- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- sh4d0w: Én és a számítógép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Matteo005: 9800X3D
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Szerintem sokkal egyszerűbb lenne flatpak-el (ez mindent hozzáad ami kell neki, codec-eket is) felraknod a VLC-t, gyanítom hogy OpenSuse-n is az alaptelepítés részét képezi már (ez egy viszonylag új csomagkezelő, illetve csomagrendszer, és minden disztrón elérhető illetve ugyanúgy működik)
szedd le ami most fent van
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub org.videolan.VLC
Ez egy teljesen szabványos telepítési mód. Frissíteni így tudod majd a jövőben (ezt és az összes flatpak-al telepített programot egyszerre:
flatpak update
-
pengwin
addikt
Ha nem Nvidia videókártyára akarod feltenni a Tumbleweedet, nem használsz VMWaret vagy Virtualboxot, akkor a Tumbleweed semmivel sem lesz bonyolultabb, mint a Leap.
Sokkal gyorsabban frissül, és nincsenek belőle verziószámos kiadások, csak egy verzió van, ami frissül folyamatosan.
Intel és AMD grafika sokat profitál a Tumbleweed gyors frissítéseiből, sokkal hamarabb kapod meg az újításokat, javításokat.
Elvileg elég magas az esély bugos szoftverre, de én amíg használtam, addig nem volt vele semmi bajom. Zórt forrású szoftverek nem szeretik, nem tudják követni a frissülés sebességét. -
d3zs0
tag
Ha a packman repoból csak a vlc kell, akkor ne a packmant használd, hanem a vlc repoját. ~2 éve nekem is volt olyan problémám, h bizonyos fájltípusokat a vlc nem tudott lejátszani. Szóval inkább a vlc repoját használd. Én is ezt használom azóta.
vlc oldalán teljesen jól leírják, mit kell csinálni, és ne félj a konzoltól...
tehát először a repot hozzáadod (sudo vagy su kell mind3nál):
zypper ar https://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/Leap_42.3/ VLCa repo frissítésével kapcsolatos dolgok beállítása:
zypper mr -r VLCvégül telepíted:
zypper in vlc -
pengwin
addikt
Ezzel adhatod hozzá a teljes Packman repót a forráslistához:
zypper ar -f -c http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/packman/suse/openSUSE_Leap_42.3/ packman
Szerk.:
sudo
is kell majd elé. Vagy gyökérnek kell lenni hozzá.Szerk.2: Ne add hozzá a packman és a download.videolan.org repót egyszerre!
A VLC benne lesz a Packmanben is, és ez kavarodáshoz vezethet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest