egy Fortistól jobban számítok egy "örök élet + 1 nap" feelingre.
-
skx007_
csendes újonc
válasz excalibur36 #178596 üzenetére
Nem szándékoztam leszólni a Tissot órákat, csak pl. anno érettségire mikor "igazi, svájci, órát" választhattam, jól jött volna egy órákhoz értő személy, aki elkalauzol a témában és nem a magazinok reklámoldalai, sportesemények plakátjai befolyásolták volna a választásomat(Tissot).
-
skx007_
csendes újonc
válasz mokasirs #178567 üzenetére
Szubjektív vélemény szintén: Fortis! Nálam a Certina kissé kezd már Tissot (dömping, bekategorizálás Swatch csoportban) szintre csúszni, mondjuk dizájnra el kell ismerni nagyon szépek még ma is. Sokszor előfordul, hogy keresek egy adott formavilágot, megjelenést és kb. csak a Certinában van meg pont az.
-
skx007_
csendes újonc
válasz fagyalllo #178255 üzenetére
Ebben bízom én is, köszi a megerősítést Az logikus is lenne akár, hogy 20 év alatt jöttek-mentek óracsaládok, átcsoportosítások modellek szerint stb. Másrészt abba a hibába sem akarok esni, hogy hamis magyarázatokat gyártok magam megnyugtatására, ezért is dobtam fel a kérdést itt.
Szervízbe majd csak 5 év múlva vinném tisztításra, addig maradna a bizonytalanság. -
-
skx007_
csendes újonc
Pár hete vásárolt Citizen NY0040-es hátlapján "AIR DIVER'S 200M" gravírozás szerepel, szemben az interneten található fotókon "WATER RESIST 200M". Valamint a gravírozás messze nem olyan mély az enyémen, sőt körömmel kaparva az az érzésem, hogy maguk a betűk állnak ki a hátlap polírozott síkjából.
Korábban a gyártási idő kiderítése érdekében, minden adatot továbbítottam a gyárnak, ahonnan jött is a válasz, hogy 2017 januári, már csak az olasz és német piacra gyártanak. Ma ismét írtam nekik a fenn említett észrevételekről, azt a választ kaptam, hogy hivatalos Citizen szervízbe tudnak biztos választ adni.
Itthon vásároltam, számlával, újonnan, innen, csak ÁFA nélküli akciós napon. De maga a cég nemzetközi, német központtal, onnan érkezett az én órám is.
Szerintetek ennek ellenére jogos a félelmem, hogy ez nem eredeti?
-
skx007_
csendes újonc
Citizen szériaszám értelmezésében tudna valaki segíteni? Konkrétan a gyártás dátuma érdekelne. Neten amit találtam:
-első számjegy: az évtizedben lévő év száma
-2. és 3. számjegy: a hónapA probléma ott van, hogy nekem 711-az első három karakter, a fenn ismertetett analógiára ültetve:
1997.11
vagy
2007.11
vagy
2017.11 (ami ugye még nem is volt)Tudtommal az órát (NY0040) 1997-ben már gyárották, 2017-ben pedig már nem, szóval legjobb esetben is minimum 10 éves az óra (2007). Valakinek ötlete?
-
skx007_
csendes újonc
Tanácsotokat kérném a következő kérdésben: szert tettem egy már nem gyártott mechanikus órára (Citizen NY0040), de új állapotban, megbízható helyről. Mivel gondolom ez valami elfekvő készletből származhat, évekig állhatott járás/kenés nélkül raktárakban. Érdemes elvinnem óráshoz egy olajozásra használat előtt, avagy kissé túlmisztifikálom ezt a "problémát"? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
skx007_
csendes újonc
válasz @mriya@ #177023 üzenetére
Szerintem az "igazán játszós", az pont nem digitális. Polárszemüvegben nehézkes a leolvasás, -20 fokban a folyadékkristály szintén nem annyira előny és pl. bringázás közben amikor nem engeded el a kormányt, egy szélső szögből rápillantva hamarabb van meg az info. Azt viszont eltudom képzelni, hogy erős, nagy frekvenciájú rezgő mozgás (pl downhill) az analógnak nem kedvez.
-
skx007_
csendes újonc
-
skx007_
csendes újonc
Gyakran úszom (heti 2-3 alkalom) már sok éve, többnyire órában, a következőek a tapasztalataim:
Negatív:
Tissot PR50 - WR50m (érettségi ajándék, az első "igazi, valódi, minőségi nagybetűs svájci ami a családnak komoly kiadásnak számított (akkor még ebben a tudatban éltem)" - külön fájdalom volt a beázása)
Polar FT1 - WR30m (külön feltüntetve, hogy lehet benne úszni...)
Valamilyen Timex - WR100m
Decathlon sajátmárkás - WR100m
Pozitív:
CASIO - ez a márka kegyetlenül szembesít a sznobságommal!
-Gyerekkorban WR30m - órákon át ugráltam a medencébe nekifutásból
-tinédzser korban WR50m-re bányatavakba ugráltam 4-5m magasról
-azóta pedig filléres, műanyag WR100-akkal "csapkodom" a vízet, de mostanában(1 éve) kíváncsiságból már szaunázni is beviszemHa ezt tudja egy max 16.000 Ft-os solar Casio, akkor milyen lehet egy G-Shock? A fenn ismertetett Tissot példából viszont megtanultam, hogy sportra csakis fogyóeszköz órát használok.
A "fogyóeszköz" jelzőt pedig mindig a szíj tönkremenetele okozza a Casionál. -
skx007_
csendes újonc
válasz terra052 #176783 üzenetére
Az Elysee-ből nem tudok dönteni, hogy melyik kellene jobban. A feketével kb. nem lehet hibázni, de már veszélyes, hogy csak fekete számlappal vannak óráim. A kék személy szerint nem tetszik, az ezüst (zöld percmutatóval) igen, más kérdés, hogy a leolvashatóság sérül és kb "kockázatosabban" mutat a karon a sok szürke/ezüst szín. Tudom, hogy ez teljesen egyénfüggő, de szerinted az ezüst verzió "öli" az óra tipikus jellegét (katonai-búvár-terep)? Igazából engem kicsit erre emlékeztet, nekem ez régóta tetszik, de túlárazott a márkához/tudáshoz képest, az Elysee pedig pont optimális ebből a szempontból.
A beljebb ülő stiftekre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, így tényleg egyenrangú egy 47mm-essel.
-
skx007_
csendes újonc
válasz fagyalllo #176780 üzenetére
@fagyallo Köszönöm a részletes bemutatást, most is tanultam, ezért szeretek ide járni.
@terra052 Bevallom őszintén, hogy ha az ember beírja a keresőbe, hogy SKX007 vs Mako II ?, akkor minden fórumon toronymagasan jön ki az SKX győztesként, pedig az Orient talán épp úgy rúg labdába. Nyilván kiérdemelte ezt a fölényt a 007, de egy idő után szerintem már öngerjesztő(legenda, én is akarom, csak az kell) is a folyamat. Emiatt lehet, hogy az NY0040 "halványabb" az SKX mellett a köztudatban, pedig mélyre ásva az ember rájön, hogy a szubjektív külsőt félretéve, legalább olyan jó kis óra a kategóriában.
-
skx007_
csendes újonc
válasz terra052 #176774 üzenetére
Ne tedd ezt velem, ez tényleg jól néz ki! Régi kedvencem(műszakilag) a Seiko Alpinist, de annak az arany-zöld retro színvilága sok lenne nekem nap mint nap.
8-as Miyota ide vagy oda, kezdek elcsábulni. Egyébként tudtommal a Citizen NY0040 búvárban is 8-as szerkezet dolgozik és fórumokat olvasva veri az SKX007 werkjét. Persze ezek lehetnek szubjektív vélemények, de rázkódást is jobban bírja olvasatom szerint. -
skx007_
csendes újonc
válasz terra052 #176759 üzenetére
Ebben a színben nekem még jobban tetszik. Számomra ami fontos, minden benne van: zafír, forgatható lünetta, 20mm szíjszélesség, visszafogott megjelenés, de a zöld szín mégis ad egy sportos jelleget, de mégsem a szokásos "sportosan elegáns" elcsépelt jelző mögé bújva. Egyetlen egy bajom van vele és sajnos ez kizáró ok számomra: 49mm tokmagasság. 47mm-nél meghúztam az örök felső határt.
-
skx007_
csendes újonc
Ismerősöm épp rendelni készült egy órát Sky-ról, de figyelmeztettem, hogy mostanában megakadnak a vámon a szingapúri csomagok, ezért 1 hónap csúszás is érheti. Creation-ről rendelt ezért, valamivel drágábban, mondván az New York-ból jön. Bár bevallom őszintén, hogy akkor annak is fenn kéne "akadnia", milyen tapasztalatok vannak az utóbbival?
-
skx007_
csendes újonc
Junghans órákról általános vélemény, főképp az automatái? Egy Steinhart-hoz képest hova lehet belőni a kidolgozottságot, szervízhátteret?
-
skx007_
csendes újonc
válasz squir #175861 üzenetére
Ez igen! Gratulálok a választáshoz. Nem megsértve másokat, inkább csak a saját szubjektív szépérzékemnek megfelelően azt kell mondjam, hogy az óra árához sikerült a legjobb stílust is megtalálni! Van realitása annak, hogy a márka (most már a saját szerkezetével) úgymond berobban a legnagyobbak közé tudatban is? Kérdezem ezt az esetleges "befektetési faktor" miatt...
-
skx007_
csendes újonc
Srácok, ezek a Nomos órák tényleg ennyire jók műszakilag? Bevallom, eddig csak a svájci és japán órák érdekeltek, de mostanában elég gyakran hoztátok fel egyfajta ethalonként, elkezdtem őket nézegetni. Ez a Bauhaus stílus bevallom kétségbeejtően megfogott. Egyszerre konzervatív, de modern módon minimalista is, letisztult forma, szín, mutatóvilág. 2017-ben valahogy így képzelem el az elegáns, korhű karórát. Nem fogok vásárolni ilyet, de érdekelne, itt a dizájn párhuzamban áll a gyártási minőséggel, megbízhatósággal? Olvastam, hogy saját szerkezet, meg pár mm vastagság, stb, de ezek a modern darabok éltek annyi ideig, hogy bizonyítsanak?
-
skx007_
csendes újonc
Ha már quartz szerkezetek, a Timex-ekbe mit tesznek? Illetve a márka úgy összességében milyen minőséget képvisel? Jobb pl. egy Fossilnál?
-
skx007_
csendes újonc
Régóta nézegetem a Casio Pro Tek karórákat, kifejezetten a PRW7000-et. Valóban kihasználnám a funkcióit, épp ezért is foglalkoztat a modell. Viszont ezt az 58mm * 52mm méretet nem tudom megemészteni. Ahogy néztem, G-Shock-nál is ez a helyzet. Az is egyértelmű, hogy ezeket a modelleket hegymászás/túrázás közben a kabáton keresztül kell rászíjazni a csuklóra, hiszen nem lehet folyton le/felcibálni a softshell kabát ujját, főleg ekkora ébresztőóránál. De ahogy a búvárt/pilótát is a ruhára(neoprén, bőrkabát anno) szíjazzuk, abból vannak 44mm-esek. Sőt, 40-42mm is szép számmal előfordul.
Nem tudom, véget fog valaha érni ez a lapostányér divat? Mert a divatirányzatok mindig visszatérnek önmagukhoz. -
skx007_
csendes újonc
válasz 5-ös kezelő #175330 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a véleményeket. A pár év múlva esedékes szervíznél megemlítem a dolgot, addig pedig tartom ezt a -1' megoldást.
-
skx007_
csendes újonc
A következő problémára tudna valaki tanácsot adni? Automatám koronán felhúzva, avagy csak mozgással tekerve is napi 5 másodpercet siet, ha hordom, ha leteszem (pl hátlapjával lefelé). Éjszakára kipróbáltam hátlappal felfelé, oldalasan koronával fel, koronával le, de tartja a napi 5 másodperc vor-t, azaz szombat reggel már +25-nél járok. Egyébként egy Fortis Flieger Automatic-ról van szó. Nincs ötletem, hogy tudnám "visszafogni", pedig szeretném a korona kímélése végett.
-
-
skx007_
csendes újonc
Ha valakit érdekelnek esetleg statisztikai számok az "iparból"...bocs ha már volt.
-
skx007_
csendes újonc
Köszönöm a tanácsokat! FB csoportban nagyon érzem a bizonytalanságot eredetiség terén sok eladó óránál, óvatosabb vagyok mint spórolósabb azért. Lehet csak én értelmeztem a poénos megjegyzéseket dehonesztálónak, de köszönöm az utána jövő békés hangnemet. A netes vásárlásnak azért nem vagyok híve, mert ahhoz be kell mennem itthon egy raktárkészlettel rendelkező kereskedőhöz, eljátszani a komoly érdeklődőt, végighallgatni a tanácsait (bár ilyen kereskedő egyre kevesebb akad), felpróbálnom az órát (mert ez nem turmixgép, hogy működjön és ennyi), majd ezen tapasztalatokkal megrendelni az órát külföldről. Az egy dolog, hogy ez etikátlan, de ez a mentalitás előbb-utóbb kivérezteti az ügyfélközpontú kereskedőket. Itthoni új árat pedig sokallom egy szabadidős órára, de egyben szeretnék is egy ilyet a gyűjteményembe. Valami olyasmi lebeg a szemem előtt, hogy "valakinek nem jött be, mert irodában a kevés mozgástól mindig leállt, túl nagy, túl kicsi neki", stb. Egy ilyen példányért, szimpatikus eladótól hajlandó lennék külföldi netes, új árat is megadni akár.
-
skx007_
csendes újonc
Szeretném megkérdezni, hogy az eredeti hozzászólásom mely paramétere provokálta ki ezt az ellenszenvet?
Az, hogy új tag vagyok? Vagy használt órát vennék? Esetleg az említett modell? -
skx007_
csendes újonc
válasz yodamastah #175108 üzenetére
Karcmentes alatt mikrokarcokra gondoltam, 20 éves titánium szíjas/házas órám meglepően jó állapotnak örvend, egyszerűen vigyázok rá. Nyilván akad még hasonló óratulajdonos. Autóból is találni 10 éves megkíméltet és 2 éves lepusztítottat. Netes külföldi árral sokszor vannak fenntartásaim, egy megbízható itthoni tulajdonosnak lehet nagyobb bizalmat szavazok személyes találkozás után. Az új mellett viszont a zuhanó USD/HUF szól, meglátjuk hogyan követik le a magyar kereskedések.
-
skx007_
csendes újonc
Sziasztok! Használt, de jó állapotban (karcmentes, szervízelt) lévő Seiko SKX007-est vennék megbízható forrásból. Ha valakinek van, kérem szóljon, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest