Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Két lehetőség:
1. Ez része a ''Békét teremtünk a Galaxisban'' dumának. Luke gyűlöli az Uralkodót, hátha rácuppan erre a lehetőségre.
2. Az Uralkodó beadta Vadernek, hogy a kis Luke veszélyes, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból (Vader áruló terveit), majd végül a maga oldalára állítsa a fiút.
A fő kérdés itt az, hogy Vader gyengébb-e a III. részben látott Anakinnél (a könyv azt sugallja, hogy igen). Ha igen, lehet Luke közelebb van Anakin erejéhez (de legalábbis elérheti még azt a szintet), míg Vader számára ez már elérhetetlen. A Jedi visszatérben Luke már az elején is jobb Vadernél, nem csak a dühe szabadon engedése után. Ebben az esetben ő valóban elpusztíthatja az Uralkodót, míg Vader erre csak a saját élete árán képes. -
Hun'reeth
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Csakhogy akkor nem kellene a szenátus előtt sajnáltatnia magát, hogy lám az életemre törtek és elcsúfították a külsőmet. Persze így hihetőbb a mondanivalója.
No mindegy ezt ott szúrte el Lucas, hogy ha tényleg nem megrongálódott az öreg csak előbújt a valódi arca akkor min. egyszer vissza kellett volna változnia Palpatinné! Így azt gondol a néző amit akar. Óriási hiba! -
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Az első részben Windu is egyértelműen bizalmatlan Anakinnal szemben. Egyébként az egész Jedi tanács úgy viselkedik Quigonnal, mintha az enyhén hőbörödött lenne, a szánalmas létformák gyűjtögetése miatt (Jar-Jar).
A filmekben Yodának szinte nincs is közös szereplése Anakinnal, az volt a kivétel, amikor Anakin megosztotta vele a Padméről szóló álmát.
Szerintem Yoda sem látja tisztán a jövőt, a Sötét oldal mindent beárnyékol. -
Gergello
addikt
Szerintem Sidiust nem a villámok pörkölték meg hanem, elhasználta az ereje egy részét ezért feloldódott az álcája és megmutatta valódi arcát, amikor pedig nyöszörög, hogy ''elfogyott az erőm öljetek meg, ölj meg.... stb'' akkor meg részben igaza van részben meg hazudik, mert amint Anakin megteszi a kellő lépést, ugyanúgy szórja tovább a villámokat
a sága szem peidg a sötét erő miatt van, nem a láva tükröződik vissza -
Hun'reeth
őstag
Nos mivel én nem olvastam a könyvet az említett párbeszédet én úgy értelmeztem, hogy Yoda talán megsejtette, hogy a sitheknek köze lehet Anakin felbukkanásához sőt már korábban is sok szó volt róla valyon tényleg ő -e a kiválasztott. Yoda érzi és mondja is, hogy a fiú nagyon veszélyes és mégis megengedik Obi Wan-nak, hogy tanítsa. Én már akkor is úgy érztem mintha Yoda megsejtené, hogy nagy árat kell fizetniük a Jediknek a jóslat beteljesüléséért és némileg fatalista módon Yoda direkt nem tesz semmit pedig megvolna a hatalma hozzá. Yoda többet tud ill. érez a jövőből mint amit mond. A többiek is a Jedi tanácsban mindíg őt kérdezik a jövőről. Ez az ő speckója mint Windnak a kardozás.

-
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
A 3. részben az a dialógus milyen célt szolgált, amikor arról beszélnek, hogy esetleg rosszul értelmezték a jóslatot?
A könyvben említi Obi-Wan Padménak, hogy a Kiválasztott nem biztos, hogy Jedi, de ez a filmben nincs benne. Így érthető lenne az a párbeszéd is, mivel a Kiválasztott valójában Sith.
Darth Maul még forrófejű, fiatal tanitvány volt. Később belerázódott volna a szerepébe, és biztos a csúcsra tört volna ő is. -
Hun'reeth
őstag
''A Gonosz végül mindíg önmaga ellen fordul és elpusztítja önmagát'' ismét csak ezt látjuk megvalósulni.

Amúgy ne gondold, hogy a Sithek minden időben hanyatlanak, hiszen nem úgy volt, hogy megszületett a semmiből a über-állat-extra poweres ős Sith és azóta csak hanyatlanak ahogy a tanítványok kiírtják a mestereket.
Minden bizonnyal itt is vannak jól ill. rosszabbul sikerült egyedek. A Sidius mestere pl. valószínüleg felülmúlta a saját mesterét is ami magáról Sidiusról nem mondható el. Darth Maul pl. inkább egy harcos gyerek volt nem volt meg benne az a sötét fenség ami a késői Vaderre jellemző lesz. Le is nyisszantották a derekát. 
A jóslat ügyben: a jóslatokra az jellemző, hogy ha hiszünk benne, hogy igazak valahogy úgy alakítjuk a dolgokat, hogy be is teljesüljenek (lásd Biblia) -
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Az a gond, hogy Sithek esetében még ketten is túl sokan vannak. A Mester megtartja magának a tudását, mert nincs meg benne az önzetlenség ahhoz, hogy magánál jobb tanitványt képezzen. Különösen, ha élni akar még.
Vader tudott már mindent, amikor el akarta tenni az Uralkodót láb alól? Kétlem.
Mindezek alapján a Sithek össztudása mindenképpen hanyatlóban van, minden időben.
A jóslatban szó lehet a midiklóriánok általi nemzésről, mert Quigon ezt említi először a Jedi Tanácsnak. Windu rögtön kérdezi, hogy a Kiválasztott felfedezésére gondol-e. -
Mephistoka
tag
Várjál nem értem! Most darth vader öli meg a darth sidiu vagyis teljesul a joslat!!!
Ennyit errol! Vagy nem?
Szerintem teljesül! Vagy most miröl is van szó? Jolvan regel van!

-
Hun'reeth
őstag
válasz
Necrolyte
üzenetére
Akkor palpatine a kiválasztott?

Merthogy ahogy elmondja az ő mestere kicsit faszább gyerek volt. Persze csak viccelek. 
Magát meg melesleg lalacsonyítja ezzel az álmában megölte szöveggel. Ez se tetszett persze kostólót ad a sötét oldal milyenségéből de mégis. Ha mondjuk azt mondta volna, hogy a tanítványa miután mindent megtanult tőle ravaszul elárulja és a halálát okozza az oké.
Arról is van szó a jóslatban, hogy a kiválasztottat a midikloriánok nemzik??? -
Hun'reeth
őstag
Nem, mert már korábbi helyszíneken is látszott. Épp itt a bibi az átváltozás ügyben hisz a Vadert nem érte hasonló erővisszacsatolás
hanem a sötét erő változtatja meg. Akkor lett volna következetes a Lucas ha úgy oldja meg, hogy mikor úgymond leleplezi Anakin a Császárt ó, hogy ő Sidius, akkor megmutatta volna a valódi (a sötétség miatt eltorzult) arcát és hatalmát Anakinnak (hirtelen sötét támad, látszólag megnő az alakja, elmélyül a hangja, stb.) aztán mikor befejezte visszaalakul Palpatine kancellárrá. Viszont miután legyőzik Windu-t mivel már nem kell tovább rejtőzködniük nyítan vállalhatja önmagát de pl. a szenátus előtt még nem ilyen eltorzult alakban jelenik meg.
A szenátusos jelenet ugyanakkor alátámasztja, hogy simán az erő visszahatás rondította el. És ez így csalódás. -
Necrolyte
tag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Jóslat: A 3. rész előtt ezer évvel mondta valami Darth B...(nem jut az eszembe).
Könyv címe: A sithek bosszúja (a borítón Vader+Anakin-Obi-wan párharc látható).
A Császár halálát jósoltál meg. Mármint a jóslat úgy szól, hogy a Kiválasztott fogja megölni a leghatalmasabb Sith Lordot, de azt nem mondják, hogy a megöléséig mi fog történni. Csak arról szól a jóslat, hogy megöli. Azt nem mondja, hogy hogyan és miért. -
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Én is azt hittem, hogy a Sötét oldal erejének koncentrált adagja (végső erőfeszítés egy csatában Windu vagy Yoda ellen) csúfítja el. Végülis, valamilyen formában így történt. Sajnos nem egyértelmű.
Anakin sárga szemei: nem lehet, hogy csak a láva tükrözödött a szemében? -
Hun'reeth
őstag
A 2. kérdésben válaszolsz magadnak. Nekem az első részben baromira szúrta a szemem a szeplőtelen fogantatás de végülis értelmet nyer tuti nem véletlen.
A jóslatról nem tudom ki mikor találta ki de szerintem egész egyszerűen mindenki (Jedik és Sithek) a saját javára akarta fordítani. Azaz a sithek megkreálták a potenciális(!) jelöltet akit majd átcsábítva a sötét oldalra megszerezhetik a hatalmat és álmukban sem gondolták, hogy végülis mégiscsak beválik a jóslat. Ez feloldja a Krisztus-Antikrisztus dilemmát.
Nemes egyszerűséggel az a baj a EP3-al, hogy túl sok kérdést túl felszínesen érint nem elég konkrét és így nagyon rábízza a nézőre, hogy magyarázzon bele amit akar. Nézd meg itt a fórumon hányéle értelmezése létezik egy-egy jelenetnek. Pl. Palpatine megcsúnyulása: én azt vártam volna, hogy amikor már nem lesz rá szükség a császár felfedi valódi - a sötét erő által eltorzult - arcát de a filmen inkább úgy tűnik csak beleragyásodik a saját villámaiba. Ugyanakkor az ifjú Vader ill. a szeme mikor gyilkolászik már kezd hasonlítani a Császár sárgás szemére.
A könyv (amit nem olvastam még, mi a címe?
) bizonyára sokat segít de így a film nem igazán következetes. Akkor inkább csinált volna több filmet Lucas vagy egy 4 órás 3. részt! 
Az viszont nagyon tetszett, hogy Vader későbbi visszaállását ill. azt, hogy Vader okozza majd a Császár halálát megjósolja Yoda !!!

-
-boyscout-
tag
válasz
tiv83us
üzenetére
nekem is olyan érzésem volt, ráadásul játszotta ő már Drakula grófot korábban ''is'':

Bővebben: link
Bővebben: link -
zLegolas
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Hát, nekem az új részek alapján az egyetlen karakteres szereplőnek pont Darth Maul tűnt, a többi olyan semmilyen, műanyagízű... (igaz, a 3. -at még nem láttam)
Az eredeti 3 részben valahogy mindenkinek van egyénisége (a csúcs persze Han Solo), ezt itt nem éreztem. Maul igazi sötét figura, jó főgonosz lett volna (Palpatine után), kár volt kinyírni. Dooku egy elfuserált vámpír-utánérzés, stb... valami nekem sehogy sincs helyén az új szereplőkkel... még akit nagyon bírtam, Qui-Gon volt, a maga higgadt, nyugodt egyénisége nagyon bejön nekem. -
Arnold2
őstag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Nem akaork beszolni,meg ilyesmi,de ha ennyire ez meg az akkor forgass le magadnak egy saját verziót!
Maul nekem tökre bejött a kétélű pengéjével együtt.
Valszeg mikor ez egyet irták csak még gondolatban volt meg a második rész.
És azért vedd figyelembe,hogy Maul 2 Jedit tartott fel és az egyiknek még gyomortükrözést is adott. Nem volt ő olyan anyámasszonykatonája... -
Ck.
addikt
válasz
Jégkokó
üzenetére
Yoda is lebírta volna győzni Dooko-t, ha nem kellett volna az Obi-ékra rázúduló sziklákat arrébb taszigálni, amit Dooku harc közben pottyantott rájuk. Utána pedig elmenekült.
Másrészt meg sztem Anakin azért tudott olyan könnyen győzni, mert Palpatine segített neki a sötét erővel győzni. (vhogy erőt adott Anakinnak, vagy pedig Dooko-t gyöngítette le)
Még a harc alatt mondta a fogságban Palpatine magában: ''Ez az!'' -
almi
senior tag
Jah.Hát véglis a Sötét oldalra való áttérést Padme okozta nem?Mertakkor már szerette Padmét amikor az Anyja meghalt.És hát a felesége miatt állt át mert őtakarta megmenteni.Csak aztán nagyon elborult azagya és hát szinte ő ölte meg.
A gyerekmészárlás az húzós volt.
De Padme véglis tuti nem Vader álltal halt meg..Mert tök jó állapotban volt mikor szült és hirtelen meghalt...
-
Jégkokó
veterán
Meg azt nem értem hogy a darth moolt minek kellet beletenni az elő részbe szerintem abszolut mellékes volt a szerepe és az a 3 mondat amit mondott:most végre bosszutállhatunk, most végre felfedhetjük a kilétünket, meg valami igen mester, meg az a 5 perces vivási jelenete azse volt valami sok.Nem is értem hogy minek kellett oda dupla águ kard mert olyat senki se használt a kébőbbiekben.Szerintem a dooku sokkal jobban nyomta a küzdelmet a második részben, meg a joda se birt el vele olyan könnyen, akoor azt nem értem hogy az anakin hogy bánt erl vele 3 mp alatt, hiszen sokkal tapasztaltabb volt, meg ugye simán nyomta a sötét erős cuccokat, ezzel szemben anakin nem tudott ilyen dolgokat mégis legyőzte

-
Finwe
őstag
Szerintem Anakin és Luke ugyan az a próba elé kerül mikor elveszíti Ownt és Berut (értelemszerűen) bár Luke-nak ránézésre könnyebb a helyzete, míg Anakin nem hisz feltétlenül az erőben kezdettől fogva, szerintem. Ő nagy tetteket akar véghezvinni és elejétől fogva a sötét oldal felé sodródik ami a Jedik felelőssége is, hisz nem hisznek benne. Ezt persze Anakin úgy is fölfoghatta volna, hogy be kell nekik bizonyítani, hogy méltó Jedinek de Sidious teletömi a fejét olyan dolgokkal amik közel állnak hozzá.
Na ezeket most nemtom m'ért írtam de jól esett.
-------------------------
A filmhez annyit a magam részéről, hogy amíg át nem állt élveztem a filmet, nagyon tetszett de amikor levágta a gyerekeket a Jedi templomban, kikerekedtek a szemeim elállt a lélegzetem és teljesen ledöbbentem. Utána csak bambultam és .... szal meg kell nézni még1x.
Sokan mondják, hogy nem jöttek át az érzések. Szerintem jól átszik, hogy Anakin erősen szürke és nem tudja mit higyjen, majd a végén már azt hiszi amit hinni akar. -
Jégkokó
veterán
Én azt nem értem hogy az első részben egyszer se mondják azt hogy ligth saber hanem azt mondják hogy laser sword a másodikban meg csak ligth osat mondanak,akkor melyik az igazi mert nekem a lézerkard jobban a számra áll mint a fénykard.Nem neoncsövekkel verekednek hogy fény legyen

-
almi
senior tag
válasz
Jégkokó
üzenetére
Hát mert ez így nem volt feltünő.Akor a Jedik lehet hogy megérezték volna a jelenlétét.Vagy még ő sem érezte elég erősnek és felnőttnek hogy a Sötét erőt birtokába vehesse.A Jedik kiképezték és akkor jöhetetta sötétető.szvsz.
De újra + nézem az 1 et is mert már nem nagyon emléxem?És akkor Dart Maul az ki volt?Csak egy sima Sith?
Szerk: De nem tom.Honnan tudta volna Palpatine hogy a Jedik rátalálnak Anakinra?Vagy épp azt nem tervezte és ez volt a B terv?
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
És mi lett volna ha anakin még a legelején megöli palpatint, vagy ha az annyát is felszabadítják,vagy ha a kereskedők nem vették volna blokád alá a nabuu t az első részben, mert akkor nemkerültek volna a tatuinra és nem találkoztak volna anakinnal,és ha a palpatin tudott arrol hogy a midikloriánokkal lehet életetet teremteni akkor miért nem kereste meg azt a zsemélyt jelen esetben ankint hogy magához vegye és tanítsa
-
Finwe
őstag
Ne haragudj, hogy nem olvasom végig innentől, hogy ki mit írt erre a gondolatra de ezt most kell leírnom!
Én magamtól szintén arra a következtetésre jutottam, hogy Sidius mestere teremtette Anakint és nyílván tanítványt akart belőle. A jóslat igaz lehet, hisz az ő vérvonalából származik Luke aki igazi Jedi lesz. Egyébként szerintem Sidius túl mohó Sith-nek is mert azt állítja Anakinnak, hogy mindent eltanult mesterétől, mint kiderült ő róla beszél legendaként, tehát ő neki is képesnek kellene lennie'' teremteni'' De ahogy átáll Anakin rögtön kiböki, hogy arra nem képes. -
almi
senior tag
Aham.Hát köszönöm a válaszokat.Majd ha netán még eszembe jut valami akkor jövök

Hát nekem is csak az a 18 év hiányzik ami a 3. és a 4. részközött van.Nem lehet valami akciódús de akkor is.Hogy nevelkednek a gyerekek stb stb.
-
Gregorius
őstag
De ezeket a kiegészítéseket Lucas bácsi írja vagy ez már más szerző?
Akkor hogy is van?
Tudtommal egyiket sem ő írta (de az EP1-3-at biztosan nem), a forgatókönyvek alapján meg személyes egyeztetéssel készültek. Az EP4-6 az tudtommal felügyelet nélkül íródott, az EP1-2-t nem tudom, de az EP3-at az utolsó vesszőig átnézte Lucas. Össze is balhézott az íróval, mert Anakin jellemén egy ponton nem értettek egyett. Aztán természetesen Lucasnak lett igaza.
Éss az Episode III könyv változatában ezek nincsenek benne hogy mi lesz Luke val és Leia-val?
A zárójelenetek kimaradtak (Organa az Alderaanon és Obi-Van a Tatuinon), de egyébként a megbeszélések (melyik gyerek hova kerül) meg minden egyéb benne van. Néhány a moziból kivágott jelenet is.
hat ennyit nem tudok nyomtatni sajna
A szabvány formájú könyv 480 oldal. Az ''onlájn'' cucc, az szélesebb margókkal dolgozik, nálam csak 223, az 112 feles oldal, vagy 56 A4-es papír. Annyira nem sok, bár mihez képest. Nekem ennyi egy átlagos print job.
Cipelni meg csak annyi lapot kell, amennyit éppen olvasol, és nem kell szétmarcangolni a könyvet
Elég régóta használom a módszert és jól bevált.
[Szerkesztve] -
Gyuri16
senior tag
válasz
Gregorius
üzenetére
hat ennyit nem tudok nyomtatni sajna. Azt mondod monitort ehez cipelni, hat most egy eleg taho konyvet olvasok, Asimov osszegyujtott muveit, hat azt se valami elonyos hordozni
EP2-ben csak a szirup nem igazan tetszett, de vegulis muszaj volt benne lennie.
talan meg lehetett volna valami utalas Boba Fettre, hogy valaki befogadja es tovabb fejleszti magat, vagy mar ilyen fiatalon maganyosan fejvadaszkodik.. -
Gregorius
őstag
válasz
Gyuri16
üzenetére
Én is. Épp ezért szoktam kinyomtatni azt, amit fizikailag nem tudok beszerezni
Egy kis toner élettartam teszt. Elég jól bírja takarékos módban. Meg azért a monitort nehéz a buszon cipelni...
EP2-höz nem volt szerencsém, de az EP1 könyv határozottan jobb volt, mint a film, szintén a Sidious karakter jobb megformálása miatt. -
almi
senior tag
Hát igen egyszerre írtunk
Vagyis még javítottam az előbbi hsz-em.Hát tuti jó lenne a könyv csak az a baj hogy nem szeretek olvasni.Mondjuk ami érdekel az máás.És ez eléggé erdekel.Hát nem tom.Majd körülnézek könyv ügyben.És egyépkéntaz EP3 milyen hosszú könyvben? -
Gregorius
őstag
Egy ilyen könyv az hányoldalas?
A RotS az 480, szóval elég masszív darab.
És akor ad neki végső döfést?Mert hanem azazért volt sztem mert mid mondta ''Testvérem voltál'' Azt hiszem így és emiatt nem tudta megölni.
Nem, más oka volt, hogy otthagyta. Egyébként könyörületből megölte volna. Meg is említi, hogy gonoszság volt részéről otthagyni szenvedni. -
almi
senior tag
Egyszerre írtunk kb.Lehet hogy ez most is így van

Éss az Episode III könyv változatában ezek nincsenek benne hogy mi lesz Luke val és Leia-val?
De ezeket a kiegészítéseket Lucas bácsi írja vagy ez már más szerző?
Akkor hogy is van?Lucas ő ügye 6 könyvet írt?a 2 trilógiát.A 3. és a 4. et ami csak könyvben van azt már ügye nem ő írta?
Jah és még anyi hogy kár hogy vége lett.Szvsz nagyon jó film a Star Wars.Mind a 6 része amelyeket a 3 kivételével minimum 2szer láttam.De ami késik az nem múlik.De majd még egyszer megnézem az összeset nagyobb figyelemmel...
[Szerkesztve] -
almi
senior tag
Nah akkor.: Egy ilyen könyv az hányoldalas? Mert még nem láttam ilyet a kezemben.És akor ad neki végső döfést?Mert hanem azazért volt sztem mert mid mondta ''Testvérem voltál'' Azt hiszem így és emiatt nem tudta megölni.Így sorsára hagyta.De javítsatok ki ha tévedek.
-
Gregorius
őstag
Hát több helyen láttam hogy írta már más is hogy jó lenne még valami a 3. és a 4. rész között.Pl. : Hogy nevelkedik Leia és Luke a 2 családnál.Mi lesz Obi-1 -al és Yoda messterrel, hogy helyezkednek el a rejtekhelyükön és hogy szokják meg a dolgot
Neked is tudok könyvet ajánlani: The Last of the Jedi - most május 1-től indult, nem t'om hány kötetes lesz (legalább kettő), az elkallódott Jedik feltakarításáról szól. Meg lesz még egy-pár az EP3-EP4 későbbi szakaszához kapcsolódó könyv, de nem belátható időn belül.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Gyuri16
üzenetére
mikor mennek elfogni a kormanyzot 4en, az csak felkel, es mar kettot le is szurt, azert ez eleg eges, ott lehett volna egy max fel perces vagdalkozas edesnegyesben, aztan leszurja oket, es ezzel az idovel kevesebbet jatszik Winduval.
Még egy indok annak alátámasztására, hogy Palpatine végig játszadozott Winduval.
- Yodanak ugye nem sikerult legyoznie a kormanyzot, errefel visszavonul, es ennyi, semmi komolyabb indok miert pont Dagoba...
Olvasd el a könyvet, benne van, hogy miért.
Csak egy push kellet volna es vege. Szerintem jobb lett volna, ha muszaly elmenekulni valami miatt Obi-nak
Pontosan így történt. A könyvben le van írva részletesen. És megérted, hogy a filmen miért nem ''látszik''.
Jah, a muszáj az még mindig pontos j.
hianyolom kicsit Anakin kinlodasat, amikor atall, valahogy nem jott le nekem, hogy annyira szenvedne
Ezért is olvasd el a könyvet, abban a csatajeleneteken kisebb a hangsúly, viszont a lelki vívódás jó részletes. És Palpatine zseniét is megismerheted közelebbről.
amikor a kormanyzo
Apropó, a hivatalos megnevezés Kancellár, Uralkodó vagy egyszerűen Ő Császári Felsége.
A vege viszont jo lett, amikor megtudja meghalt Padme
Ha még nem mondtam volna, ki ne hagyd a könyvet, akkor majd megtudod, hogy mit érez közben Vader és értelmet nyer az EP6-os mondata, miszerint számára már túl késő.
Jah, ha nem tudod megrendelni külföldről, akkor online verzióval ki tudlak segíteni. -
almi
senior tag
Nah +sasoltam én is a filmet.Hát szerintem nagyon jó volt csak nem így gondoltam a végét.Túlszomorú mert Padme meghal...Meg hát Anakin.Tudtam hogy ez lessz de hát akor is.
Nah meg hogy lemészárolja a gyerekeket.Kicsit durva.
Hát több helyen láttam hogy írta már más is hogy jó lenne még valami a 3. és a 4. rész között.Pl. : Hogy nevelkedik Leia és Luke a 2 családnál.Mi lesz Obi-1 -al és Yoda messterrel, hogy helyezkednek el a rejtekhelyükön és hogy szokják meg a dolgot.
Hát véglis nekem nagyon tetszett a film.Szerintem a színészekkel nem volt semmi baj.Nagyon jól jáccották a szerepeiket.De az Episode II-ben Padme valahogy szebb volt.Főleg a fehér ruhában.
És még annyi hogy tényleg szörnyű lehetett Obi-1-nak otthagyni Anakint a Vulkán szélén.
Zsír volt.De majd megszerzem jó szép verzióban gépre is és akor tuti még 1 párszor megnézem...
Majd ha lesz még kérdésem és nem írta még le valaki akkor jövök.De azért már sokan kérdezgettetek szal a legtöbb választ tudom.
Majd hagy dolgozódjanak bennem fel az események.Most még extázisban vagyok
Szerk: És még arra lettem figyelmes mintha C3PO hangja mélyebb lett volna.Vagy nem
[Szerkesztve] -
Gyuri16
senior tag
tudtam hogy kihagyok valamit, szvsz az angolban (ezt meg csak magyarul lattam) Yoda beszede mindent uberel, kar hogy azt magyarul nem nagyon lehet megcsinalni

-
Gyuri16
senior tag
megneztem a filmet, eddig nem olvastam a topicot, irok velemeny, remelem meg nem irtatok ezeket:
szoval mivel vagyok eleve annyira elfogult star wars ugyben nem nagyon tudtak volna olyat csinalni, ami nem tetszik, de ez nagyon jol sikerult. A csatajelenetek foleg..stb gondolom ez mar volt miert is jo.
ami szerintem hiba, nem feltetlen a keszitoke az, hogy keves ido volt sok cselekmenyre, nem erezni szerintem, hogy kulonosebben suritett lenne, de van benne egy par dolog amit siman hosszabban meglehetett volna csinalni, de nem, inkabb valasztottak a legegyszerubb modot, mire is gondolok:
- mostantol neved Darth Vader -- miert?
- Yodanak ugye nem sikerult legyoznie a kormanyzot, errefel visszavonul, es ennyi, semmi komolyabb indok miert pont Dagoba...
a vegso harc Anakin es volt mestere kozt is kicsit amerikai modszerrel lett befejezve, tipikus, csak ott hagyja ot a lava szelen, amikor meg nem hal meg, nem tudhatta, hogy nem menekul-e meg (ahogy meg is tortenik). Csak egy push kellet volna es vege. Szerintem jobb lett volna, ha muszaly elmenekulni valami miatt Obi-nak, vagy hasonlo, de igy kicsit fura, hogy nemtorodomseggel csak ugy otthagyja.
hianyolom kicsit Anakin kinlodasat, amikor atall, valahogy nem jott le nekem, hogy annyira szenvedne, pl amikor megoli Mace Windut, vagy Dooku-t, sokkal jobban szenved Luke, amikor a kormanyzo at akarja csabitani a sotet oldalra. A vege viszont jo lett, amikor megtudja meghalt Padme..
mikor mennek elfogni a kormanyzot 4en, az csak felkel, es mar kettot le is szurt, azert ez eleg eges, ott lehett volna egy max fel perces vagdalkozas edesnegyesben, aztan leszurja oket, es ezzel az idovel kevesebbet jatszik Winduval.
nos talan ennyi, annak ellenere hogy inkabb rosszat irtam a film nagyon tetszett, az elso harombol ez egyertelmuen a legjobb, minden elismeresem a keszitoke
-
neduddgi
aktív tag
válasz
Tsunami
üzenetére
Nem Sidious, hanem az a Sith lovag vette rá a midikloriánokat a nemzésre, akinek hatalma volt az élet és a halál fölött, csak éppen arra nem számított, hogy Sidious orvul kinyírja. Ugye mondja is Palpatin, '' milyen érdekes, hogy akinek hatalma volt az élet és halál fölött, önmagán nem tudott segíteni...''. Palpatin készen kapta a helyzetet, és pontosan fel is használta.
Nnna.

-
Obi-1
őstag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Nem te veted fel elsőnek ezt a kérdést.
Véleményem szerint:
1. Túl nagy csavar ez, hogy egy ilyen pici utalás alapján igazoltnak vehessük.
2. Máskülönben viszont miért szerepel a filmben?
3. A könyvben Palpatine mondja Ankainnak, hogy tudtak a jóslatról, és nem vártak ölbe tett kézzel. (Ez jelentheti azt is, hogy kezdettől arrogánciára nevelte.)
4. Amig Lucas nem nyilatkozik, nem tudom.
Akkor Anakin mégsem Jézus, hanem az Antikrisztus, aki a végén mégis megváltja a világot? Furcsa ez, és zavaró. -
Ljana
tag
válasz
Tsunami
üzenetére
Nem, nem,nem....

Ezt a változatot addig nem fogadom el amíg nem olvasok róla vagy Lucas azt nem nyilatkozza, hogy így van. Abban a minutumban pedig Elásom A STAR Wars relikviáim a patvarba, mert ez képtelenség.
Má nehogy egy, csak pusztítani képes Sith életet hozzon létre.
-
Tsunami
senior tag
válasz
Hun'reeth
üzenetére
Igen ez így van. Sidious rávette a midikloriánokat, hogy hozzanak létre életet, mert a Sithek eltüntek, a Jedik azt hitték, hogy kipusztúltak. Anakin anyja is említi, hogy nem volt apja, nem tudja hogy fogant, és csak megszűlte, valamint Qui Gon Jin is említette ezt. Sidious pedig azt akarta hogy újra a Sithek átvegyék a hatalmat, és ezért egy erős emberre volt szüksége. Tehát elejétől fogva manipulált mindent.
[Szerkesztve] -
Natasa
tag
Sziasztok! Láttátok már a 3. részt? Hát be kell valjam egy kicsit csalódtam!

Nem ilyenre számítottam! Látványos volt nagyon, de a történet elég egyszerűre sikerült. Ti, hogy látjátok? -
neduddgi
aktív tag
Ne sajnáld a pénzt! Először is, a 20% áfa tartalom 3/4-e, tehát 15% az EU közös kasszájába kerül, ez már önmagában olyan öröm számodra hogy megéri, azután ugye a maradék 85%-ból kb 40% Lucas bácsi jogdíja, ami arra kell neki, hogy új autót vehessen a fiatal titkárnőjének, valld be hogy kellemes érzés az, hogy ehez hozzájárulhattál, végül a maradék 45% a film forgamazóié, akik pláne megérdemelté ezt, hiszen ők tették számodra lehetővé ezeket a nagyvonalú átutalásokat, ők szereztek neked ilyen jó napot. Van még jegy, ha akarod néhányszor még nyugodtan megnézheted.

-
Hun'reeth
őstag
Érdeklődve olvastam a topicot.
Elég nagy fannak vallom magam (immár 24 éve néztem meg a New Hope-ot
) és sok érdekes dolgot írtatok de egy dolgot még senki nem firtatott legalábbis nem láttam:
A Vadőrt igazából a Sithek ''tenyésztették'' ki! Ugyebár a császár mestere (aki volt szíves megölni álmában) vette rá a midikloriánokat, hogy ''életet teremtsenek'' Tehát f@szán átverték az összes Jedi-t akik várták a megváltókat!
Ehhez a gondolathoz mit szóltok??? -
Obi-1
őstag
Sima makettragasztó. Én az ecsetes fajtát használtam, de mondjuk egy ilyen méretnél elég kritikus, hogy szépen összeragadjon a két fő lap. Oda kellett putty is, nem volt tökéletes az illesztés.
Különben nem egy nagy dolog összerakni, nincs is nagyon elaprózva. A festéstől kezdve művészet, na meg az esetleges bővítések.
Körömvágó ollón, tapétavágón kívűl még egy kis reszelőre lesz szükséged. Öntapadó fóliára a maszkoláshoz, esetleg. 5-6 üveg festékre, és egy világosszürke sprayre. -
Tsunami
senior tag
Következő kérdés: Ha a fénykard átvisz majdnem mindent, akkor az 5. részben amikor luke eltalálja vader jobb vállát, mért nem vágja le?

[Szerkesztve] -
Ljana
tag
válasz
Tsunami
üzenetére
Hozzászólásom arra alapoztam, hogy majd valaki magmagyarázza tudományosan mi is az elve a működésének. Mármint lucas szerint, de ilyen nem létezik és nem létrehozható mert, ha az lenne akkor halottunk volna róla és fanatikus rajongók azzal kaszabolnák egymást.
A film elsősorban fantázián alapul ez is csak a képzelet szüleménye . Nincs ilyen úgyhogy senki nem állíthatja miből is készül. A tudományos verzió csak a mindenbe belekötőknek készül, mert ők mindenbe belekötnek -
Drizzt
nagyúr
Frightening szerintem ebben az esetben nem igazán alkalmazható, maraggyon inkább a th...
Leírni nem tudom
Amúgy meg:
Angliában múlt vasárnap este két fiatal Star Wars-rajongót kritikus állapotban szállítottak kórházba, miután felrobbant a kezükben házi készítésű fénykardjuk. A BBC híradása szerint az eset egy hertfordshire-i kisváros melletti erdős részen történt. A robbanást az okozta, hogy a húszéves fiú és tizenhét éves barátnője benzint töltöttek két fluoreszkáló neoncsőbe és meggyújtották őket.
A helyi rendőrség feltételezi, hogy a páros videóra akarta venni a fénykardpárbajt, mert a baleset helyszínétől nem messze egy videókazettát is találtak. A mentőket azután riasztották, hogy egyikük kezében felrobbant a házifénykard. Egy harmadik személy is jelen volt a helyszínen, őt a baleset körülményeiről kérdezték a nyomozók.
A hertfordshire-i rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a szerencsétlenül járt Star Wars-rajongókat először a helyi kórházba vitték, ahonnan aztán egy essex-i klinika égési sérülésekkel foglalkozó speciális osztályára szállították tovább őket. Mindkét fiatal állapota súlyos.
''Jelenleg még nem világos, pontosan hogyan történhetett a baleset, az azonban tény, hogy üvegcsövek és gyúlékony anyag nyomait találtuk meg a helyszínen'' - közölte a szóvivő a sajtóval.
A TheForce.net rajongói oldal a Sky News-ra hivatkozva a két fiatal nevét is közölte; Mark Webb és Shelley Mandiville ruhája lángra kapott a robbanás után és Webbet súlyos, negyvenszázalékos égési sérülésekkel szállították kórházba.
George Lucas űrsagájának legújabb részét, A sith-ek bosszúját május 19-én, a világpremierrel egyidőben mutatták be az angol és a magyar mozik is. A film egyik csúcsjelenete Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) és Anakin Skywalker (Hayden Christensen) látványos fénykardpárbaja, ami a jelek szerint világszerte megmozgatta a rajongók fantáziáját.
Az index.hu-ról.
Ekkora idiótákat... -
Darken
aktív tag
válasz
Tsunami
üzenetére
101%
[Szerkesztve] -
Darken
aktív tag
válasz
Tsunami
üzenetére
Működése egyszerű:
magában a markolatban van egy igen erős eletromárgneses térerő generátor, amelyhez csatlakozik egy pont konvergencia generátor. Így tudják egy adott pontra irányítani az EM hullámokat. Mivel a fény maga is EM hullám, az adott pontban a konvergencia generátor a fényt visszahajlítja, és innentől szinte öntáplálóvá válik. Energia szintje eme sűrített fénynek oly magas, hogy melőlle szinte minden szublimál, olvad.
Nos ennyi
[Szerkesztve] -
Tsunami
senior tag
Épp ez a lényeg, hogy ki van találva minden apróság, ami a valóságon alapúl, és teljesen jól meg van magyarázva szinte minden. Persze most legfőképp a technikai dolgokra fegyverekre, járművekre célzom. Ez nem a hupikék törpikék, hogy le lehetne ilyet szarni, na meg lucas se teszi ezt ebből a szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
képes vagy elpusztítani'' ez ellentmondd az Anakin=kiválasztott gondolatnak ugyanakkor azt is látjuk, hogy Luke ehhez kicsit kevéske.

Minden bizonnyal itt is vannak jól ill. rosszabbul sikerült egyedek. A Sidius mestere pl. valószínüleg felülmúlta a saját mesterét is ami magáról Sidiusról nem mondható el. Darth Maul pl. inkább egy harcos gyerek volt nem volt meg benne az a sötét fenség ami a késői Vaderre jellemző lesz. Le is nyisszantották a derekát.

) bizonyára sokat segít de így a film nem igazán következetes. Akkor inkább csinált volna több filmet Lucas vagy egy 4 órás 3. részt! 

) és sok érdekes dolgot írtatok de egy dolgot még senki nem firtatott legalábbis nem láttam: