Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• d900t

senior tag

válasz Athanáz99 #330 üzenetére

Ha bűnűgyi eljárás alá kerül a dolog, egyrészt az extulaj megpróbálhatja leperlni rólad másrészt a bírósági eljárás 5-10 évében, mint bűnjelet lefoglalják.

• balage81

csendes tag

először is én is dt900al értek egyet (328as addon)

Anno vettem egy notit a notebookworld.hu Kft-től, aki a laptopinfo.hu társcége vagy ilyesmi. Szintén 0% áfás számlával. Ez kb 3 éve volt, akkor még hivatalosan működött ez a rendszer.

VOlt pár gyanús dolog: 240.000 ft volt a gép, ami akkor 300k körül járhatott, de gondoltam vállalati leselejtsezés (talán ezt is mondták) így ez később nem zavart. Aztán nem kaptam hozzá én sem semmiféle garijegyet, vagy drivercd-t, operációs rendszert... pedig a gépen volt matrica is!

Minden rendben ment nem sejtettem semmit a vásárlás után (persze megvettem én barom) egyszer csak belassult a vinyó és meghalt. Elvittem a SOWAH Kft-hez a gépet, mivel akkor még ők voltak a garanciális szervize a notebookworld.hu Kft-nek. Nagyon kedvesek voltak ''természetesen uram....'' A számlát elég volt bemutatnom nem kértek garijegyet sem, amikor mondtam honnan hoztam a gépet és hogy használtan vettem.

Leültettek, eltelt kb 7 perc mire jött 3 férfi felém kezükben a géppel, egyikük az a főnök típus. Kiderült, hogy a gép már nem garanciális, holott a gyári adatai szerint az lett volna. Ezekután a főnök azt mondta, hogy van itt más is. Szétkapták a gépem előttem és láttam, hogy a gép összetákolt alkatrészekből lett összeszerelve, mivel minden egyes alkatrészének más-más volt a sorozatszáma (ami ugye alapból egyezik). Azt kérdeztem,hogy ez mit jelent, lopott gépet vettem vagy mit? Erre a főnök azt mondta, hogy valószínűleg nem ennyire komoly az ügy, mert az első lehetőség az, hogy tropára ment céges gépeket megvettek valahol külföldön egy egész flottányit (esetleg úgy intézték, hogy tönkrementnek nyilvánítsák őket) és azokból lettek összeszerelve, hogy nehezebb legyen lenyomozni ki és hol volt a hunyó. A másik verzió az, hogy lopott. Ráadásul a HDD-n lévő sorozatszám nem is eredeti és nem is olvasható.

Szóval nem cserélnek ki semmit, mert akkor ez az ő költségük lesz, de felhívja nekem a Notebookworld.hu Kft. vezetőjét. Beszéltek telefonon egy 10 percet erre a fickó felhívott engem és mondta, hogy vigyem be hozzá a gépet és tesz bele egy vinyót. Bevittem, mire odaértem már azt mondta, hogy ok tesz bele, de a felét én állom, a felét ő, mert akár én is letéphettem a HDDről a sorozatszámot (persze, hogy elcsesszem a garanciát mi lol). Jól megfenyegettem, hogy azonnal kihívom a rendőrséget, meg a fogyasztóvédelmet, mire tett bele egy valóban gyári HDD-t. És mondta vihetem. Erre én és hol a garijegy a hddhez? Na nekiállt írni egyet nagy kelletlenül. Elkészült. Mondom jobb lesz ellenőrizni visszanéztem a sorozatszámot és KÉPZELJÁTEK el két helyen is elírta a fazsi azt a kb 8 betőt és számot nyilván direkt. ezután leurdítottam a fejét, mondom akkor újra az egész. Kitöltötte végre helyesen és mondom adjon egy papírt arról is, hogy a gépemet tiszta forrásból szerezte be és minden nemű anyagi terhet vállal, ha ez nem így van.

Na ez nem tetszett neki, de nem volt választása megírta kitöltötte és kinyomtatták. Odaadta. Nézem a papírt ott tűnt fel, hogy az aláírása nem ráírva, hanem rányomtatva volt a fószernak, na mondom neki húzzon már el a ....ba ilyet én is tudok otthon nyomtatni bigyessze csak rá az aláírást tollal.

A faszi megsemmisült fejjel bólogatott és megcsinálta. Ezekután elvittem és eladtam a gépet a fenti dokumentumokkal a kezemben, amiket átadtam az új tulajnak, hogy ne lehessen gondja.

Gondolja meg mindenki ér-e ennyit neki 30-40.000 spórolás, vagy sem. Nekem még mákom volt, mert a SOWAH Kft. hivatalosan az ilyen gépet benttartja ellenőrzésre (és minden szerviz), amiről ha kiderül , hogy lopott visszakerül az eredeti tulajdonoshoz, te pedig ha bizonyítani tudod, hogy nem te voltál a tolvaj, csak vetted futhatsz a pénzed után annál, akitől vetted!

EZ A HATÁLYOS JOG A TÉMÁBAN! Szóval a jóhiszeműség felejtős erősen. Mondom ezt végzős joghallgatóként, elhihetitek.

:(

• PapaMaci

őstag

Innentöl kezdve Te csak johiszemü vásárlo vagy.

Aktív témák