Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• C0RVUS

tag

válasz KelemenUhr #166534 üzenetére

Kicsit pontosítanék. A bőrszíjak egész biztosan nem holmi műanyag lapok miatt büdösödnek. Egy saját készítésű garantáltan marhabőr egyrétegű szíjam egyetlen nyár alatt olyan lett, hogy bottal sem szívesen nyúltam hozzá. Pedig kentem én faggyúval is, viasszal is, hogy impregnáljam valamelyest, de hiába. Beszíja az izzadtságot, és benne is marad. Tartósnak tartós lenne még sokáig, de az a szag... És sehogy sem lehet belőle kimosni.
    Tanulság: bőrszíjat nyáron legfeljebb lájtos esti koktélpartira (diófa alatti borozgatásra).

Persze, mint mindenben, ebben is akad kivétel: [link], [link] Alapvetően az olcsósága miatt próbáltam be, és a "водозащищенная" fícsörtől sokat nem vártam, de úgy tűnik, hogy az elvtársaknak tényleg sikerült valamivel hatékonyan impregnálni (jobb nem tudni, hogy mivel :DDD ). Már van belőle három, ugyanis eleve igen jó minőségű. Ugyan nyári túrázáson még nem használtam őket (arra más szempontból is jobb az acél), de rendszeresen zuhanyzom bennük, és egyáltalán nem nedvesednek át. Pár perc múlva meg sem mondaná az ember, hogy víz közelében jártak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés