- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
-
tboldi
nagyúr
Mannolt inkább ne, olvass bele a motorolaj és szűrő topikba.
-
knltuning
tag
-
pjen
félisten
-
pető bá'
őstag
Én úgy voltam vele, hogy múltkor ment itt, hogy a szonda élettartama kb 120-180k km, lehet, hogy tényleg sz@r akkor 15k-t megér a nyugalom. Ha a szerelőm azt mondja, hogy a katalizátor okés, akkor nem veszek másikat.
Törölni én is törlöm, mert az indítás zavar; nyilván emiatt nem fogok másik autót venni
-
pető bá'
őstag
nincs megoldás, itt tartok
de kezdem is elengedni a dolgot..
Tavasszal volt egy EGR pucolás. Biztos ráfért így 200k km után, de nem változott semmi.
~ egy hónapja kicseréltettem a felső szondát, Denso-ra, hibakód törlés megvolt még a szervizben. Nulláztam a napi számlálót, onnantól kb 350 km után jött újra (ahogy előtte is), pedig kifejezetten dinamikusan közlekedtem, bemelegedés után pörgettem rendesen. Töröltem, aztán következő tankolásnál Mol Evo 100+ ment bele. Itt változatosan volt 160-75-380 km után hibakód (ahogy előtte is). Most tankoltam még egy telitank Evo 100+-ot, 80 km táján megint bedobta. De nálam ennyi volt ez a történet, ráérek törölgetni. -
pjen
félisten
-
hundai
aktív tag
-
batai15
félisten
-
csaba1203
addikt
Előző autóm,mint írtam fentebb egy Fiat Panda volt és abban is 120000 km-nél makkant meg a lambdaszondám.
Fogyasztásom csúnyán megnőtt és annyi üzemanyagot kapott,hogy ha a gázra léptem megfulladt a motor.
Megkérdeztem egy szakit,aki annyit mondott az élettartam 100-200 ezer km ezeknek a szondáknak. -
pető bá'
őstag
-
pető bá'
őstag
Szia,
Pontosan a leírtak szerint jelenik meg nekem is - kb tankolásonként egyszer már előjön (~500km), viszont én rendszeresen 15-40 km-es utakon járok vele. Mindig országúton, stabilan tartott sebességnél-fordulatszámnál villan ki (80-100km/h). Én is törlöm, mert induláskor 2000 fölé pörgeti a motort, és más az alapjárat is.
Csak MOL-t tankolok bele, de 95-ös és 100-as benzinnel ugyanúgy dobja. Közlekedtem vele dinamikusan, rendszeresen kipörgetve 4-5 ezerig is, semmi különbség.
Nálam így nyáron 6.4-6.7 között fogyaszt, klímától függően. Gondolkodtam már én is a lambdaszondák cseréin, de amíg nem nő meg a fogyasztás, addig pénzkidobásnak tűnik. Szerelőm azt mondta, hogy a katalizátor okés.
Ha úgyis viszed, akkor nézesd meg, az esetleges cserétől rosszabb biztos nem lesz - de lehet, hogy jobb sem.. -
csaba1203
addikt
-
tboldi
nagyúr
194 cm és Honda Jazz - simán elférek magam mögött, pedig teljesen hátra van tolva az ülés.

Amúgy én is örülök, hogy 2,5 évvel ezelőtt nem egy G Astrát vettem. A Hondára is ráköltöttem már a vételár felét, de ennek a 80-90%-a csak csinosítgatás, nem pedig hibajavítás.

-
tboldi
nagyúr
Én is rendelni szoktam, hiába van Unix, meg Bárdi is Mosonmagyaróváron, ilyet nem tart egyik sem.

Érezhetően jobb a hagyományos izzóknál, de azért nem annyival, mint amit a marketingszöveg ír, hiszen ugyanúgy 55/60 W-os ez is. Én a fehérebb fénye miatt szeretem, kevésbé "nyelődik el" a környezetben.
-
blakey
titán
-
tboldi
nagyúr
Én eleve párban szoktam cserélni, mert ha kimegy az egyik oldalon, akkor rövidesen a másikon is ki fog.

Mondjuk én flancolok, mert nem 1500 Ft-osat szoktam venni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tboldi
nagyúr
-
*Mukeey*
addikt
-
pjen
félisten
-
Pickit3
aktív tag
Fékfolyadék van benne
Nekem 12évig nem volt cserélve bár nem produkált ilyen hibát, inkább csak az zavart, hogy nagyon gyengén dolgozott a "pedálrugdosása" csúszáskor. Szegeden a szakszervizbe beálltam, 2-3napon belül már egy másik felújított volt benne 3hónap garanciával. Ez került 50k-ba mindennel együtt. 2éve jól működik, a szerelő annyit hozzátett, hogy ne várjak 12évet megint, ő olyan 3-4évet javasol. Mondom oké, majd fejben tartom. 
Apropó, egyik haverom/kollégám egy 2004es ignis sportot szeretne venni 450k-ért, mert nagyon tetszik neki. Mondtam neki, hogy oké, de egy normál ignis is 900k-nál indul szóval vigyázzon vele. Továbbra is egy simán javasoljak neki vagy hagyjam, hogy a sportot vegye (nem második autónak)? Amit nézett az eléggé szét van buherálva szóval csak ezért félek.(chck engine világít, üres cső a kipu, rossz a rugózás etc.)
-
pjen
félisten
-
ludsimon
veterán
Ajaj, nem akartam bmw-s lenni, de extra sztereotípia meglesz mikor a gyúrós kiszáll a bmw-ből úgy néz ki.

Viszont belegondoltam, hogyha megveszem a nagy álmom, egy E39 540i V8 4,3L-es autót, valószínűleg ez lesz az utolsó generáció ami elérhető áron, és mégse csillagászati áron lehet fenntartani (jó, tudom ha belenyúl az ember simán 1M ft körüli szervizköltségbe bele tud nyúlni), de gondolj bele.
Talán mi vagyunk az utolsó évszázados emberek, akik még láttak rendes AUTÓT, nem idióta villanyautót.Persze versenyautók M3, M4 M5 M6 mindig is lesz, meg összes többi prémium márkában versenyautó, de hol lesznek ezek elérhető árban azoknak akik élményautózni akarnak?

Lesz egy agyonfeszített 4 hengeres technika (JÓ ESETBEN 4 henger!) ami fele annyit vagy még annyit se fog tudni, mint a mai nagyobb köbcentis autók.
Na de ne legyen igazam, csak próbálom a dilemmám végre lezárni egyszer s mindenkorra, hogy mit vegyek.
De ha ez a Swift Sport kényelmetlen lesz hosszú útra, akkor igazából nincs nagyon miről beszélni.
Kell a nagyautó. Na jól levezettem a monológom magamban.
-
dnelb
veterán
-
eami
veterán
-
ludsimon
veterán
-
pető bá'
őstag
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
-
ludsimon
veterán
De amugy nem értem miért jó életveszélyes autóval közlekedni.

Ilyenkor az jut eszembe, hogy a kötelező szervizeket se kaphatja meg, csak azért van neki BMW, mert BMW.
Mielőtt letámad egy BMW-s, igen, megtehetném, hogy veszek egy E39 540i-t automata váltóval és ha elfossa magát a váltó, 1 millió ft ért felújítani.
Csak nekem nem ér meg a BMW annyit, amennyit elkérnek érte a szervizben.
Maradok inkább a Suzuki Swift Sport 1.6-nal.
2012-utáni, hamarosan. Jövő hónapban külföldön leszek és majd utána. 
-
törölt tag
-
ludsimon
veterán
-
a_tesz
Korrektor
-
pjen
félisten
-
HKorn
veterán
-
Balázs1621
senior tag
-
törölt tag
-
pető bá'
őstag
-
domojko
senior tag
Ezeket a jelenségeket általában egy gyujtás le majd gyujtás vissza meg szokta oldani. Akár menet közben is.
Nekem csinált már olyat is hogy a vízhőfok mérő nem ment vissza alaphelyzetbe. Következő indításnál innen folytatta a mérést. Műszer szerint persze h pillanatok alatt felforrt a vizem. De gyujtás le gyujtás vissza, indítasz és helyreáll a rend.
A km mutató is több ízben megtréfált már. -
pjen
félisten
-
eami
veterán
-
törölt tag
-
tboy93
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
-
villifog
tag
-
domojko
senior tag
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
pető bá'
őstag
-
pető bá'
őstag
-
pető bá'
őstag
Nem tudom, hogy ezt hogy bírjátok idegileg.. Én 11 hónap alatt egyszer láttam világítani az üzemanyagszint jelzőt, akkor szándékosan vártam ki (hogy lássam működik-e
) ; ha a negyedénél kevesebb van benne, már nem érzem jól magam, de még kibírom egy darabig, és tervezem fejben, hogy mikor fog útba esni a kút
átlagban szerintem ~32 litert tankolok (mindig teletöltöm természetesen). -
tboldi
nagyúr
Mondjuk a Bosch és a Varta is már régen nem olyan minőségi, mint amit a nevük sugall.

És a felhasználás módja sem mindegy. Én 90%-ban csak városon belül, rövidtávon használom a Jazz-t, ennek megfelelően rengeteg a hidegindítás, és másfél évet bírt a Yuasa aksim, ami szintén nem egy kis név. Apum WagonR-ében meg már a 6. évét kezdte az legolcsóbb Exide, pedig ebből csak a Premium az ajánlott. Ő 40 km-t megy egyhuzamban, bőven van ideje visszatölteni az indításkor kivett energiát.
-
Zoleee83
addikt
-
domojko
senior tag
-
pjen
félisten
-
Szilágyi84
senior tag
-
Szilágyi84
senior tag
-
Szilágyi84
senior tag
-
dethroner
veterán
Miben jobb a beépített ülésfűtés, azon kívül hogy nem látszik? Ha elromlik, drága javíttatni, míg a külön vett olcsó.
Igaz hogy a Swift gyári fejet nem ismerem, de ha jól olvastam a teszteket, nem valami híresen jó. Amit viszont én beleraknék ez lenne, ami azt hiszem minden tekintetben üti a GLX fejet is
És nem szánok túl sokat autóra, mondom, 120 ezret tennék hozzá. Vagy úgy is feltehetném a kérdést, mit vegyek ennyiért, új GL Swift, vagy 8-10 éves J Astra, esetleg 10-12 éves Prius? Ugye hogy inkább az újat
-
pjen
félisten
-
Motion_Blur
félisten
-
pjen
félisten
-
a_tesz
Korrektor
...és Szajo: Ezzel most lehet nem leszek népszerű, de ha ugyanazon autóból, hasonló üzemeltetési körülmények közt az egyik olaj leengedés után fekete, a másik szinte új, akkor a kettő közül az a jobb, amelyik feketébb, mivel jobban magában tartja a korom- és kopadékrészecskéket, ergo kevesebb lerakódást képez a motorban. Ha meg megég az olaj, akkor nem való az autóba, de valószínűleg a minősítése sem a motorhoz illő, szóval nem csoda, hogy rettenetes az állaga leengedéskor.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
bajaki
őstag
-
kisza25
félisten
-
dnelb
veterán
-
pjen
félisten
-
Kicsirics77
veterán
-
őstag
őstag
Elég a gyári is de a fizikai méreteire figyelj, nincs sok hely.
A legegyszerűbb ha nem zárt az akksi és tudsz mérni savsűrűséget a cellákban. A zárlatos cella nem veszi a töltést (idővel ólomiszap gyűlik össze az alján és az okozza a zárlatot)
Vagy ha töltőről levéve megméred az akksi feszültségét és 12V alatt van akkor is ugyanaz a helyzet, akksi kuka. -
őstag
őstag
-
Studi
veterán
Érdekes kérdés ez amúgy. Kellő figyelemmel és rutinnal szerintem évekig el lehet vezetgetni úgy, hogy az ABS egy pillanatig se dolgozik. Másrészt viszont ha kell, akkor jó, ha számíthatsz rá. És még fontosabb, hogy tudd kezelni/tudd kezelni a hiányát. Egész más a vészfékezés egy ABS-es autóban, mint anélkül.
Ráadásul a rutintalan emberek reakciója épp ellentétes azzal, amit tenni kellene: ABS nélkül elkezd csúszni, sikítani a gumi, akkor még inkább rányomnak a fékre, mert így jó, most fog erősen a fék. Holott épp el kellene emelni, hogy visszanyerd a tapadást, és újra nyomhasd a féket a nagyobb lassuláshoz.
ABS-es autóban pedig a pedál kezd el visszarúgni, ekkor a rutintalanok ösztönösen elveszik a lábukat, holott épp tovább lehetne még emelni a fékhatást, mert ilyenkor még csak 1-2 keréken dolgozik a blokkolásgátló, a többinél van tartalék a tapadásban.És persze a legrosszabb a rossz ABS, amikor nem tudod, hogy mi vár rád a pedál lenyomása után...

-
pjen
félisten
-
tboy93
nagyúr
-
dnelb
veterán
-
dnelb
veterán
-
Tomics
addikt
-
domojko
senior tag
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Kornel
veterán
-
Studi
veterán
-
Tigi
őstag
-
dragon1993
addikt
-
villifog
tag
-
blakey
titán
Köszönöm.
Már minden benne van amire szükségem van/volt, majdnem GLX szintű
jóval olcsóbban, gumiszönyegeket is kaptam ajándékba, pótkerék, GPS, kartámyasz, óra, csomagtérvédő csík, stb. A küszöb nem is olyan vészes mint gondoltam, de van teflon matricám azt rá fogom tenni, körbe fújtam nyestriasztóval, szélvédők kaptak egy rain-x-et. Remélem a parkoló szomszédaim vigyázni fognak rá. Élőben tényleg szép.(#29344) Kicsirics77
Köszönöm, reméljük úgy lesz, előző autómat a szemem láttára 5 naposan húzták meg, fájdalmas volt, még aznap vittem a fényezőhöz. -
xmad
őstag
-
dnelb
veterán
-
pjen
félisten
-
dnelb
veterán
-
xmad
őstag
-
dnelb
veterán
-
Kicsirics77
veterán
-
xmad
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NBA és kosárlabda topic
- iOS alkalmazások
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Roborock S8 MaxV Ultra, Fehér
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- SJCAM SJ6 LEGEND akciókamera fullos szett 3 akkumulátorral
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Titanium Gray Karcmentes állapot 12GB RAM 2027.06.22. garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

viszont tényleg szuper dolog hogy miután kiadott az ember egy valag pénzt érezni hogy jobb lett.
2012-utáni, hamarosan. Jövő hónapban külföldön leszek és majd utána.

Már minden benne van amire szükségem van/volt, majdnem GLX szintű