Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

Ha már cipő. Van valakinek tippje teremcipő ügyben? Úgy max 12 ezret szánnék rá, de inkább 8-10. Kapható most Nike Tiempo 10-12 rugó körül, de nemtudom megéri e (speciel nem a legszebb szerintem, persze nem is csúnya, csak vannak szebbek..)

Az a baj, hogy elég kevés Nike teremcipőt látni, Hervisben pl. alig van vmi pár fajta. Holott a Nike.com -on azért akad bőven típus, csak vmiért nem hoznak belőle a hazai kereskedők.

Másik az Adidas Stabil sorozat, sok squashos, kézilabdás használja, de: 1. drága, 2. kék és piros színben láttam 3. nike-ot favorizálom :)

Ütő ügyben, én 1 Wilsont vettem 10-ért, igaz jó nehéz (190g), de kezdetnek jó lesz :) Kényelmes egyébként (pláne h tettem rá gripet), nekem tetszik kinézetre is, úh ajánlom mindenkinek a Wilson ütőket :)

Reméltem azért h többen squasholnak, sajnos még nem pörög a topic, de majd csak egyszer idetalálnak többen is :)

• spammer

veterán

válasz Makaveli #5 üzenetére

Csupán 1830-as évekre nyúlik vissza, illetve 1900-as évek eleje ;)

A Squash kialakulásának története

Hidd el, hogy nagyon is lehet olyat ütni :) Kezdők gyorsabb labdával játszanak, ott már nagyobb erővel megütve is annyira gyors, hogy néha elérhetetlen. A profik pedig már a lassú labdát is úgy meg tudják ütni, hogy olyan helyre esik, amit nem érsz el időben, vagy egyszerűen nem tudod helyesen megütni, illetve nagyon nehéz (sarokba érkezik a labda).

Gondolom nem próbáltad még, azért mondod ezt, ajánlom, próbáljátok ki. 1-2 haverral, ismerőssel, akárkivel ;) Utána másképp vélekedsz. (Feltéve persze ha nem utálod élből a teniszt és a hasonló ütős-labdás játékokat).

Aki szereti a teniszt, szerintem az ezt is könnyen megkedvel(het)i, mert télen nyáron játszható, akár légkondicionált pályákon, remek szórakozás, testmozgás.

Sajnálom hogy nem túl népszerű a topic, úgy látszik a jelenlévők nem játszák, de hátha akad majd néhány ember :) A kezdők illetve a tanácstalanok kérdezzenek nyugodtan ;)

• spammer

veterán

válasz qdak #2 üzenetére

Nem vagyok győri, de a google ezt dobta gyorsan :)

http://www.brigantin.hu/index.php?mod=static&pageid=3

http://www.utazzitthon.hu/goldenballhotel.html

Amúgy én is kb. 1 hónapja játszom, eddig nagyon tetszik, már 1 óra játék is eléggé megmozgatja az embert, lehet izzadni rendesen :)

• spammer

veterán

Üdv minden squash játékosnak!

Először is szeretném leszögezni, hogy rákerestem a squash szóra, de csak egy "pályakeresős" squash topic volt, nem túl sok hozzászólással, így gondoltam lehetne ez egy általános "mindent a squashról" topic :)

Röviden a squashról

A squash (avagy fallabda) hazánkban néhány éve egyre népszerűbb sportággá vált. Ugye hasonló a teniszhez, azzal a különbséggel, hogy itt a falnak ütögetjük a labdát, a másik játékosnak pedig vissza kell ütnie. Tömören persze, mert azért nem ennyire egyszerű :)

A játékot kisebb méretű és könnyebb ütőkkel játszák mint a teniszütők, különböző "gyorsaságú" gumilabdákkal (ezt különböző színű pöttyök jelölik a labdán).

Pályákat tekintve létezik kisebb "amerikai típusú" fallabdapálya is, mely alacsonyabb és kisebb alapterületű mint a squash pályák, de lényegét tekintve a játékmenet azonos.

Szabályok:

Szabályok @ Squash.hu

További infot itt találhatsz: http://squash.lap.hu

És akkor induljon a topic, jöhetnek a hozzászólások!

Ki hogy látja a dolgokat? Milyen ütővel, labdával, cipőben, hol és milyen gyakran játszotok?
    Profik és haladók, jöhetnek a tanácsok. Kezdők, nyugodtan írjátok meg kérdéseiteket!
    Legyen szó ütökről, cipőkről, kiegészítőkről, pályákról, árakról... bármi ami a squashoz kapcsolódik.

Új hozzászólás Aktív témák