- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3531 üzenetére
Swap-ot eleve nem csináltam , ezt eltaláltad, de ennek nincs köze az SSD-hez. 8 GB RAM mellett fölösleges, ráadásul a ZRAM nevű funkciót szoktam használni.
cigam-mal értek egyet, fölösleges a böngésző gyorsítótárat tiltani, azzal elvesszük az SSD előnyét.
Szerintem két dolog elég:
- A már említett "fstrim -v" parancsot időnként le kell futtatni (az fstrim.timer service tudja ezt).
- "noatime" flagat érdemes beállítani az SSD-n lévő partíciókra (/etc/fstab-ban , vagy telepítéskor/partícionáláskor), hogy az access time-ot ne írogassa felül mindig az oprendszer.Egy harmadik lehetőség az, hogy a "/var/log" és a "/tmp"-t TMPFS fájlrendszerre lehet mountolni. Ezt én régebben akkor csináltam, amikor egy USB flash pendrive-ról futtattam NAS-ként OpenSUSE-t, de most az SSD-nél nem tartom szükségesnek. Hátránya, hogy a /tmp-be írott fájlok, valamint a logok elvesznek minden shutdown esetén.
Mást nem kell szerintem beállítani.
SZERK: amúgy marha gyorsan bootol az OpenSUSE az SSD-n. XFCE GUI-t használok. A boot menü kiválasztása után kb 2 másodperc, mire az XFCE login screen bejön. Utána még kb 1 sec mire belép a user.
-
cigam
titán
válasz
sz.balazs.95 #3531 üzenetére
Eh... Nem azért vetted hogy kihasználd? Ennyi erővel egy lassú merevlemezen is létrehozhatnál swap-et, stb...
Ez éppen olyan mint azon izgulni, hogy a 8GB RAM-ból mennyi marad üresen.
Nem azért vetted ezeket a cumókat, hogy (ki)használd?Évek óta használom különösebb odafigyelés nélkül, és köszöni szépen jól van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged