Hirdetés
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzs84
tag
szerintem sem lesz gyorsabb
ha a sztring alapján akarsz tulajdonság szerint szűrni, akkor végig kell olvasnia az egész táblában az összes stringet, azokra illeszteni
ha indexeled a stringet, akkor ahhoz hosszú index kell (az egész hosszára!), ami sok helyet foglal, és lassítja a beszúrásokat, módosításokat
ha a külön táblát indexeled tulajdonságid szerint is, akkor csak azokat a sorokat kell olvasnia, amik megfelelnek, és eleve két int-et kell csak összehasonlítani, még joinnal együtt is gyorsabb lesz szerintem, és kevesebb helyet fog foglalni, gyorsabb lesz a beszúrás/módosítás is
és az hogy végig kell túrnia sztringeket pont akkor lesz rossz, amikor már nagy lesz a tábla, mert ahhoz hogy lekérdezz 50-et sokkal többet kell majd olvasnia, mert egyszerűen nem tudja majd merre keresse őket, míg az indexelt tulajdonságid-nél egyből tudni fogja, és 50et összejoinolni nem lesz nagyobb költség mint mondjuk 500 sztringet végigolvasni a lemezről mire megtalál annyit amennyi a limitben van
szerk:
ha ennyire aggódtok a join miatt akkor használjatok innodb táblákat, azoknál elvileg gyorsabb az elsődleges kulcs szerinti joinolás
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
nem tudom hogy nez ki pontosan az adatbazisod, de az biztos hogy a tulajdonsagokat kulon tablaba kellene rakni
valahogy ugy hogy termek(termek_id,adatok...)
tulajdonsagok(tul_id,tul_neve)
tulajdonsaggal_rendelkezik(termek_id,tul_id)
lekérdezésnél meg joinolod őket az id-k szerint
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OLED monitor topic
- Robotporszívók
- Bittorrent topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Professzionális gamer pc...!
- Dell Latitude 5430 / 12GEN Core i7 / 16gb RAM / 256gb NvMe ssd / win11 / Világitó Bill
- új HP Pavilion 16" fémházas - AMD Ryzen 5 8540U - 16GB DDR5 - 512GB SSD - gyári gari 2028-ig
- ASUS ROG Raikiri Pro OLED kijelzős prémium kontroller (Garanciás: 2026.12.09. Oázis Computer)
- Újszerű iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue független, 99% aksi, 1 Év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Apple MacBook Pro 14 (2021) M1 Pro 16GB/500GB használt, szép állapot 87% akku (323 ciklus)
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest