Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brett001

aktív tag

válasz DNReNTi #2701 üzenetére

Hali! Kösz a gyors választ. :)

1175-öt nem, jó lett köszi! :)

Ja,mellesleg gondoltam én a WHERE elhagyására (hisz nem kell feltételt szabnunk, hasonlóval próbálkoztam, (el is hagytam) csak unix_timestamp()-t írtam, hisz tudtam, hogy nem kell konkrét érték. Ez igy persze, hogy ne volt jó.

• Brett001

aktív tag

Sziasztok!

Tökre semmit nem értek a MySQL-hez ezért előre is elnézést a nagyon lamer kérdésért. :) A lényeg annyi, hogy fut a gépemen egy WAMP 2.4 webszerver localhostként használom. Van egy progi ami létrehoz egy mysql adatbázist és abba töltöget fel adatokat. Egy másik meg kiolvassa ezeket és dolgozik velük. Persze néha elfordul, hogy hibás feltöltés fordul elő ilyenkor a phpMyAdmin progival bele tudok nyúlni, sorokat törölni, átszerkeszteni adatokat én is tudok. Most viszont adódott egy olyan helyzet, hogy szereztem egy másik kiolvasó progit ami a dátumot/időt UNIX_TIMESTAMP formában várja. Az én feltöltőm viszont a dátum időt YYYYMMDDHHSS formában tölti fel. (pl. a mai nap 21:58 igy néz ki 201412092158 az oszlop neve 'datetime'.) No most nekem ezt kéne unix idővé konvertálni, hogy az új progi értelmezni tudja. Azt ugye meg tudom csinálni, hogy phpmyadmin ---> sor módosítás a 'datetime' oszlophoz kiválasztom a UNIX_TIMESTAMP függvényt és indítás. Meg is csinálja. Vagy ha ezt beírom belső parancsként

UPDATE `dbnév`.`táblanév` SET `datetime` = UNIX_TIMESTAMP('20141201000200') WHERE `táblanév`.`station_id` = 'érték'

De ugye a phpmyadmin csak egy rekordot tud egyszerre. Ha több sort bepipálok nem csinálja meg a függvény alkalmazását minden bepipált sorra. Ellentétben pl. a törléssel.

Milyen belső parancsot kell kiadni, hogy az egész 'datetime' oszlop összes rekordját átkonvertálja unix időbe?

Új hozzászólás Aktív témák