- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sikerült, köszi. Tényleg sokkal egyszerűbb így.

-
Inv1sus
addikt
Visszatértem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy újabb problémába futottam bele, de valószínűleg ez lesz most már az utolsó.
Tehát:Van egy adott termék. Ez a termék lehetséges, hogy egyszerre több kategóriában is szerepel, mint pl. "Ragasztók" és "Ragasztók és tömítők".
A kategóriákat '|' jellel elválasztva rakom be az adatbázisba, tehát ez a termék felvéve így néz ki a 'category_url' oszlopon belül:
"Ragasztók|Ragasztók és tömítők"A honlapon egy menüpontra kattintva jelenleg így olvasom ki a termékeket pl:
WHERE products.category_url LIKE '%Ragasztók%'Ezzel az a probléma, hogy ha a termék csak a "Ragasztók és tömítők" kategóriában szerepel, a "Ragasztók" kategóriában ugyanúgy meg fog jelenni, mivel megfelel a fenti feltételnek. Ha viszont ezt használom:
WHERE products.category_url LIKE 'Ragasztók'
Akkor meg csak azokat fogja mutatni, amik pontosan a 'Ragasztók' nevű kategóriával rendelkeznek.Én ez utóbbit preferálnám (tehát wildcard nélkül, hogy pontosak legyenek a találatok), de ehhez szét kellene valahogy szednem a mezőben megadott kategóriákat (amik jelenleg így néznek ki néha "Ragasztók|Ragasztók és tömítők").
Ebben még tudtok segíteni?

-
Inv1sus
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Megcsináltam. Így sztanozs által felvetett probléma is meg lett oldva. Köszi!

-
Inv1sus
addikt
Hú, nehéz szülés volt, de sikerült, hála nektek
. Egy kicsit én is félreérthető voltam. A nyertes query:(CASE
WHEN discounts.discount LIKE '' THEN products.price
WHEN discounts.discount > 100 THEN products.price - discounts.discount
WHEN discounts.discount < 100 THEN products.price * ((100 - discounts.discount)/100)
ELSE products.price
END) as active_priceSzóval az volt a lényeg, hogy egyszerre egy termékre csak egy kedvezmény elérhető, de az többféle lehet.

Köszi mégegyszer

-
Inv1sus
addikt
válasz
Inv1sus
üzenetére
Na, a 'holnapból' több nap lett sajnos.

Most neki akartam állni de rájöttem, hogy nem fog menni. Mint írtam, többféle kedvezmény lehet és mindegyiket máshogy kellene kiszámolni:
10%, 1000Hogy mondom meg, hogy azt a 10%-ot úgy számolja, hogy azt majd át kell alakítania 0.9-re és szoroznia az összeggel, 1000-nél meg, hogy kivonja azt?
-
Inv1sus
addikt
Valószínűleg igen. Köszönöm nektek, holnap reggel kipróbálom.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Ideiglenes értékek alapján lehetséges rendezni egy táblát?
Részletesebben:
Vannak termékeim. Ezeknek mind van egy normál ára, illetve némelyik termék lehet akciós (10%, -1000 FT stb). Szeretném ár szerint rendezni, de úgy, hogy a kiszámolt kedvezményes ár alapján. Lehetséges ezt valahogy kivitelezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- Megérkezett Magyarországra a Huawei Mate X7
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Egy kicsit én is félreérthető voltam. A nyertes query: