Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WayneGace
őstag
A világ tele van netkávézókkal, ahol a nép rengeteget játszik. Nem olyan netkávézó, mint nálunk, hanem szórakoztató központ. Mivel nincs LAN, így megvették a játékot, külön account, ami be vannak jelenkezve. aki betéved leül, játszik így nő a játékok száma.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
WayneGace
őstag
válasz wilddog #9469 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolod-e ezeket a kérdéseket. De válaszolok. Lesz kiegészítő, kettő is, bővebben egy netes kereső segít neked informálódni( Heart of the Swarm lesz az első). Nem lesz 3. faj, nem lesz 200-as supply határ emelés.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
válasz aDM|RaL^ #9476 üzenetére
Az all-in az, amikor viszi az SCV-it is, tehát minden egységét, vagy nyer vagy veszít, nem az, hogy visz egy kis sereget hamar. Amúgy amkor panaszkodtok az ellenfélre, akkor meg kell nézni milyen ligában játszik. Platina alatt sok mindennel nincsenek még tisztában az emberek.
-
WayneGace
őstag
"A void-okat valamivel fogni kell, és a mutáknak ez csak nagyon nagy számban megy. Míg 8-10 corruptor simán fogja az ugyanakkora void sereget"
Ez konkrétan nem igaz. Void eszi a corruptort, muta ugyanannyi árban, mint a void jobb ellene.
-
WayneGace
őstag
Te valami nagy terran fan lehetsz. Terran op, ez tény. Mindenki látja és belátja, kivétel néhány terran játékos. Morrow szintű terran játlosok is elismerik. Nem azt jelenti, hogy terran egyenlő győzelem, de jelenleg kiegyensúlyozatlanság nekik kedvez. Diamond ligában is ugyanúgy használják az MMM-t, mint alacsonyabb ligákban.
-
WayneGace
őstag
Morrow jelenleg az egyik legjobb terran játékos, több sc2 tornát is nyert már. A terran egységek ár-érték aránya jobb, mint a másik két fajnak. Elég csak a maraudert megemlíteni. Reaper-ről fölösleges szót ejteni. Terran egységek rendelkeznek a legnagyob range-el, tank, thor, viking. A MULE, amivel a terran-nak nagyobb incomja van kevesebb harvesterrel is, mint riválisainak. Insta supply, planetary fortress. Stim pack, ami óriási dps-t ad a marine-nak éa a marauder-nek, medivac miatt lényegében nem kerül semmibe, mert azonnal gyógyítja őket. Raven képességei is erősek jelenleg. Ez csak legszembetünőbb, persze sokkal könnyebben is játszható, a falazás, az egység nélküli scan miatt.
-
WayneGace
őstag
Ha majd lesz stream és van rá lehetőség, akkor légy szíves ments el! Így az is meg tudja majd nézni, aki éppen játszott.
-
WayneGace
őstag
Nem tudom mi lesz ebből, lehet semmi. De az a 20 energie nem sokat jelent. Így is mire esett a lárva, megvolt a 25 a következőre, ha vlaki nagyon precíz volt akkor kb. 22-23-nál járt a queen energiája.. Viszont az ultra gyengítés, ami a korábbi hivatalosban is benne volt, nagyon rossz lesz, a RAM atack totális kivételét meg abszolút nem érzem szükségesnek. Overlord meg tényleg túlzottan lassú most. Ráadásul uprgadelve is lassab, mint a két rivális faj szállító járműve.
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #10434 üzenetére
Tank eddig 50-et sebzett, most meg 35+15-öt, azaz 50-et. Zergling a 35 hp-jával, ugyanúgy hal tőle, armored egységek szintén, egyedül a zealot kap be kevesebb sebzést. Marine, hydra ha két tank van legalább, akkor a splash damage miatt ugyanúgy két lövés, mint korábban.
-
WayneGace
őstag
Ezzel csak az a baj, persze lehet nincs igazam és tudsz változtatni, szóval, ha majd feljutsz olyan ligában, ahol tudnak gondolkodni az emberek és tisztában vannak azzal, hogy mi mi ellen jó, akkor könnyen pórul járhastz egy ilyen taktikával, föleg, ha rögzül.
-
WayneGace
őstag
Ha jól értettem, te bronz ligás vagy. Ha silveres is, akkor is, azt ne felejtsd el, hogy amikor te arany ligást kapsz, akkor az két dolog eredménye. Te jól játszol a saját ligádban, ő pedig rosszul a sajátjában. Tehát nem stabil, nyerő arany ligásokkal rak össze.
-
WayneGace
őstag
válasz kovsol #10536 üzenetére
Nem bántásként, de teljesen normálisan szólt neked. Erre te felháborodsz. Az, hogy leszarod az alapvető szavak helyesírását, meg elég különös. Lehet velem van a gond, de én kicsit másképp kezelem azok véleményét, akiknek az írással is gondjaik vannak. Azt már csak feltételezem, hogy központozás helyes használatát egyenesen vérlázítónak tartod.
-
WayneGace
őstag
A p/d csoport mikor fog játszani?
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #10703 üzenetére
A terran derít nehezen? Ilyet még soha nem olvastam. Egy klikk és scan. Tényleg olyan nehéz? Az egyetlen faj, ami egység nélkül derít, a térkép bármely pontján, azonnal. Pár terran játékos úgy van vele, hogy a zerg expek csak úgy teremnek, nem is kell vele foglalkozni. Egyáltalán nincs így. Szerintem azok a zerg játékosok csak jobban játszottak.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #10712 üzenetére
Szerintem a terran játékosok örülhetnek, hogy választhatnak + 270 mineral, ingyen scan és 8 supply (100mineral) között. Zergling-el felfutok a falhoz, jó esetben lát pár épületet, semmi mást. Beküldöm a szuper gyors overlordot, örülök, ha lát valamit, de veszítek 8 supply és 100 mineralt. Nem hinném, hogy meg tudsz győzni, hogy nem a scan a legjobb és praktikusabb derítés. A creep is + mikro, + queen vagy kihagysz egy larva keltetést, ezek se automatikus dolgok. Nem olyan egyszerű az expek és creep terjesztése, mint, amilyennek látszik.
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #10793 üzenetére
Rém sok értelme van csalni, nulla játéktudással fel kerül olyan szintre, ahol olyan magas szintű játékosok vannak, hogy, ha, esetleg, talán, ne adj Isten kedve támadna játszani egy normálisat, úgy elverik, hogy köpni, nyelni nem tud majd. Ráadásul simán bannolják majd, így kidobta a pénzt és cserébe kapott zero játékélményt.
-
WayneGace
őstag
Az a 20-30sec késés semmi, akkor legyen az, amit fentebb írtak, hogy kb. 6 perc késéssel menjen a stream. Mert az, hogy valaki a streamből infózik egyszerű csalás.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
Egyáltalán nem sok, mert a közvetítésben mondja, hogy 9 óránál expelt, te nem látod, de hallod és 1 percre rá már küldöd is oda lingeket. Vagy lehet hallani, hogy elrejtett stargate-ből jönnek szépen a void ray-ek. 1 perc késéssel is úgy, ahogy fel lehet rá készülni, viszont 6 percre rá már késő. És semmi sem garantálja, hogy legközelebb, "véletlenül", "kíváncsiságból", nem marad fenn valaki. Rosszabb, mint a map hack, mert ott azért figyelned kell, itt meg egyszerűen mondják a másik mit csinál, mire megy, mikor sorakozik támadáshoz,stb.
Kiegészítés: Ma néztem elsőnek a streamet és jó volt a közvetítés, Isonic remek volt. Ha 15-20 perccel vagy akár fél órával később nézem, azaz ennyi késéssel, az semmit nem von le az élményből.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
Lehet én vagyok a nem megfelelő gondolkodású, de nehezen tudom azt elhinni, hogy valaki nem tudja felfogni abban a pillanatban, amikor kezdődik a meccs és hallgatja a streamet, hogy az csalás. Nyom egy pause-t és leállítja a streamet. De nem tette, lemegy első meccse, a 2.-nál se kapcsolja le? Na ne már, akkor is véletlenül úgy felejtette? Sarkítok, szóval kezeljétek a helyén: Ha Charles Manson azt mondja, hogy megbánta, amit tett, akkor minden oké? Tény ő maga nem követett el törvénytelen dolgot, csak a "családja". És nem az a legnagyobb baj, hogy mistixx csalt, hanem az, hogy ezzel kell foglalkoznunk. Ami korábban talán senkiben fel sem merült, most meg lehet valaki csak annyit tanult belőle, hogy ő majd nem vallja be utólag. Egyébként az élő közvetítés nagyon jó, de replayből is lehet legalább olyan jó, ha nem jobbat csinálni. Pl. megállítani egyes helyeken és megmutatni mit lehetett volna másképp, így némi oktató jellege is lenne, ahogy day9 teszi. Illetve a tegnapi órás meccsbe bőven bele lehetett volna tekerni, hisz elég sok üres járat volt.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
válasz Winner_hun #10937 üzenetére
Mindkettő erős egység. A storm és a feedback is brutális, ha jól használják. Az emp meg a sniper képesség is ütős. Látatlanba talán a HT erősebb, de neki fejleszteni kell. Viszont erősen kiegyenlíti a mérleg nyelvét, hogy gohs-tal gyakran nuke is jár. Ilyen ultimate weapon pedig csak terran-nak van, öhm, vagyis ott a mothership, picsába megint a zergek szívnak . Ja még valami, a HT-nek nincs önálló sebzése, gosh-nak van.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
válasz aDM|RaL^ #10951 üzenetére
Ha lett volna esze a zerg játékosnak, akkor nem hagyja meghalni csak úgy a banelingeket, hiába halt meg az overseer, attól a gosht pozicióját ismeri, illetve látja is halványan, az elmosódást valamint tudja, honnan lő, oda gurul a banelingekkel és szépen nyom egy x-t, mire azok felrobbannak, gosht halott.
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #11041 üzenetére
Nem, nem! A gólát, a thor unokatestvére. Valamivel kisebb és tud repülni, önálló sebzése nincs, nem akcentussal, hanem tisztán németül beszél. Leszáll az ellenséges bázisra és felváltva szaval német vereseket és gyermek mondókátat, ezzel öngyilkosságba kergetve az ellenséges harvestereket. Állítólag OP egység, nerfelni kell majd.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #11043 üzenetére
Nem sokat tudok, csak, amit a http://www.teamliquid.net/sc2/-on olvastam. Már az alapjátékba be akarták tenni, de végül kimaradt. Egy patch-el fog megérkezni. Mint mondtam önálló sebzése nincs, de ugyanúgy repül, mint a viking, csak nem tud azonnal fel-leszállni, van pár másodperc várakozás. A lényeg, hogy 7 ms mire beviszi a támadást és csak harvesterekre hat. Ha időben észre tudod venni és reagálsz, akkor ki lehet iktatni elég könnyedén, mert nem tud hamar felrepülni. Ráadásul drága egység 350 mineral/250 gas. A baj az vele, ha nem veszed észre, akkor nagy területre ható támadásával megöl egyszerre, akár 20-25 harvestert, amivel könnyen romokba döntheted az ellenséges gazdaságot. Szóval nem tudom milyen lesz, ha bevezetik.
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #11116 üzenetére
Igen, ez így van. Ha valaki real id-vel van felvéve, akkor egér jobb gomb és van olyan opció friendlist és látod a barát listáját. Engem is vett már fel így ismeretlen, amikor megkérdeztem "ki vagy?", mondta, hogy xy barátja és felveszi azokat, akik neki is fel vannak véve. Ki lehet törölni, blokkolni kommunikációt, ha nem akarsz vele kapcsolatot, nem olyan nagy tragédia egy ilyen felvétel. Mit gondoltok a pro-kat, akiket látnak streamen egy nap hány ismeretlen veszi fel?
-
WayneGace
őstag
válasz iSonic #11144 üzenetére
Remélem nem sértődsz meg, ha adok pár tanácsot. Passzív vagy az elején. Ezt úgy értem, hogy gyüjtöd a sereged egy bázisról, majd megindulsz. Ez terran-nal talán a legjobb, mert ő tudja a legjobban bevédeni magát. Csak így viszonylag átengeded a pályát az ellenfélnek, ő látva ezt értelemszerűen expel. Te megindulsz, az egy bázisról épített masszív seregeddel, valószinű nagyobb, erősebb sereged lesz, mert nem kellett expel foglalkoznod. Viszont, ha nem vered be vagy okozol tetemes kárt a másiknak, akkor elég nagy hátrányba kerülsz. Tehát számomra ez kicsit mindent vagy semmit taktika. Próbálj agresszívabb lenni az elején, és kicsit korábban expelni. Láttam egy koreai versenyt volt sc1 játékosok tolták, TvT. Nagyon korán expeltek, a tudósítók mondták is, hogy ez sc1 terran stílus, de nagyon jól működött. Sok SCV, mule, ömlk a nyersanyag és azonos income mellett nagyon nehéz terran-nal mit kezdeni. Ez csak egy példa volt. Remélem nem gond, hogy leírtam ezeket.
-
WayneGace
őstag
"Egy ügyes Zerg játékos ellen a Terran elmehet a pics@ba... olyan brutális egységkombinációkat tud hozni, hogy egyszerűen nem tudok vele mit csinálni."
Olvasd el, a saját mondatodat! Ahogy olvasom sokan esnek itt abba a hiába, hogy a "zerg olyan erős, nem tudok (én) vele mit kezdeni, protoss olyan erős, nem tudok vele (én) mit kezdeni, terran olyan...."
Előfordul, hogy nem azért veszít valaki, mert a másiknak volt banelingje, high templarja vagy maraudere, hanem egyszerűen jobban játszott az ellenfél.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
Nem néztem meg! Csak felszerettem volna hívni a figyelmet, ha valaki kikap nem mindig a másik faj egységében keresendő a bűnbak. Hanem megesik, hogy a másik játékos egyszerűen jobb. Viszont most megnéztem az acc-od. 381 1v1-el a hátad mögött, gold ligás vagy. Tehát nem tartozol a jobb játékosok közé, viszont első vagy a diviziódban így könnyen kaphatsz magasabb ligás ellenfeleket. Akik nem biztos, hogy azért nyernek ellened, mert volt pár csoda egységük, hanem egyszerűen jobb játékosok. Nem bántásként írtam, semmi bajom az alacsonyabb ligás emberekkel. Ismétlem, csak felhívtam a figyelmeteket a fentebb írtakra.
-
WayneGace
őstag
Tartsam meg a véleményem magamnak? Akkor minek van a fórum? Mindenki tartsa meg a véleményét magának? Az nagyon kostruktív hozzászólás, hogy zerget nem lehet megfogni. Igen, persze. Csak te nem tudod. Nem véletlenül vagy 381 meccsel a hátad mögött goldban. Ahogy Kovsol leírta elég hamar feldobja a rendszer az embert, ha jól játszik. Én P- vel kvalifikáltam magam 4-1 aránnyal goldba, p-vel játszottam, elég hamar feldobott, váltottam zergre, elidőztem egy keveset platinába, majd diamond. Egy percig nem éreztem, hogy nem honorálja a rendszer, ha nyerek. Ráadásul az esetek többségében 900 pontnál feldobja az embert, én ezt tapasztaltam, másoknál is ezt láttam, persze vannak kivételek. A hiba a te játékodban, de könnyebb leírni, hogy a zerg egységek szuper kombinációja a hibás. 2 hónapja jelent meg a játék, ma már, gold az low level, a játékosok többsége az egységek tulajdonságaival sincs tisztában, nemhogy különböző taktikákat alkalmazzon, esetleg reagáljon is az ellenfél játékára.
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
Szerintem erősen félre értelmezted. A játékosok többsége alacsony szintű játékos, nem szégyen közéjük tartozni, nincs ezzel semmi baj. Nézz meg pár replayt a különböző ligákból és meglátod mi a különbség. Mintha más játékot játszanának. Én is a közepes tudásszintű játékosok közé tartozom, a jók 1400 pontnál kezdődnek, az elit 1700-1800 körül vannak, hónap végére ez a szám ugrik min. 300-at. Ez egy ilyen játék. És erre írtam, hogy közel 400 játékkal még mindig goldban lenni az gyenge játéktudást jelent. Ezzel a középmezőnyhöz tatozik, ha ő jó lenne, ennyi játékkal, bőven diamond első harmadában lenne. És ha egy ilyen játékos kezd el arról írni, hogy nem lehet mit kezdeni a jó zerg kombóval az elég furcsa. Az fel sem merül benne, hogy ő játszik rosszul. Sőt kikéri magának. Majd megnézem a replayt, meglepődve tapasztalnám, ha rendszeres scoutot, rendszeres harasst, több, mint 40 harvestert és összetett játékot látnék benne.
-
WayneGace
őstag
Megnéztem. Scout nálad egyenlő scan a mainre. Nem láttál egyetlen egy egységet sem, mindegy megindulsz. Ekkor fedezed fel az 1. expjét. Másodjára szintén egy scan main-re, indulás, semmi harci egységet nem láttál, fogalmad sincs mi ellen mész. Ő körbe vett téged overlordokkal, tudta, ha jössz. Ő csinált 2. 3. 4. expet, azaz 5 bázisról szedte a nyersanyagot, ezekről nem is tudtál, nemhogy felszámold. Fogalmad se volt merre techel, csak, amikor már az egységei jöttek. Az külön kuriózum, amikor a broodlordra rámentél marauderrel és tankkal. Persze ebből már játék közben is azt szűrted le, hogy baneling erős.
-
WayneGace
őstag
Na ez is megvolt. Örülök, hogy vége, mert nagy szenvedés volt. Már játék közben szinte a fejemet fogtam, hogy te jó ég, mit bénázok. Sky-nak is mondtam, hogy iylnekor kell azt mondani: "a barátnőm játszott helyettem". Ha van igazság Ghoosty nyeri a harmadikat is. Remélem legközelebb összekapom magam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest